BJAHC–DVTK Jegesmedvék 3-4

   

Egy izgalmas meccs végén a miskolciak az egyre mélyülő gödörbe kerülő káposztásmegyeriek otthonából is elhozták a pontokat, hátrányuk így egyetlen egységre csökkent a rivális mögött.

Zsinórban hat vereség után nagy elánnal kezdett a BJA. A fővárosiakat segítette, hogy sérülése után visszakapták legjobb góllövőjüket, Schlekmann Márkot, aki rögtön érzékeltette is jelenlétét egy ígéretes kapukerüléssel. Nagy Krisztián közelije következett, majd Vorobjov helyzete maradt ki. A hazaiak uralták az összecsapást, gólt mégis a miskolciak szereztek: az 5. percben Kulesov visszapasszát Vojtkó tűzte rá, a keresztvasról levágódó korongot Páterka helyezte az üres kapuba (0-1). A 9. percben Makai elszenvedett egy hatalmas, de szabályos ütközést, szerencsére saját lábán hagyta el a jeget. Schlekmann továbbra is nagyon élt, előbb egy kettő-egyes akciót fejezett be lövéssel, majd Mozert hozta helyzetbe, ez is kimaradt. Jól pörögtek a hazai lábak, uralták az összecsapást, 15-5-re nyerték a kapura lövéseket, csak a gól hiányzott a játékukból. A magas DVTK-letámadást többször is átjátszották, Dóczi lövései voltak veszélyesek. A miskolciak erejét felemésztette a védekezés. A harmadot hazai emberelőny zárta.

Mattyasovszky kiállításából egy perc áthúzódott a középső játékrészre. Ebből nem tudott egyenlíteni a BJA, de egyenlő létszámban már sikerrel jártak: a 23. minutumban Dame-Malka egalizált (1-1). Berdnyikov kecsegtető helyzetből tüzelt mellé, majd oda-vissza hoki következett, végül Lövei kettő-egyes kontra végén leadott lövését védte Farkas Roland. A 32. percben visszavette a vezetést a vendégcsapat: Kulesov bekorcsolyázott a támadó harmadba, úgy tűnt a kéknél visszafordul, végül mégis a lövést választotta, a korong pedig akadálytalanul vágódott a hálóba (1-2). Két perc múlva jött a válasz: Schlekmann előbb megtartotta a korongot a védők gyűrűjében, majd kapura húzott és kipúpozta a hálót (2-2). Remek egyéni alakítás volt. Továbbra is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, közönségszórakoztató harmadot produkáltak a csapatok. A hajrában sem vettek vissza a tempóból, volt esemény bőven. A 37. percben egy elhozott támadó bulit követően Szathmáry kékvonalas bombája is a kapuban kötött ki (2-3). Az előzmények után izgalmas záró harmadra volt kilátás.

Nem is kellett csalatkoznunk. Az áthúzódó emberelőnyükből ugyan nem szereztek gólt a miskolciak, öt az ötben viszont Razumnyak szerencsés találattal kettőre növelte a vendégelőnyt (2-4). Újra gyorsan válaszolt a házigazda: formás akció végén Ritter egyre csökkentette a különbséget (3-4). Ziccert-ziccer követett, majd az utolsó tíz perchez érve picit szusszantak a csapatok, kevesebb volt a helyzet. Újra felpörgött a játék, a hajrában Schlekmann és Esteves akadtak össze, az egyikük durva játékért, másikuk fogásért ült ki. Hamarosan Szathmáry is követte őket, nagy esélyt kapott a BJA, de nem élt vele. Egyre több volt a felesleges és durva szabálytalanság, nem ezek voltak a meccs legszebb pillanatai. A végén Culigin kiállítása eldöntötte az összecsapást, bár Mozer előtt még akadt egy egyenlítési lehetőség. A BJA HC mutatott szép dolgokat a hatvan perc során, de a vereségsorozatát nem tudta megszakítani, ami így már hét mérkőzést számlál. A DVTK sikerével a héten másodszor is legyőzte, és egy pontra megközelítette egy mérkőzéssel kevesebbet játszó riválisát.

bjamis_bean_culigin

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Hiszek a magyar játékosokban, és hiszek benne, hogy egyszer megfordul a szerencse

   

Így látták a vezetőedzők a BJAHC–DVTK Jegesmedvék mérkőzést.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az első húsz perc talán az idei szezon legjobb játékát hozta. Tudom, hogy furcsán hangzik, hiszen ez a zsinórban hetedik elvesztett mérkőzésünk, de nem látszott abból semmi, hogy az ellenfélnél tizenhárom külföldi van és KHL-es kapus ül a lelátón, mert be sem tud öltözni. A számok is elképesztőek voltak, tizennyolc lövésünk tartott kapura, tizenhattal nem találtuk el a kaput. Az egész mérkőzést nézve ötven lövésünk volt és harmincegy gólszerzési lehetőségünk. Az ellenfelünk lőtt huszonötöt, mégis kikaptunk. Az első harmad után azt mondtam a srácoknak, ez olyan húsz perc volt, amire nem tudok mit mondani, gyerünk, csináljunk még egy ilyet. Nem sikerült, de hiszek a magyar játékosokban és hiszek benne, hogy egyszer megfordul a szerencse. Az nem igaz, hogy valaki minden meccsen dominál, aztán végül alul marad. Egy fejben nehéz, de szép feladat áll előttünk, kedden folytatjuk.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Semelyik mérkőzés nem könnyű, főleg ha a BJAHC ellen játszunk. Egy nagyszerű csapat, jól strukturáltak, szakmailag felkészültek. Jól támadtak most is, jók voltak a cseréik. A mi oldalunkon a kapusmunkát emelném ki, szép megmozdulásaink voltak, de azt még mindig tanuljuk hogy kell nyerni, ezt gyakorolni kell a jövőben. A mai meccsen túl sokszor hagytuk a BJAHC-t emberfölényes szituációban kapura támadni, sok lehetőséget adtunk nekik, de mint mondtam, szerencsére kiváló kapusteljesítményt láthattunk a mi oldalunkon. Büszke vagyok a fiúkra, zsúfolt a programunk, most is utaztunk, hogy egy erős csapat ellen játsszunk. A meccset behúztuk, úgy érzem, megérdemelten.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. feb. 18., vasárnap.
Farkas R.: 85,7% (Kiss)
K
Vosvrda: 93,9% (Gratzl)
Szabó, Pozsgai, Galoha, Keresztes, Ravasz
1
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
Dóczi, Tóth G., Mozer, Weidemann, Schlekmann
2
Skrabov, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
Dame-Malka, Vorobjov, Ritter, Nagy, Tóth R.
3
Vojtkó, Bean, Vesey, Páterka, Kulesov
Sági, Tyeszlenko, Molnár B., Viikilä, Culigin
4
Hill, Makai, Farkas M., Csiki, Razumnyak J.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:38 MIS Páterka Vojtkó
1-1 22:01 BJA Dame-Malka Galoha Tyeszlenko
1-2 31:24 MIS Kulesov Skrabov
2-2 33:24 BJA Schlekmann Viikilä Szabó
2-3 36:36 MIS Szathmáry Berdnyikov Bartos
2-4 41:45 MIS Razumnyak V. Berdnyikov
3-4 43:42 BJA Ritter Dame-Malka Nagy
49 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 6

Szathmáry kék vonalas gólt lőtt a BJAHC-nak

 

A BJAHC–DVTK Jegesmedvék meccs hét gólja négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum