FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-0

   

Február 4-ét követően a magyar bajnoki címvédő ismét magabiztos győzelmet aratott a Sportklub felett, Arany Gergő 17 védéssel ért el shutout.

Ferencvárosi oldalon továbbra is hiányzott Kärmeniemi, Boros, Németh és Bán Károly, míg a vendégeknél Welsh mellett ezúttal Levin sem tűnt fel a meccskeretben, a vasak közé Arany és O’Connor állt. Rögtön egy Fradi-fórral indult a találkozó, amit LaPorte-ék könyörtelenül kihasználtak – Nemec közelről a jobb sarokba helyezett (1-0). Néhány momentummal később Becze értékesített kis híján egy ajándékba kapott korongot, Arany viszont állta a sarat. Remek tempóban zajlott a találkozó, fizikai ütközetekből nem szenvedtünk hiányt, a kemény csaták mellett a Ferencváros töltött több időt ellenfele ketrece előtt, s egyben ezáltal nagyobb helyzeteket is alakított ki. A játékrész végén a zöld-fehérek kihasználatlanul hagyták mérkőzésbeli második emberfórjukat, 14:4 lövési mutatóval vonulhattak pihenőre a felek.

Kakaskodásokkal és egy nagyobb Tóth Gergő-helyzettel vette kezdetét a középső etap. A folytatásban Casaneanura fújtak rá egy kisbüntetést a játékvezetők, majd Hrabal pihenhetett kettő percet – egyik csapat sem élt az emberelőny adta lehetőséggel. A 29. percben az FTC berámolta a másodikat is: Hrabal lövése saját társat talált, így a korong Kestilä elé vágódott, aki nem hibázott középtávolról (2-0). Három és féllel később O’Connornak ismét maga mögé kellett néznie, Haranghy Bence kékvonalas távolija utat talált a hálóba – az ifjú bekk pályafutása első Erste Liga-találatát jegyezte (3-0).

Az utolsó harmad elején öt az ötben beszorult a Ferencváros, hiába mozgósított óriási energiákat a Sportklub a szépítés érdekében, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 47. percben Turcotte kiállítását követően újra eredménytelen maradt a csíkszeredai előnysor, hat minutummal később Rokalyék újfent emberelőnyben támadhattak, a csíkiaik Asuchakot lövették meg, Arany viszont remek napot fogott ki. A hátralevő időben nem jött össze a szeredai becsületgól, Arany 17 védéssel ért el hibátlan teljesítményt. A Ferencváros 3-0-ra győzött – két héten belül másodszor bizonyult jobbnak a székely együttesnél – így immáron 9 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, míg a látogatóknak nem sikerült letaszítaniuk a GYHK-t a harmadik pozícióból.

Fodor Szabolcs együttese február 20-án mérkőzik legközelebb, a IX. kerületiek ekkor a Debrecenbe látogatnak, Sofronék pedig rögtön vasárnap, február 18-án hazafelé menetben tehetik meg ugyanezt.

FTC Csíkszereda

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Ez egy szép szülinapi ajándék, aminek nagyon örülök

   

A Fradi–Sportklub edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Azt gondolom, nagyon jó meccset játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést. Az elején betaláltunk emberelőnyből, és utána a második harmadban tudtunk még kettőt lőni. Nagyon egyben volt a társaság, nagyon komoly hokit raktak le a jégre, fegyelmezetten betartották a taktikát. A játék minden elemével elégedettek lehetünk. Ez egy szép szülinapi ajándék, aminek nagyon örülök, de azt hiszem, nem csak én, hanem az egész klub és a szurkolók is büszkék lehetnek most, ez tényleg egy jól sikerült nap volt. Ha képesek vagyunk ilyen szinten játszani, akkor most már tudjuk, hogy a jövőben mihez kell tartani magunkat, ezt szeretnénk megismételni minél többször.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Nem kezdtünk jól, gyorsan összeszedtünk egy kiállítást, amit az ellenfél ki is használt. Az a speciális játék, ami összességben jellemző a csapatunkra, és amivel általában a mi oldalunkra billen a mérleg, most nem működött, nem lőttünk gólt emberelőnyben, viszont kaptunk gólt emberhátrányban – ez nem a győzelemhez vezető út. David Levin, a liga legjobb pontszerzője is hiányzott, szóval támadásban is picit hátrányban voltunk, ez meglátszott.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. feb. 17., szombat.
Arany: 100% (Nagy K.)
K
O'Connor: 92,7% (Ambrus)
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
1
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
Seregély, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Rutkowski, Gecse, Svetina, Asuchak, Brown
Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A.
3
Láday, Salló, Szkacskov, Részegh, Becze
Farkas, Banga, Tóth G., Turcotte
4
Rokaly N., Casaneanu, Fodor
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:24 FTC Nemec Kestilä LaPorte
2-0 28:40 FTC Kestilä Hrabal
3-0 32:16 FTC Haranghy Kestilä LaPorte
41 Kapura lövések száma 17
0 Kiállításpercek 0

Haranghy egy kék vonalas bombával szerezte meg első gólját

 

Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda mérkőzés góljai és nagy helyzetei négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum