A Fradi a címvédő ellen tehet újabb lépést az alapszakasz megnyerése felé

   

Három mérkőzést hoz az Erste Liga pénteki játéknapja, közte a tavalyi döntő párosítását, illetve két csúcsformában lévő egyesület rangadóját.

18:00-tól legelőször a Megyeri úton indítják útjára a pakkot, Juurikkala mester tanítványai a FEHA19-et fogadják. Noha a nemzetközi szünet előtt óriási, 4-1-es győzelmet aratott az Újpest az ősi rivális Ferencváros ellen, a remek formát nem sikerült átmenteni a IIHF-pauza utánra, Benkék ugyanis a szerdai játéknapon kissé berozsdásodott lábakkal álltak bele a Corona elleni mérkőzésbe – amit a Brassó csak a 24. percben tudott először kihasználni. Gyorsan észbe kaptak a fővárosiak, kevesebb mint egy perccel később Saarelainen egyenlített, a 46. minutumban pedig Tiala emberfóros találatával már 2-1-et mutatott az eredményjelző az UTE javára, ráadásul a budapestiek ekkor ideiglenesen felkúsztak a virtuális tabella harmadik fokára. Ezt követően Kiss Patrikék kihasználatlanul hagyták második emberfórjukat, ami végzetes hibának bizonyult, hiszen a barcaságiak rövid időn megfordították a mérkőzést, s mindhárom pontot elvitték a Megyeri útról. Örvendetes hír a IV. kerületiek számára, hogy február közepére – idén kvázi először – minden játékosuk hadra fogható, így a szakvezetés vállát lassan a bőség zavarának édes terhe nyomja, mégis kiket kellene kihagyni a meccskeretből – legutóbb ugye Sági Máté a pontrendszer áldozata lett, továbbá Laskawynak és Szabó-Rácznak sem jutott hely a felnőtteknél. A másik oldalon a FEHA19 szűk kéthétnyi pihenő után ismét tétmérkőzést vívhat, Anatoli Bogdanov együttese február 3-án játszott legutóbb: hiába vezettek Vértesék bravúrosan 3-2-re a Sportklub ellen egészen a 47. percig, Levin megrázta magát, s rövid idő leforgása alatt három pontot hintett, amire már nem volt válaszuk a fehérvári ifjaknak. Lőtt gólok tekintetében nem fest rosszul a koronázóvárosiak februári produktuma, 2 nappal korábban ugyanis a Fejér megyeiek egy elképesztő mérkőzésen, 5-4-re megleckéztették a tavalyi bajnok GYHK-t, ami nem múlhatott el nyomtalanul: az Erste Liga hivatalos oldala a minap Csollák Márkót szavazta meg a hét játékosává, ami pozitív visszacsatolás egyben a csapat támadógépezetének is.

18:30-tól a tavalyi döntő párosítását csodálhatják meg a szurkolók Tüskecsarnokban: az FTC-Telekom a Gyergyói Hokiklubot látja vendégül. A január közepi döcögés már a múlté, Fodor Szabolcs legénysége ismét visszatalált a helyes útra – Nagy Gergőék legutóbbi öt mérkőzésükön csak egy alkalommal találtak legyőzőre, a IX. kerületieket pont az Újpest tréfálta meg az örökrangadón még február 3-án. Az OST előtt remek szájízzel vonulhattak pihenőre a zöld-fehérek, az FTC ugyanis 7-2-re megsemmisítette a szintén kiváló erőkből álló Sportklubbot. Legutóbb kedden mérkőzött az aktuális magyar bajnok, s a Dunaújváros ellen ezúttal kétséget sem hagyott, mely csapat ábrándozik idén nagyratörőbb célokért. Elképesztően muzsikál a Fradi támadójátéka, a csapat ezidáig 148 gólt szorgoskodott össze, védelme pedig csak 97 alkalommal kapitulált – lőtt találatok tekintetében párjuk sincs Némethéknek, de a védelmi mutatóik is a liga első helyére elegendőek. Arany Gergely és Nagy Kristóf remekül egészítik ki egymást a vasak között, előbbi 93,21%-kal, utóbbi pedig 93,15%-kal tevékenykedik, ami a harmadik, illetve a negyedik legjobb mutató a bajnokságban – ha a DVTK színeiben eddig mindösszesen két mérkőzésen szereplő Vosvrda 95,29%-os statisztikáját nem vesszük figyelembe, akkor Rajna mögött a ferencvárosi hálóőrök az Erste Liga legjobb formában lévő kapusai. A túloldalon Szilassy Zoltánék a felemás újévi produktum és a legutóbbi meglepő FEHA19 elleni vereséget követően ismét rendezték soraikat: a GYHK 3 mérkőzéses győzelmi szériában hasít, az erdélyiek február 2-án elvitték mindhárom pontot a BJAHC otthonából, két napra rá hetet hintettek a DAB-nak, majd szerdán a Debrecent is megsemmisítették 5-2-re. A konzisztens produktum azonnal megmutatkozik a tabellán, a 9 megszerzett pont egyből a dobogó legalsó fokára repítette a székelyföldieket, igaz, csütörtökön  Sportklub visszavette a harmadik helyet. A légiószsenik mellett Szigeti és Vincze legutóbb 1-1 találattal vették ki részüket a sikerből, a Dunaújváros ellen pedig Sárpátki és Fejes egyaránt duplával vétették észre magukat.

18:30-as kezdéssel a Népkertben is mérkőzést rendeznek, ahol két ragyogó formában lévő csapat, a DVTK és a Brassó mérheti össze tudását. A miskolciakat az utóbbi időszakban csupán egyetlen alakulat képes megállítani, ez az egyesület nem más, mint a Corona. A Jegesmedvék legutóbbi 6 mérkőzésükön négyszer mindenkin átgázoltak, ám Kógerék rövid időn belül kétszer is borsot törtek az anyaországiak alá: január 21-én a barcaságiak egy gólzáporos mérkőzésen, 6-4-re győzedelmeskedtek, február 2-án pedig 3-0-ra legyűrték a kelet-magyarországiakat. Steve Kasper együttese legutóbb hazai pályán 6-ot vágott a BJAHC-nak, az orosz importjátékosok mellett Páterka is beköszönt. A pontok viszonylag eloszlanak a borsodiaknál, az utóbbi hetekben kirobbanó formában tevékenykedő Esteves neve mellett 37 egységnyi termés szerepel, őt Berdnyikov követi 31 ponttal, az idősebbek Razumnyak pedig 30 gombócot pakolt bele eddig a közösbe. Most már kimondható, óriási fogásnak bizonyult Simon Szathmáry is, az offenzív bekk eddig 11 gól mellé kiosztott 12 asszisztot is, ezzel a cseh védő a csapat ötödik legeredményesebbje; honfitársa, Bartos szintúgy berobbant az Erste Ligába, a támadó 7 mérkőzésén eddig 10 pontig jutott. Cenkaljai oldalon a sárga-kékek négy februári mérkőzésükből három alkalommal bezsebelték a győzelmet, a Corona lendületének kisebb meglepetésre csak a DEAC tudott megálljt parancsolni még február 1-jén. A szerdai mérkőzésükön ugyan rengeteg helyzetet kialakítottak Zagidullinék, mégis 24 percébe telt a Brassónak, amíg feltörték az addig indiszponáltan játszó újpesti védelmet. Benkék azonban megfordították a találkozót, majd egészen az 50. minutumig 2-1-re az UTE vezetett. Ekkor jött Valchar zsenije, a cseh pontgyáros kiegyenlített, majd Kóger vette hátára a csapatot: az egykori válogatott támadó legjobb formáját megidézve, előbb egy gyönyörű szlalomot követően asszisztot jegyzett, majd ő állította be a találkozó 4-2-es végeredményét. A két alakulat közel ugyanannyi helyzetet alakít ki mérkőzésenként, a DVTK azonban több időt rohamozhat emberfórban, ennek ellenére Schaberék hatékonyabban váltják gólra előnyös játékhelyzeteiket. Emberdeficites szituációkban már fordul a kocka, a Corona sokkal fegyelmezetlenebb, s 7:26 másodpercnyi büntetőpercet átlagol összecsapásonként – ez a szám a túloldalon 4:59, Szirányiék ráadásul effektívebben muzsikálnak emberhátrányban.

ftcgye_kulmala_sarpatki

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum