UTE–FEHA19 5-1

   

Az újpestiek a második harmadban vitték dűlőre a jól játszó székesfehérvári fiatalokkal szembeni mérkőzést.

Az UTE összes sérültje felépült, teljes négy sorral fogadták a fehérvári akadémistákat, akiknél első Erste Liga-meccsére készülhetett a 18 esztendős Keresztes Zsombor. Nem mondhatni, hogy egymásnak rontottak volna a csapatok. Mezőnyjátékkal telt a harmad első fele, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A 8. percben aztán a fehérvári ICEHL-keretből ezúttal is lejátszó Vértes Nátán villámgyorsan kapura húzott, Rajna Miklós eszén nem tudott túljárni. A másik oldalon Kiss Patrik riogatta az újpesti nevelésű FEHA-kapust, Márkus Leventét, akinek nem jelentett gondot a lövés. A munkás monotonitást egy nézőtérre veszélyesen kivágódó korong törte meg, szerencsére nem lett baj az esetből. A folytatásban is sok volt a ki nem kényszerített hiba mindkét oldalon, ez megakasztotta az ígéretesnek tűnő akciókat. A 15. percben a meccsen először a FEHA került emberelőnybe, Laakkonen ült ki, de hiába passzolgatták körbe a kaput Zezeljék, az ötlet hiányzott, így odalett a lehetőség. A végjátékban Just közelről ráhúzott korongja suhant el a kapuvas mellett. Nem ez volt a csapatok legizgalmasabb harmada a bajnokságban, jó, mutatta ezt a 8-7-es kapura lövési mutató is.

A középső játékrészben alaposan belehúztak a felek. A 23. percben remek hazai akció végén Laakkonen mélységi passzát Ewanyk küldte a hálóba (1-0). Ritmust fogott az Újpest, lendületük emberelőnyt kamatozott. Falus mellé nemsokára Blasko is csatlakozott, öt a háromban támadhatott a házigazda és kihasználta a lehetőséget: Kiss Patrik első átadása elakadt a blokkban, másodszorra már eljutott a korong Ewanykhoz, akinek csak az üres kapuba kellett azt továbbítani (2-0). Maradt a szimpla hazai fór, Németh Zalán mégis korongot szerzett, a kettő a semmire vezetett kontrát Farkas László gólja zárta (2-1). Nem sokáig örülhettek emberhátrányos találatuknak a fehérváriak, 30 másodperccel később Just bombája visszaállította a kétgólos differenciát (3-1). Kiss Dániel kapott hatalmas ütközést Blaskótól, vérzett és csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Meglepetésre a játékvezetők sima kisbüntetést ítéltek. A meccs felénél Kiss Patrik szólóját fogta Márkus. A következő lila-fehér támadást már siker koronázta: Ewanyk tuszkolta át a pakkot a gólvonalon (4-1). A sérülésből felépült támadó ezzel mesterhármast szerzett. A megszokott módon zakatoltak tovább a Bogdanov-fiúk, de egyre kevesebb meggyőződéssel, nem is tudtak zárkózni a szünetig.

Falus veszélyes lövése vezette fel a záró felvonást, Rajna bravúrral védett. A 43. percben az ellenállhatatlanul játszó Ewanyk parádés alakítása következett: lendületből körbekorcsolyázta őrzőjét, majd a rövid felsőbe emelt (5-1). Egyre feszültebbé vált az összecsapás, többször is összekapaszkodtak a játékosok. A FEHA próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, az újpesti védelem azonban már a semleges harmadban megszűrte támadásaikat. Az utolsó tíz perchez érve lecsendesedett a mérkőzés. Az UTE előtt két emberelőny is adódott, igazán már nem erőltették a gólszerzést. Leperegtek az utolsó másodpercek is. Remek második harmadának köszönhetően, a négy gólos Ewanyk vezérletével az UTE magabiztos győzelmet aratott a FEHA19 felett, akik ezen az estén csak ideig-óráig tudták felvenni a versenyt ellenfelükkel. Sikerükkel a lila-fehérek továbbra is versenyben vannak a dobogóért és a harmadik kiemelésért.

utefha_racsinszkij_metsavainio

fotó: UTE/Vörös Dávid

A hiba a játék része, amit ki kell javítani, hogy ne ismétlődjön meg

   

Az UTE–FEHA19 meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen örülünk a három pontnak és az öt szerzett gólnak. Travis Ewanyk négy gólja nagyon fontos volt a csapatnak, és nyilván neki is, főleg úgy, hogy sérülésből tért vissza. Az első játékrész komoly kihívás elé állított bennünket, talán az első harmad volt a legjobb, főleg ha a kombinatív játékot nézzük. A második harmadban fantasztikusan használtuk ki a helyzeteinket, főleg az emberelőnyöket. Az eredménnyel tehát elégedettek lehetünk, de ettől függetlenül még mindig javulnunk kell a játék számos elemében.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Először is gratulálok az Újpestnek, jó volt a tervük a mérkőzésre, és végre is tudták hajtani azt. Elégedett vagyok az első harmaddal, gyors 20 perc volt, mindkét csapat kifejezetten jó dolgokat mutatott be. A második játékrészben viszont a szokásos hibáinkat követtük el. A filozófiám az, hogy a hiba a játék része, amit ki kell javítani, hogy ne ismétlődjön meg. Viszont, amikor ugyanazok a játékosok ugyanazokat a hibákat követik el sokadszor, ráadásul olyanokat, amiket állandóan gyakorlunk az edzéseken, arra nehéz bármit mondani. Két jó harmaddal meccset tudott nyerni az Újpest, nem is volt kérdés, hogy ki lesz a győztes.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. feb. 16., péntek.
Rajna: 96,2% (Papp)
K
Márkus: 82,8% (Melnyicsuk)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Racsinszkij, Bogesic, Vértes, Dobos, Blasko
Pokornyi, Szabó D., Benk, Just, Kiss P.
2
Falus, Salamon, Zezelj, Ambrus, Ulamec
Kiss D., Tornyai, Laakkonen, Coatta, Ewanyk
3
Csollák, Koszinszkij, Németh, Farkas L., Keceli-Mészáros
Szabó Rácz, Balázsi, Kovács A., Kovács S., Nádasy
4
Bajkó, Balasits, Keresztes, Alapi, Antonijevic
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:15 UTE Ewanyk Coatta Laakkonen
2-0 25:13 UTE PP2 Ewanyk Kiss P.
2-1 26:04 FHA SH Farkas L. Németh
3-1 26:34 UTE PP Just Kiss P.
4-1 30:28 UTE Ewanyk Coatta Silfver
5-1 42:08 UTE Ewanyk Coatta
29 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 10

Ewanyk négy gólja és további két találat Újpestről

 

Az UTE–FEHA19 meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum