DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 1-0

   

A hibátlanul védő Voris vezérletével egy végletekig kiélezett, gólszegény mérkőzésen tartotta otthon mindhárom pontot a miskolci csapat.

A DVTK továbbra sem számíthatott csapatkapitányára, Miskolczi Márkra. Dave MacQueen nem eszközölt változtatást az Újpest elleni mérkőzéshez képest. Voris és Dubeau álltak a vasak között. Az első nagyobb lehetőség Esteves előtt adódott, a kanadai légiós fordulatból leadott próbálkozása elakadt bekkekben; nem sokkal később pedig Berdnyikov kapáslövését bravúrral tolta ki a vendégek hálóőre. A 6. percben emberelőnyben riogathatott a Corona, a látogatók végül csak kapuvasig jutottak Boriszenko jóvoltából. A játékrész derekán a miskolciak nem tudtak élni egy ajándékba kapott koronggal, óriási ziccert packáztak el a házigazdák. A folytatásban Voris hátvédeket megszégyenítően sepregetett ketrece előtt, ám mindeközben elveszítette bárdját, végül az alapvonal mögül VanWormerhez centereztek a társak, a DVTK portása pedig munkaeszköze nélkül, földöntúli bravúrral ért vissza a kapuba a brassói csatár bombájára. A harmad végén Szirányi durrantott fölé tiszta lövőhelyzetből, remek első húsz percet követően vonulhattak pihenőre a felek.

A középső etap az elszalasztott lehetőségekről szólt: a Brassó egy, a Miskolc pedig két emberfórt hagyott kihasználatlanul. Az első harmadhoz képest tovább fokozódott a tempó, mindkét ketrec előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Közönségszórakoztató produktummal nem, gólokkal viszont továbbra is adósok maradtak a csapatok, így a döntés az utolsó felvonásra maradt.

A DVTK vetett véget a gólínségnek a 44.percben: emberfórban veszélyeztethettek a hazaiak, amikor Schaber büntetése épp letelt, Esteves kapura szúrt, a pakk Dubeau-ról kipattant, Szahtmáry pedig a legjobbkor volt jó helyen (1-0). Néhány momentummal később a Corona sakk-mattra kijátszott akciójánál Kóger került ziccerbe, a magyar csatár helyzeténél Voris bemutatta a szezon egyik legnagyobb védését. A hátralévő időben magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a látogatók, Dubeau még lekorcsolyázott a cserepadra, ám ma ez sem bizonyult elégnek, újabb találat már nem született. Rendkívül kiélezett mérkőzésen mindhárom pontot bezsebelték a borsodiak, így Szirányiék visszavágtak a Brassónak a korábbi két mérkőzésen elszenvedett vereségekért.

Mindkét együttes február 18-án mérkőzik legközelebb: Steve Kasper együttese ekkor Káposztásmegyerre látogat, a Brassó pedig a FEHA19 ellen javíthat.

misbra_koger_voris

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Ez egy izgalmas, playoffközeli meccs volt

   

Így látták az edzők a DVTK–Corona találkozót.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Ez egy izgalmas, playoffközeli meccs volt. Nagyon tisztelem az ellenfelet, egy jól felkészített csapat. Nagyon erős együttes, három erős sorral, három jó centerrel, akik sok nehézséget okoznak neked. Annak kifejezetten örülök, hogy így harcoltunk a jégen ellenük. Még nem sok mérkőzésnek voltam részese ebben a ligában, amit egy gól döntött el, ez is egy jó tapasztalat volt nekünk. Remélhetőleg ettől is jobbak leszünk. Szerintem jól játszott mind a két csapat én pedig nagyon örülök a klubunk sikerének.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: ”Gratulálunk a DVTK-nak a győzelemhez. Bármelyik irányba eldőlhetett volna a meccs. Mindkét kapus kiválóan védett. Rengeteg helyzetet ki tudtunk dolgozni, de ezen a napon nem tudtunk betalálni. Igazi playoffszagú meccs volt, de hozzá kell tennem, hogy a kiállításoknak a mércéje nem vette fel ezt a habitust, ezt a harci szellemet, ami a jégen zajlott. A DVTK az egyik emberelőnyét ki tudta használni, végül ez döntötte el a meccset. Jó mérkőzést láthattak a nézők, oda-vissza hoki volt a pályán. A harmadik harmadban eleget tettünk azért, hogy legalább döntetlenre mentsük a meccset, de nem sikerült betalálnunk. Pihenünk egyet és készülünk a vasárnapi meccsre.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. feb. 16., péntek.
Voris: 100% (Vosvrda)
K
Dubeau: 96,4% (Tőke)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Skrabov, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Vojtkó, Bean, Vesey, Páterka, Kulesov
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Szalay, Makai, Farkas M., Csiki, Razumnyak J.
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 43:11 MIS Szathmáry Mattyasovszky Esteves
28 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 12

Így döntött Szathmáry Miskolcon

 

Az egygólos DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov találkozó közel három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum