FTC-Telekom–Gyergyói HK 1-2

   

Az Erste Liga-címvédő hosszabbításban győzött az listavezető ferencvárosiak otthonában.

Mindkét csapat sikeresen vette a középső szakasz első akadályát. Az FTC-Telekom otthon verte 5-1-re a DAB-ot, a Gyergyói HK pedig Debrecenben nyert 5-2-re. A kapukban Arany és Rinne kezdtek. Rögtön az első percben Sárpátki Tamás törte el Nemec ütőjét, két perces büntetésért cserébe. Stabilan védekezett a Gyergyó. Az 5. percben fordult a kocka, Galajda kiállítása nyomán a Gyergyó került előnybe. Ugyanúgy alakult a forgatókönyv, a Fradi védelme is keményen állt a lábán, nem esett gól. Később Seregély nagy helyzetben, az utolsó pillanatban hagyta el a korongot. A 13. minutumban Nemec foglalta el helyét a büntetőpadon, bottal akasztásért. Ezúttal beszorult a zöld-fehér csapat, de kihúzták Arany Gergelyék. Brady tisztán, kapuval szemben leadott lövését Rinne védte. Az utolsó percbe lépve újra Brady volt a főszereplő, ezúttal az oldalhálót találta telibe. Biztos játék mindkét oldalon, gól nélküli első harmad.

A második szakasz kezdetén Tranca tüzelt fordulásból oldalhálóba. A 23. percben érkezett a harmadik ferencvárosi kiállítás, Roth ült ki. Az előny alatt Orban kapura elé tett korongja valahol Arany mögött, de a gólvonal előtt csúszott el. Továbbra sem sikerült feltörni a kapuk előtti reteszt. A 26. percben Kulmala Rinnével szemben nem találta meg a pakkot. Öt az ötben szorult be a Fradi, ám Raymond és Bodó lövései sem voltak pontosak. A 31. percben Bodó kapott kiállítást. Crespi kísérletei okoztak zavart, de Rinne hárított. Sándor-Székely volt a soros a büntetőpadon, viszont hiába az újabb öt a négy, megint csak nem született találat. A 39. percben feljebb kapcsolt a hazai csapat, a pontos lövések hiányoztak. 0-0 az utolsó harmad előtt.

Bodó keresztpasszát Vincze lőtte el egyből, Arany lábbal mutatott be bravúrt. Majd Haranghyt küldték le, ezt az előnyt pedig már kihasználta a Gyergyói HK: Haaranen küldte kapu elé a pakkot, amit oldalról Bodó vágott a felsőbe, a 44. percben (0-1). Kozma kiállítása miatt a negyedik Fradi előny következett. Válaszolt is a hazai gárda: Roth passzát kapásból bombázta pontosan kapuba Kestilä a 47. minutumban (1-1). Nem sokkal később Sylvestre ült ki, veszélytelennek bizonyult az FTC. Az 55. percben Marva ziccerben a bal oldali kapuvasat lőtte ki. Felgyorsultak az események Hrabal kísérletét Rinne védte, Sylvestre óriási helyzeténél Arany parancsolt megálljt. Haaranen és Sándor-Székely veszélyes lövését is fogta a hazaiak kapusa. Hosszabbításba torkollott a mérkőzés. Roth kapott kiállítást az utolsó két percre, Matias Haaranen pedig irgalmatlanul nagy gólt lőve, eldöntötte a meccset (1-2).

A Gyergyó vasárnap Dunaújvárosban folytathatja menetelését, a Fradi szombaton a Sportklub ellen javíthat.

ftcgye_galajda

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Inkább ez legyen, minthogy rengeteg gólt kapjunk

   

Az FTC-Telekom–GYHK vezetőedzői értékelései.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Azt gondolom, hogy mind a két csapat nagyon jól, fegyelmezetten védekezett és kevés teret adott a másiknak. Ugye előnyben belőtte a Gyergyó az első gólt, ott még vissza tudtunk jönni. Picit vitatott volt az első gól, megvideózták a bírók, én még szerettem volna challenge-elni, de nem engedték, azt nem tudom, hogy miért. A videózás után én úgy gondoltam, hogy valamit még meg kéne nézniük, de megadták azt a gólt. Utána nagyon szépen visszajöttünk és talán ott volt egy kis momentumunk, amikor meg is fordíthattuk volna a meccset, ugye kapuvasat ütöttünk. Szóval 2-1 lehetett volna ide, de összességében azt gondolom, hogy nagyon jó hokimeccs volt, kevés gólos. De ez gondolom az edzőknek, a túloldalon is, meg pláne nekem is ez nem olyan nagy tragédia. Inkább ez legyen, minthogy rengeteg gólt kapjunk. Közeledik a rájátszás, minél jobban össze kell rakni a védekezéseket.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Öt az ötben nem is esett gól, mind a két csapat védekezését, de legfőképpen a kapusokat dicséri, Arany és a Rinne is parádézott. Nem tudom, hogy végül hány hátrányunk és előnyünk volt, de talán több hátrányunk volt, mint előnyünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Kestilä kapásgólja ellenére jól öltünk, mert nagyon veszélyes a Fradi emberelőnyben. Nagyon örülök neki, hogy kettő előnyt be tudtunk lőni. Négy a három az nem egy megszokott felállás, azon nem is vagyunk annyit rajta se jégen, se táblán. Próbáltunk abba az irányba elmenni, hogy legyen egy takarás, négy olyan ember volt, hogy bárki tudott takarni és bárkinek jó a lövőtechnikája. Volt takarás és minőségi lövést akartunk és nem statikusan felállni, hanem mozgásba és ez megtörtént. Úgyhogy ezzel nyertünk, azt gondolom, keményen dolgoztunk nagyon, sokat tettünk érte. Az ellenfélnek több lövése volt, több helyzete is a 60 perc alatt. Az hosszabbításban pedig nálunk volt végig gyakorlatilag a korong. Azt gondolom, de mondom, nagyon sokat kompenzáltunk akarattal, blokkolással, önfeláldozással, mert ugye nagyon megrövidültünk. Mesikämmen kiesett az első harmad végén, tehát öt bekkel hokiztunk, az utolsó 10 percben már néggyel. Úgyhogy extrém módon megnőtt az idejük a bekkeknek. Külön köszönöm neki, a kapusunknak, de az egész csapatra nagyon büszke vagyok, mert nagyon jó playoffmeccset játszottunk. Szerintem ez olyan volt, mint tavaly a hétből akármelyik. Szórakoztató is lehetett, izgalmas is volt és ugye az volt a jó szerintem, hogy nagyon oda-vissza játék volt, ami edzői szempontból nem üdvözítő, mert sok turnover volt mindkét oldalon, de jó reklámja volt ez a hokinak szerintem.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. feb. 16., péntek.
Arany: 93,8% (Nagy K.)
K
Rinne: 97,4% (Mag)
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
1
Kozma, Haaranen, Vincze P., Császár, Bodó
Seregély, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki
Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A.
3
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
Farkas, Banga, Tóth G., Turcotte
4
Tamminen, Csiszer
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 43:30 GYE PP Bodó Haaranen
1-1 46:36 FTC PP Kestilä Roth Brady
1-2 64:04 GYE PP Haaranen Bodó Sylvestre
38 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 10

Egy pontos Haaranen-lövés hozta a címvédő sikerét

 

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK találkozó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum