Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 1-8

   

A Sportklub az első hat percben négy gólt szerezve gyorsan dűlőre vitte a DAB elleni mérkőzését.

Igazi tétje csak a vendégek számára volt a mérkőzésnek, ez meg is látszott a nyitányon. Mindössze 26 másodperc elteltével Sofron szerzett vezetést övéinek (0-1). A gól után is lendületben maradt a Csíkszereda, sorra alakították ki a helyzeteket. Fölényük emberelőnyt kamatozott, az elcsúszó védekezést a bántóan üresen hagyott Levin használta ki (0-2). Egyenlő létszámban is felálltak a székelyek, szép lekészítés után Szkacskov távolija is beakadt (0-3). Mint edzésen a bójákat, úgy kerülgették a motiválatlan Acélbikákat Beczéék. Még mindig csak a 7. percben jártunk, amikor Kubát meglőtte a negyediket (0-4). Niko Eronen kapust cserélt, Tóth Balázst az Andersen Ligában edződő 18 éves Michael Valenta váltotta, akinek ez volt az első Erste ligás meccse a szezonban. A kapuscsere jótékonyan hatott a hazaiakra, a 9. percben egy kipattanót Szalma elsőre még Adorjánba püfölt, az ismétlése már utat talált a hálóba (1-4). Visszább vettek az erdélyiek, ez nem tett jót a mérkőzésnek. A 15. percben Láday így is lövőhelyzetbe került, a jól beszálló Valenta hárított.

A mérkőzés húsz perc alatt eldőlt, a szünet után edzőmeccs ritmusban és hangulatban folytatódott a találkozó. A lendület és a testjáték is hiányzott, túlságosan is vigyáztak egymásra a játékosok. A 25. percig kellett várni az első veszélyes támadásra, Levinék kettő-egyes kontrája kimaradt. Egy perccel később már nem volt pardon, Sofron megkerülte a kaput, majd a másik oldalon becsúsztatta a pakkot (1-5). Némileg megélénkült a játék, ígéretes újvárosi ellenakció végén Varga csökkenthette volna a különbséget, kimaradt a helyzet. Szalma kiállítása következett, az eredmény nem változott. Öt az ötben csendesen csordogált tovább a mérkőzés, mígnem felpaprikázódtak a játékosok, több ütközést is kiosztottak. A szurka-piszkáknak Sofron 2+2 perces büntetése vetett véget. Brown emberhátrányban is ziccerezett, a remeklő Valenta ezt is védte. A 39. percben egy hazai korcsolyán megpattanó korongot Reisz középre csúsztatott, az érkező Levin pedig az üres kapuba helyezett (1-6).

A záró felvonás elején Láday és Michalevic akadtak össze, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Dunaújvárosi emberelőnnyel ment tovább a meccs, a hazaiak semmilyen veszélyt nem jelentettek Adorján kapujára. A 46. percben Levin lövetett gólt Sofronnal, aki találatával mesterhármast jegyzett (1-7). Zsinórban két hazai kiállítás következett, a kettő között Szalma lőtt kapuvasat. Savolainen is kiment, szűk egy percig 5 a 3-ban támadhattak a székelyek. Szépen kijátszott akció végén Szkacskov kihasználta a kettős emberelőnyt (1-8). A hajrá kezdetén Brown odaütött a korongot már birtokló Valentának, nem volt szép jelenet, ki is küldték a játékvezetők. Újabb gól már nem esett, leperegtek az utolsó másodpercek. A Sportklub Csíkszereda az egyaránt 5-5 pontos Levin és Sofron vezérletével a szezonban ötödjére is legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat egy kevés sportértékkel bíró összecsapáson, a csíkiak a 8-1-es sikerükkel felléptek a dobogó harmadik fokára.

dabscc_kuminka_sallo

fotó: DAB/Anda Fábián

Ellenfelünk egyből a padlóig nyomta a gázt, gyorsan elment 4-0-ra

 

A DAB–Sportklub meccs nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Szörnyű volt a rajtunk, az biztos, nem tettük meg azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna, míg ellenfelünk egyből a padlóig nyomta a gázt, gyorsan elment 4-0-ra, s ezzel nagyjából vége is volt a meccsnek. Tudunk jobbak lenni, jobbnak is kell lennünk az biztos, kemény tanulópénz volt, amit a srácoknak meg kellett fizetniük. Ezt arra értem, hogy az új játékosoknak is készen kell állniuk harcolni, játszani, ahogy bedobják a korongot, s ezt beszéltük az edzéseken, a reggeli átmozgatáson. Persze más, amikor a juniorból a felnőtt hokira váltasz, de ha nem vagy készen, akkor az ellenfél megfizetteti ennek az árát, s erre ez a meccs volt a példa. Szomorú, amikor már öt perc után túl nagy az a hegy, amit meg kell mászni, s teljesen mindegy, hogy milyen ligában játszol, vagy milyen összeállításban, ennek nem szabadna megtörténnie.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Nos, nagyon jól kezdtünk az biztos, a kulcs az volt, hogy nagy energiával játszottunk a nemzetközi szünet ellenére is, pedig a játékosok egy része pihenőn volt, a másik része a nemzeti csapatnál játszott. Szóval a csapat egyik fele elég rozsdás volt, a másik meg meccsben, mert jó sokat játszottak. Az első harmadunk jó volt, a második egy kicsit lassabb, de összességében úgy gondolom, hogy az emberelőnyünk és a hátrányos védekezésünk is nagyon jól működött.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. feb. 15., csütörtök.
Tóth: 55,6% (Valenta: 88,2%)
K
Adorján: 94,4% (Ambrus)
Léránt, Ahonen, Savolainen, Szalma, Somogyi
1
Kubát, Ferencz Csibi, Levin, Reisz, Sofron
Léhi, Varga, Nemes, Pinczés, Janech
2
Rutkowski, Gecse, Svetina, Asuchak, Brown
Bánki, Sziszak, Michalevic, Károly, Atamancsuk
3
Láday, Salló, Szkacskov, Részegh, Becze
Vaculik, Szabó, Strenk, Raszkin, Kuminka
4
Rokaly N., Rokaly Sz., Fodor
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:26 SCC Sofron Levin Reisz
0-2 04:06 SCC PP Levin Sofron Asuchak
0-3 04:57 SCC Szkacskov Részegh Becze
0-4 06:01 SCC Kubát Rokaly N. Rokaly Sz.
1-4 08:16 DAB Szalma Savolainen Bánki
1-5 25:17 SCC Sofron Levin Gecse
1-6 38:45 SCC Levin Sofron Reisz
1-7 45:29 SCC Sofron Levin Ferencz Csibi
1-8 54:48 SCC PP2 Szkacskov Rokaly Sz. Becze
18 Kapura lövések száma 43
12 Kiállításpercek 12

Sofron kapumegkerülős góllal lepte meg Valentát

 

A DAB–SC Csíkszereda találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum