UTE–Corona Brasov 2-4

   

Hiába vezetett az Újpest 2-1-re még a 46. percben, Kóger vezérletével fordítottak a vendégek, s mindhárom pontot elvitték a Megyeri útról.

Hazai oldalon hivatalosan minden játékos hadra fogható állapotban volt, Sági Máté viszont nem húzott szerelést, a fiatal hálóőr ugyanis a pontrendszer áldozatául esett, továbbá Szabó-Rácz Maximot és Laskawyt sem véltük felfedezni a meccskeretben. Dave MacQueen most sem számíthatott Roberto Gligára, illetve Szabó Krisztián sem öltözött be az esti rangadóra. Rajna és Dubeau álltak a vasak között. Mérsékelten indult a találkozó, ugyan mindkét kapu előtt akadtak kisebb lehetőségek, igazán egyik hálóőrt sem tornáztatták meg a csatárok. A folytatásban feljebb kapcsolt a Brassó, a nyitó játékrészben a vendégek akarata jobban érvényesült – a harmad derekáig Blackwaterék két ízben is megcsilingeltették a kapuvasat. A záró dudaszó előtti percekben az UTE rendkívül beszorult saját ketrece elé, elég pontatlanul játszottak a lilák, a temérdeknyi elszórt korong mellett pedig védekezésben is sokszor ütemeket tévesztettek Pokornyiék – a Corona azonban nem tudta saját malmára fordítani Juurikkala mester tanítványainak álmoskásabb kezdését.

Hiába pörögtek jobban az újpesti lábak a középső etap elején, ennek ellenére Kiss Patrikék továbbra sem tudtak huzamosabb időt tölteni a brassói harmadban, amit a barcaságiak végül a 24. minutumban megbüntettek: Vasile maroknyi területről leadott centerezésére Cornet érkezett remek ütemben, s gyönyörű csuklómozdulattal állítgatás nélkül a bal sarokba zúdított (0-1). A budapestiek gyorsan reagáltak a fejleményekre, Just kékvonalas bombájába a Dubeau előtt kellemetlenkedő Saarelainen még bele tudott piszkálni, így a játékszer védhetetlenül a felsőbe vágódott (1-1). Az egyenlítés után megérkeztek a mérkőzésbe a budapestiek, ezekben a percekben Kovács Alexék több lendületes akciót is vezettek, az egyik ilyen támadás végén épp az újpestiek 8-asa durrantott fölé éles szögből. Túl a mérkőzés felén Silfver könnyelműsködött el egy kecsegtető emberfölényes szituációt; kevesebb, mint kettő perccel a vége előtt pedig Benk szerzett kis híján vezetést csapatának, az UTE csapatkapitánya csak néhány centit tévesztett.

45 percet kellett várni a találkozó első kisbüntetésére, a játékvezeték Blackwatert vélték szabálytalannak. A házigazdák könyörtelenül kihasználták első emberfórjukat, Just középre tett korongját Tiala kapásból a rövidbe bombázta (2-1). Nem sokkal később Blackwater ismét fegyelmezetlennek bizonyult, második emberelőnyét viszont kihasználatlanul hagyta az Újpest, amit a kiegészülést követően Valchar azonnal megbüntetett: az 50. minutumban a cseh-román zseni elviharzott a jobboson, majd befelé cselezett, s könyörtelenül az ellentétes oldali sarokba visszalőtt (2-2). 3:29-cel a vége előtt már a Brassónál volt az előny. Kóger szépségdíjas módon átszlalomozott a komplett hazai védelmen, a korábbi magyar válogatott csatár próbálkozása Rajnáról kipattant, VanWorner azonban épp jó helyen ácsorgott, s szemfüles módon a gólvonalon túlra juttatta a rebundot (2-3). A bekapott találat után Juurikkala mester időt kért, az UTE hálóőre még lekorcsolyázott, a brassói légiósok először nem mindennapi módon elszórakoztak egy ziccert üres kapura, a jeleneteket Kóger unta meg, és senkitől sem zavartatva megszerezte saját gólját (2-4). Mindkét csapat február 16-án mérkőzik legközelebb: a pénteki játéknapon Benk Andrásék a FEHA19-et fogadják a Megyeri úton, a Corona pedig a DVTK otthonában vendégeskedhet.

utebra_gajdobalazs_holwell

fotó: UTE/Vörös Dávid

A kapu előtti területeket jól használtuk ki, emiatt tudtunk eredményesek lenni

 

Így látták a másodedzők az UTE–Corona mérkőzést.

Kovács Viktor, másodedző, UTE: “Jól kezdtünk, az első öt-tíz percben fölényben játszottunk, aztán a második tíz perc, illetve a második játékrész már egy egálabb találkozót hozott. Az utolsó harmadban az első emberelőnyt belőttük, de ezután nem úgy hokiztunk, ahogy kellett volna, két nagy hibát vétettünk, máris vezetett a Brassó, a kapuslehozatalunk pedig nem sikerült.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassov: “Az első cserékben nem volt az igazi a játékunk, az Újpest jobban kezdett. Ezt követően több időt tudtunk tölteni a támadó harmadban, ezután a lövések is megjöttek, de komoly gólhelyzetünk nem sok volt, mert főleg távolról próbálkoztunk, ezeket pedig Rajna Miklós könnyedén védte. A második harmadban eleinte oda-vissza játék zajlott, a meccs második felében pedig talán nekünk volt több lehetőségünk, a kapu előtti területeket jól használtuk ki, emiatt tudtunk eredményesek lenni a mérkőzés végén.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. feb. 14., szerda.
Rajna: 93,3% (Papp)
K
Dubeau: 93,8% (Tőke)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Pokornyi, Szabó D., Coatta, Just, Kiss P.
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Kiss D., Tornyai, Laakkonen, Benk, Ewanyk
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Balázsi, Kovács A., Kovács S., Nádasy
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:58 BRA Cornet Vasile N. R. Boriszenko
1-1 24:41 UTE Saarelainen Just Metsavainio
2-1 45:17 UTE PP Tiala Just Kiss P.
2-2 49:29 BRA Valchar Cornet Williams
2-3 56:31 BRA VanWormer Kóger
2-4 59:02 BRA Kóger
32 Kapura lövések száma 46
0 Kiállításpercek 4

Svájci figurából szerzett vezetést a Corona

 

A brassóiak UTE elleni sikere több mint két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum