DVTK Jegesmedvék–BJAHC 6-2

   

A miskolciak a harmadik harmadban tették magabiztossá a fővárosiak elleni sikerüket.

Miskolcon az alapszakasz első fázisának hetedik helyén végző DVTK Jegesmedvék csapata a harmadik BJAHC-t fogadta a nyolcmeccses hajrá kezdetén. Érdekesen rajtolt a találkozó, a második másodpercben Lövei Dávidot állították ki a játékvezetők. Vorobjov két kemény bombájánál a piros-fehérben második meccsét teljesítő Vosvrda hárított. Kiegészült, majd megszerezte a DVTK a vezetést: a 3. percben Lövei lekészítését Berdnyikov a hosszú sarokba vágta (1-0). Gyorsan érkezett a válasz: Molnár Bálint passzolt vissza Ravaszhoz, aki habozás nélkül kapuba bombázott (1-1). A 8. percben Tóth Gergely hibázott hatalmasat, a debütáló Vesey ziccerét még védte Kiss Dániel, de a lepattanót Páterka szemfülesen kanalazta vissza a vendég kapus lábára, akiről becsorgott a korong (2-1). Tóth Gergely és Dame-Malka hatalmas lövéseit Vosvrda tolta ki. Később a cseh kapus mögött, de a gólvonal előtt csúszott el a korong. A 15. percben Pozsgai kapott két percet, de veszélytelen volt a DVTK. A harmad végére maradt a 2-1-es hazai vezetés.

Rohamozott a DVTK: Vesey újabb nagy lehetőséget puskázott el a 23. perc végén. Pozsgai figyelmetlenségét követően Esteves lövése csípte a vasat. Berdnyikov szemben a kapuval, teljesen egyedül Kiss kezébe lőtt. A 25. percben Szirányi akasztotta meg Molnár Zétényt, kisbüntetés lett a jutalma. Az előny alatt Pozsgai éles lövése hiába pattant meg, Vosvrda védett. Gyorsan paprikás lett a hangulat, kisebb adok-kapok végén Vorobjov ült ki. A kaotikus speciális játék alatt nem jegyezhettünk fel komolyabb helyzetet. A 30. percben három az egyben fordult a Jegesmedvék csapata, Kulesov passz helyett a lövést választotta, de Kiss szépen védett. Vorobjov távoli kísérlete után Viikilä-t lökte kapuvasra Esteves, ez is két percet ért. Culigin tiszta ziccerénél Vosvrda volt a helyén. Mozer a félig üres kaput vette célba éles szögből sikertelenül, Viikilä közelről a cseh kapusba tüzelt. A 36. percben Jegor Razumnyak lőtt kétszer, de Kiss megálljt parancsolt neki. Erősödött a hazai nyomás, amit nem bírt a BJAHC: ezúttal Valentyin Razumnyak volt főszerepben, aki egy kipattanót húzott fel a felső sarokba – a találatot hosszas videózás után adták meg a játékvezetők (3-1). A 39. percben Kulesov fordult egy az egyben Kissre, aki újabb bravúrt mutatott be. Az utolsó minutumba lépve Galoha-Keresztes-Galoha összjáték végén a lett csatár mattolta Vosvrdát – fontos pillanatban közelebb lépett a BJAHC (3-2). Lövei másodjára ült büntetőpadra a második szakasz végén.

Nem tudott veszélyt teremteni előnyben a BJAHC. Az éppen csak kiegészülő DVTK megint egy elképesztően nagy vendég hibát használt ki: most Szabó adta el a pakkot, Berdnyikov pedig higgadtan verte Kisst, második gólját szerezve (4-2). A 46. percben újra Vorobjovot küldték ki. A speciális játék során Valentyin Razumnyak is duplázni tudott: az orosz csatár egy kipattanót vágott tűpontosan Kiss kapujába (5-2). Nem állt le a DVTK: Kulesov tetszetős cselt követően bombázott hálóba a 49. percben (6-2). Tóth Gergely és Bean bunyója után mindkét játékost kiállították. Az 55. percben Valentyin Razumnyak kreált túl agresszív módon területet magának, ez is büntetés. Hiába a vendég előny, Csiki révén a miskolciak előtt adódott nagy lehetőség. Gól már nem esett, maradt a 6-2.

Magabiztosan kezdte az alapszakasz második fázisát a DVTK Jegesmedvék csapata, pénteken a Corona Brassót fogadják majd. A BJAHC otthon javíthat, vasárnap ismét a DVTK-val küzdenek meg hazai jégen.

misbja_damemalka

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Néha fájdalmas az út a hétköznapokon, de meggyőződésem, hogy ez a helyes irány

 

A DVTK Jegesmedvék–BJAHC vezetőedzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, főleg azért, mert néhány nehéz pillanatot jól kezeltünk. Elismerésem az ellenfélnek, ők voltak a jobb csapat az első harmadban, amit mi túléltünk, a kapusunk jó munkát végzett. A második harmadban jobbak voltunk, amivel a játék menetét kiegyenlítettük. A harmadik harmadban jól használtuk ki a helyzeteket és egyre jobbak lettünk. Edzői szempontból örülök, hogy a mérkőzésen belül egyre jobbak lettünk, de tudom, hogy egy ilyen erős ellenfél ellen jobban kell kezdeni a meccset. Nem túlélni akarjuk az első harmadot, hanem mi akarunk lenni a jobb csapat az első harmadban.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Egészen nyílt meccset játszottunk, a második harmad után is meg volt az esélyünk arra, hogy kiegyenlítsünk és pontokat szerezzünk. Ezt követően elkövettünk néhány hibát, amit az ellenfél kihasznált, ez pedig el is döntötte a mérkőzést. Azért sok pozitív dolog volt a meccsben, 15 magyar játékossal álltunk ki, köztük két utánpótlásból jött fiatal kapussal. Továbbá egy 2005-ös utánpótlás korú játékos gólt szerzett. Ez a jövőbe vetett hit és munka. Néha fájdalmas az út a hétköznapokon, de meggyőződésem, hogy ez a helyes irány. Mindenki más utakat választ, mások a célok, de ezt is saját magunknak köszönhetjük és ennek a felelősségét vinni kell.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. feb. 14., szerda.
Vosvrda: 95,5% (Voris)
K
Kiss: 82,9% (Straubinger)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
1
Szabó, Pozsgai, Weidemann, Molnár B., Ravasz
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
2
Dóczi, Tóth G., Sági, Nagy, Tóth R.
Vojtkó, Szalay, Vesey, Páterka, Kulesov
3
Dame-Malka, Vorobjov, Galoha, Molnár Z., Keresztes
Skrabov, Makai, Farkas M., Csiki, Razumnyak J.
4
Ritter, Tyeszlenko, Mozer, Viikilä, Culigin
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:22 MIS Berdnyikov Lövei Bartos
1-1 03:31 BJA Ravasz Molnár B.
2-1 07:33 MIS Páterka Vesey
3-1 36:06 MIS Razumnyak V. Berdnyikov Bean
3-2 38:58 BJA Galoha Keresztes Culigin
4-2 41:48 MIS Berdnyikov Szathmáry Lövei
5-2 45:57 MIS PP Razumnyak V. Verveda Páterka
6-2 48:12 MIS Kulesov Razumnyak J.
35 Kapura lövések száma 44
12 Kiállításpercek 10

Szebbnél szebb gólokat hozott a DVTK–BJAHC meccs

 

A nyolc találatot hozó mérkőzés négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum