DEAC–Gyergyói HK 2-5

   

A gyergyószentmiklósiak a Sylvestre, Vincze Péter, Bodó trió vezérletével elvitték a három pontot Debrecenből.

Az alapszakasz második etapját magyarországi túrával kezdő GYHK új igazolásai közül a kanadai hátvéd, Bobby Raymond a harmadik sorban kapott helyett, míg a svéd kapus, Robin Rahm egyelőre a lelátóról figyelhette társait. Gyors góllal indult a találkozó: mindössze másfél perc elteltével Dalhuisen kékvonalas bombája a kapu előtt sertepertélő Bodón irányt változtatva pattant a hálóba (0-1). Technikai szünet következett, a büntetőpad plexijét szervizelték az illetékesek. Az első találat után az első kiállítás is a székelyeké volt, próbálkozott a DEAC, de a jól tolódó négyszög ellen csak oldalhálóig jutottak. Fordult a kocka, Szmirnov szabálytalanul leütközte Sylvestrét. A hazai speciális egység is jól védekezett, az erdélyiek sem tudták kihasználni a fórt. A küzdés mindkét oldalon megvolt, már a semlegesben megfojtották egymást a csapatok, a kapuig csak ritkán jutottak el. A hajrára újabb debreceni emberelőny maradt, Koblar kétszer is próbálkozott, egyenlíteni nem tudott.

A szünet után a vendégeknek köszönhetően felpörgött a mérkőzés. Nyomott a Gyergyó, amikor Mesikämmen a támadó kéknél könnyelműen keresztbe passzolt, Bucskin lecsapott a korongra, majd gólig vitte a szólót (1-1). Még feljebb kapcsoltak az erdélyiek és a 25. percben Orban révén visszavették a vezetést (1-2). Az ötlettel teli támadójátékuknak köszönhetően sorra dolgozták ki a helyzeteket Sárpátkiék. Hetényi a 29. percig tartotta csapatát, ekkor Imre az alapvonalnál kapura tört, majd másodszorra áttuszkolta a pakkot a gólvonalon (1-3). Próbált változtatni a hazai gárda is, az elsőnél jóval nagyobb iram és több helyzet jellemezte ezt a játékrészt. A 35. percben Novotny remek gólja következett: három védő között kibújva kapura tört, ütemtelen lövése meglepte Rinnét (2-3). Emberelőnyből egyenlíthetett volna a házigazda, majd egy rossz átadást követően Sylvestre szólózhatott, Hetényi sokadik bravúrját is bemutatta. Negyven perc után szoros volt az összecsapás, izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A harmadik felvonás elején Dobmayer szedett össze egy kisbüntetést, majd rövid öt az öt elleni játékot követően Vasziljev is kiment, a debrecenieknek esélyük sem volt egyenlíteni. A Gyergyó mindkét fórt kihasználatlanul hagyta, továbbra sem dőlt el a mérkőzés. Megfontoltabb hokira váltottak a csapatok, ez a harmad messze nem volt olyan szórakoztató, mint a középső. Az utolsó tíz perchez érve feljebb kapcsolt a DEAC: Bucskin és Vasziljev összjátéka sokat ígért. Az 53. percben megbüntette a kihagyott helyzetet a vendégcsapat: Szigeti gyönyörű csellel átjátszotta védőjét, majd fonákkal emelt a hálóba (2-4). A folytatásban már magabiztosak voltak Bodóék, inkább előttük adódtak helyzetek. A hajrában aztán Kloz kiállítása végleg eldöntött mindent: előnyben Bodó centerezésére Vincze érkezett és lezárta a meccset (2-5). A végére egy összekapaszkodás maradt, a játékvezetők gyors közbeavatkozásának köszönhetően nem lett bunyó az esetből. A GYHK megérdemelten győzött, aminek köszönhetően már harmadik a tabellán Szilassy Zoltán együttese. A DEAC maradt a nyolcadik helyen.

debgye_mihalika_bukor

fotó: DEAC

Azt gondolom, hogy az egyik legjobb meccsünk volt a szezonban

 

A DEAC–GYHK edzői értékelései.

Berta Ákos, másodedző, DEAC: “Először is gratulálunk a Gyergyónak! Azt kaptuk, amit vártunk a mérkőzéstől. Gondoltuk, hogy nem fognak úgy pörögni a lábak és nem fog zökkenőmentesen menni a játékunk. Többet tett a győzelemért a Gyergyó. Voltak helyzeteink, sajnos most nem mentek be. Kicsit sok, felesleges, ki nem kényszerített hibát követtünk el. Azt, hogy ezt minek a számlájára tudhatjuk be, azt részben tudjuk. Reméljük, hogy a következő mérkőzésen ezeket nem követjük el. Volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor jó játékot mutattunk és volt esélyünk arra, hogy szorosabb legyen a vége. Sikerült sokáig egy gólon tartani a különbséget és akkor még volt is helyzetünk. Legközelebb ezeket a helyzeteket könyörtelenül ki kell használni, úgy ahogy most a Gyergyó tette. Egy bajnokesélyes csapat, úgyhogy tőlük is van mit tanulni, főleg egy ilyen mérkőzésből. Megyünk tovább és vasárnap a Csíkszereda ellen megpróbálunk jobb játékot nyújtani.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Azt gondolom, hogy az egyik legjobb meccsünk volt a szezonban. Nem mondom, hogy könnyű volt, de magabiztos igen. Nagyon jól tartották a fiúk magukat a tervhez. Sokszor elmondták már itt az edzők, hogy ez egy kispálya és kicsit máshogy kell jégkorongozni. Mindenhol van egy bot, az egy játékosra jutó jégfelület sokkal kisebb, ezáltal a forgalom nagyobb. A keresztirányú játék itt nem működőképes, többet kell használni a falakat, indirekt bejátszani és ezt nagyon jól csinálták a fiúk. A liga egyik legjobb kapusa az ellenfelünk. Szerettünk volna nagy forgalmat generálni a kapuja előtt és sokat lőni. A második harmad után a mi statisztikánk alapján 26-13 volt a lövésarány, tehát ezt is abszolváltuk a forgalommal együtt.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. feb. 14., szerda.
Hetényi: 88,1% (Gönczi)
K
Rinne: 91,7% (Mag)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Imre, Haaranen, Orban, Sylvestre, Sárpátki
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma F., Vasziljev
2
Mesikammen, Kozma Zs., Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Raymond, Dalhuisen, Vincze P., Császár, Bodó
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Molnár, Hári, Mazzag
4
Tamminen, Csiszer
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:22 GYE Bodó Dalhuisen Vincze P.
1-1 22:17 DEB Bucskin
1-2 24:35 GYE Orban Sylvestre Raymond
1-3 28:02 GYE Imre Sylvestre
2-3 34:25 DEB Novotny Koblar
2-4 53:08 GYE Szigeti Tranca Dalhuisen
2-5 58:14 GYE Vincze P. Bodó Haaranen
24 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 6

Szigeti gyönyörű csel után szerzett fonákgólt

 

A DEAC–GYHK videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum