FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 5-1

   

A ferencvárosiak Nagy Gergőt nélkülözve is magabiztosan behúzták a februári IIHF-szünet utáni első mérkőzésüket.

Az FTC-Telekom vasai között Nagy Kristóf kapott lehetőséget, míg a DAB-nál Tóth Balázs védett. A Fradinál Boros és Nagy Gergő helyett Farkas és Tóth Gergő játszott. Az Acélbikáknál játszott Atamancsuk és Michalec, ellenben Marosi és Pinczés nem öltött szerelést. A meccset a hazaiak kezdték jobban, a 6. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Farkas passzát Turcotte verte be a vas alá (1-0). A 13-3-as kapura lövési mutatót hozó első harmad pörgős játékáról sokat elmond, hogy 25 perc alatt lezajlott.

A második felvonás elején jól jégkorongoztak a vendégek, Nagy Kristófnak néhány perc alatt több dolga akadt, mint a nyitó játékrészben. A mérkőzés első kiállítása a 26. minutumban jött el, amikor Atamancsuk gáncsolta Bánt, az emberelőnyt a Fradi alkalmi csapatkapitánya, Kulmala váltotta gólra egy pontos lövéssel (2-0). A 29. percben Hrabal alapvonalról érkező passzát a zavartalanul álló Kestilä tette be a kapuba (3-0). A meccs közepén Turbucz ült ki a büntetőpadra, de egy percre rá a dunaújvárosiak is szabálytalankodtak, így négy a négy ellen is játszottak a felek. A harmad vége felé újabb FTC-fór jött, ami meghozta az első DAB-gólt: Szalma megugrott emberhátrányban, Szalma pedig beverte a vas mellé a korongot (3-1). A 38. percben Nagy Kristóf a trapézon kívül ért hozzá a pakkhoz, ezért kisbüntetést kapott, de ez az újvárosi fór is négy a négy elleni játékba fordult Somogyi kiállítása nyomán. A középső húsz minutum kevésbé egyoldalúságát jól jelzi a 16-10-es lövési mutató.

Két perc telt el a harmadik harmadból, amikor Kulmala jó ütemben érkezett Brady passzára a DAB kapuja elé (4-1). Nem sokkal később Szabó Csaba jégre került, Crespi két percet pihenhetett. Az 53. minutumban Turbucz korongot szerzett a támadó harmadban, majd meglőtte az újabb hazai gólt (5-1). Nem sokra rá az egyébként sportszerű találkozón elszabadultak az indulatok, a Fradi kapujánál kakaskodás alakult ki, Seregély, Kulmala és Atamancsuk kaptak büntetést, így a DAB fórba került, de nem tudott betalálni, ahogyan a Turbucz büntetése nyomán öt a négyre töltött utolsó perc során sem.

Az FTC-Telekom 5-1-re nyert, pénteken a Gyergyói HK-val vív rangadót. A dunaújvárosiak csütörtökön a Sportklubot fogadják.

ftcdab_kestila_vaculik_sziszak

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Meg kell tanulnunk, mit jelent ebben a ligában játszani

 

Az FTC-Telekom–DAB meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. Tudjuk, hogy a nemzetközi szünetek után döcögni szokott a játék, nyilvánvaló, hogy 8-9 nap kihagyás után nem lesz ugyanolyan, mint amikor folyamatosan meccsben vagyunk. Ez most is így volt, fel voltunk rá készülve. Ráadásul a mostani nemzetközi szünet alatt nagyon keményen edzettünk, szóval semmiképp sem számíthattunk arra, hogy minden simán megy majd. A legfontosabb az volt, hogy a nagyon fontos három pontot így is megszerezzük. Lehet, hogy nem volt a legegyszerűbb, lehet, hogy picit akadozott a gépezet, de a legfőbb cél a győzelem volt, az pedig, talán nem nagyképűség azt mondani a látottak alapján, hogy egy percig sem forgott veszélyben.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Nem hinném, hogy túl sok könnyűnek nevezhető mérkőzésünk lenne ebben a ligában, de ezzel együtt és eléggé szét voltunk esve az első harmadban, sok egyéni hibát vétettünk, a Fradi abszolút kontrollálta az eseményeket. A második harmadban egy kicsit jobban alakultak a dolgok számunkra, végre támadásban is eltöltöttünk egy kis időt. A harmadik harmadra visszatértek a hibák, meg kell találnunk a módját, hogy jóval tovább meccsben maradjunk, egy-két gólon tartsuk az ellenfelet, mert ekkora különbség mellett kevés esélyünk marad a végén a pontszerzésre. Túl sok volt a nagy hiba a harmadik harmadban ehhez. Összességében nézve, a meccs előtt munkát, odaadást, önfeláldozó küzdelmet kértünk a srácoktól, ezt pedig megkaptuk tőlük, úgyhogy nem hibáztathatom őket. Meg kell tanulnunk, hogyan játsszunk ezen a szinten, és mit jelent ebben a ligában játszani. Ráadásul gyorsan kell tanulnunk, csütörtökön már jön is a következő meccs. Viszont úgy érzem, az előző meccshez képest léptünk egyet előre ezzel a szinte új csapattal is, szóval bizakodva várom a folytatást.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. feb. 13., kedd.
Nagy K.: 96,2% (Arany)
K
Tóth K. B.: 88,6% (Kovács)
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
1
Léránt, Ahonen, Savolainen, Szalma, Somogyi
Hrabal, Bán, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Léhi, Varga, Nemes, Atamancsuk, Janech
Seregély, Crespi, Turbucz, Banga, Németh
3
Belicenka, Sziszak, Michalevic, Károly, Zorin
Farkas, Haranghy, Tóth G., Turcotte
4
Vaculik, Szabó, Strenk, Bánki, Kuminka
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:44 FTC Turcotte Farkas
2-0 25:58 FTC PP Kulmala Crespi Hrabal
3-0 28:16 FTC Kestilä
3-1 35:14 DAB SH Szalma Sziszak
4-1 41:41 FTC Kulmala Brady Galajda
5-1 52:13 FTC Turbucz Banga Hrabal
44 Kapura lövések száma 26
12 Kiállításpercek 10

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum