FTC-Telekom–SC Csíkszereda 7-2

   

Hiába szerzett korai vezetést a Sportklub, a Fradi Kestilä vezérletével végül magabiztosan verte a székelyföldieket.

A Ferencvárosnál a Tóth fivérek nem húztak szerelést, vendég oldalon a szeredai szakvezetés nem számíthatott ezúttal Sofron és Szkacskov játékára sem. Arany és O’Connor álltak a vasak között. Már a 3. percben vezetést szerzett a Sportklub: Casaneanu lőtt passzába Fodor remek ütemben tette bele az ütőjét (0-1). A harmad derekához közeledve Nemec ugorhatott ki ziccerben, próbálkozását O’Connor remekül hárította, majd az ismétlés sem fogott ki a vendégek hálóőrén. A folytatásban magasabb sebességfokozatba kapcsolt a Ferencváros, Crespi hibázott középtávolról, a mérkőzés ezen szakaszában O’Connor hatalmas védésekkel segítette csapatát. Nagyon érett a Fradi-gól, Fodor Szabolcs legénysége ráadásul még a pihenő előtt maga javára fordította a mérkőzést: 2:07-tel a pihenő előtt büntetőlövést végezhetett el az FTC, az ítéletet Nagy Gergő hajtotta végre – a zöld-fehérek csapatkapitánya a végletekig játszott ellenfele idegeivel, majd 14 (!) csel bemutatását követően pimasz módon a hálóba helyezett (1-1). Kevesebb mint egy perccel később Hrabal passzát Kestilä váltotta gólra a vas segítségével (2-1). A 20. percben Kubát heves reklamálásba kezdett, kirohanását a játékvezetők véglegessel honorálták.

A középső etap legelején kihasználatlanul maradt egy ferencvárosi emberfór, a kiegészülés után Becze puffantott mellé a jobb oldalról, néhány másodperccel később pedig Péter Balázsék nem tudtak végigvinni egy emberfölényes szituációt. A mérkőzés felénél a Fradi második sora kis híján összehozott egy újabb találatot, O’Connor és a bekkek végül elhárították a veszélyt. Az egész mérkőzés alatt elképesztő formában tevékenykedő Levin a 31. percben megbüntette a sok kihagyott ferencvárosi helyzetet: az izraeli kiválóság először éles szögből kínálta meg Aranyt, ezt követően ismét hozzá került a pakk, s másodjára már nem hibázott (2-2). Mikor már mindenki azt hihette, egyenlő állás mellett vonulhatnak pihenőre a felek, akkor négy másodperccel a dudaszó előtt Brady védhetőnek tűnő fonákosa valahogy átcsorgott a gólvonalon (3-2).

Újfent ferencvárosi találattal kezdődött az utolsó felvonás: Crespi jobb oldalról eleresztett lövése átjutott a kapuson, a hosszún Kestila várakozott, akinek már csak az üres kapuba kellett kotornia (4-2). A Fradi 25-öse nem tudott leállni a pontgyártással – a 48. minutumban emberfórban támadhatott a Ferencváros, Roth kapáslövésre készített elő Kestilä-nek, a finn pedig irgalmatlanul kipókhálózta a felsőt, s megszerezte mérkőzésbeli harmadik találatát (5-2). Nem volt még vége, 5 perccel később Seregély köszönt be távolról O’Connornak (6-2). 59 másodperccel a végső dudaszó előtt Németh állította be a találkozó 7-2-es végeredményét.

ftcscc_nagygergo_oconnor

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Azt hiszem, két fő fordulópontja volt a mérkőzésnek

   

Az FTC–Sportklub meccs edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Ez azért picit jobban néz ki, mint a múltkori egymás elleni meccsünk. Nyilvánvaló, hogy szerettünk volna visszavágni. A becsületünkért is mentünk, mert azon a szeredai meccsen egy picit elvesztettük azt, és most szerettük volna visszaszerezni, úgy gondolom, ez sikerült is. Az első öt perc szörnyű volt, nagyon passzívak voltunk, de utána elkezdtünk úgy hokizni, ahogy meg lehet nyerni egy ilyen meccset, akár ekkora különbséggel is. Az elején talán előjöttek a rossz emlékek a szombati, újpesti meccsről, mert nagyon sok helyzetünk volt, de nem jöttek a gólok. Utána viszont jó ütemben tudtunk gólokat szerezni, nagyon fontos volt, hogy előnnyel mehettünk végül az utolsó harmadra, az adott egy kis önbizalmat. A végén pedig már megtört a jég és minden összejött, ami szombaton és vasárnap az első kétharmadban nem, kinyílt a gólzsák.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Jól kezdtünk. Azt hiszem, két fő fordulópontja volt a mérkőzésnek. Az első, amikor az egyik legjobb védőnk végleges fegyelmit kapott, az komoly kihatással volt a játékunkra. A másik, amikor három vagy négy másodperccel a szünet előtt gólt kaptunk, mindig nagy hatással van az események alakulására egy első vagy utolsó perces találat. Ez volt a két legfontosabb tényező, illetve még az is fontos volt, hogy az ellenfél nem kapott büntetést, konkrétan egy emberelőnyünk sem volt az egész mérkőzésen. A szezon eddigi részében a sikerünk egyik fő tényezője a remek emberelőnyös játék volt, amit most nem volt lehetőségünk kihasználni, mert egyáltalán nem játszottunk emberelőnyben, ami azért nagyon ritka.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. feb. 4., vasárnap.
Arany: 92,3% (Nagy K.)
K
O'Connor: 85,7% (Simo)
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
1
Kubát, Ferencz Csibi, Levin, Reisz, Svetina
Hrabal, Boros, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Rutkowski, Gecse, Részegh, Rokaly Sz., Brown
Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh
3
Láday, Salló, Asuchak, Rokaly N., Becze
Bán, Haranghy, Banga, Turcotte
4
Casaneanu, Péter, Fodor
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:43 SCC Fodor Casaneanu Kubát
1-1 17:53 FTC PS Nagy G.
2-1 18:42 FTC Kestilä Hrabal LaPorte
2-2 30:04 SCC Levin Becze
3-2 39:56 FTC Brady Turbucz
4-2 41:33 FTC Kestilä Crespi
5-2 47:14 FTC PP Kestilä Roth Brady
6-2 52:01 FTC Seregély Nagy G. Crespi
7-2 59:01 FTC Németh Turbucz
49 Kapura lövések száma 26
0 Kiállításpercek 34

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum