DEAC–DVTK Jegesmedvék 2-4

   

A miskolciak győztek Debrecenben, így megelőzték ellenfelüket és feljöttek a tabella hetedik helyére.

A mérkőzésen mindkét együttes nélkülözte a csapatkapitányát: a DEAC-nál Molnár helyett Hári szerepelt, míg a DVTK Jegesmedvéknél Miskolci Márk hiányzott.A hazaiaknál Hetényi kapott lehetőséget a kapuban, míg a vendégeknél Vosvrda debütált. A mérkőzés első komolyabb lehetősége Kloz lövése volt, honfitársa, Vosvrda védte a bombát. A nyitó harmad közepén a miskolciak megszerezték a vezetést, miután Esteves lövése irányt váltott egy korcsolyán, Hetényinek esélye sem volt lereagálnia az irányváltást (0-1). A harmad hajrájában Vasziljev egyenlíthetett volna, Vosvrda nagyot védett karral. A pörgős első húsz percben a hazaiak nyolcszor, a vendégek tizenkétszer lőttek kapura.

A második felvonás Jegesmedvék-góllal indult, Bean lövésébe beleértek a kapu előtt – a jegyzőkönyv tanúsága szerint Mattyasovszky volt az (0-2). A 27. percben majdnem szépített a DEAC, amikor Hári váratlan lövése meglepte Vosvrdát, ám a korong a kapuvason csattant. A mérkőzés közepén megszületett az első cívisvárosi gól: Mihalik Gergő meglépett, ketten üldözték, hiába, a fiatal csatár sikerrel zárta a szólóját (1-2). A debreceniek hajtottak az egyenlítését, ám Mihalik András spin-o-rama próbálkozása és a többi akció is sikertelenül zárult, míg Kloz lövése a kapuvason csattant. A meccs első kiállítása 42 másodperccel a második harmad vége előtt jött el, Bean ült ki.

A harmadik játékrész áthúzódó DEAC-fórral indult, Mingazov lövése ígéretes volt, ám nem talált kaput. A 45. percben a miskolciak lőttek vasat, majd az 52. minutumban Mingazov kék vonalas lövése meglepte az érdemben nem reagáló Vosvrdát, a korong talán irányt váltott egy blokkoló miskolcin (2-2). Négy perccel a vége előtt megint a vendégeknél volt az előny, Berdnyikov maradt zavaróan üresen Hetényivel szemben, nem hibázott, de a debreceni kapus majdnem védett (2-3). A végjátékban emberhátrányba kerültek a hazaiak, de ezt egy miskolci büntetés követte. A DEAC lehozta a kapusát, ez arra volt elég, hogy Bartos beállítsa egy üres kapus góllal a 4-2-es végeredményt.

debmis_mihailkandras_paterka

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nem nagyon volt gyenge meccsünk mostanában

 

A DEAC–DVTK Jegesmedvék meccs vezetőedzői meglátásai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Szokásos dolog hiányzott, a góllövés. Már a BJAHC és a Brassó ellen is mindenki látta a harmadik
harmadot. Nagyon komoly sorozaton vagyunk túl. Várható volt, hogy fáradtság vagy mentális fáradtság előbb vagy utóbb elő fog jönni, pont ez a meccs volt az. Rengeteget dolgoztunk, fizikálisan is jobban bírtuk a meccset. A második harmad közepétől egyértelmű volt, hogy melyik csapat akar nyerni. Mindent kihagytunk. Utána még visszajöttünk. A harmadik gólt megmondom őszintén, nem láttam, de az nagyon nem kellett volna. Mert nagyon fáradt a társaság, tudtuk, hogy nehéz lesz visszajönni. Addig kontrolláltuk is a meccset, ha jól hallottam, egy rossz helyezkedésből kaptuk a harmadikat. Elégedettek vagyunk igazából a teljesítménnyel, mindent megtettünk. A végén is lehoztuk a kapust. Minden top játékosunkon látszott, hogy már nem úgy mozog, kicsit lassabb fejben is, testileg is a jégen. Le a kalappal a srácok előtt. Nem nagyon volt gyenge meccsünk mostanában. Az utolsó 7-8 meccs óta 1-2 góllal kaptunk ki és azokon is nyerhettünk volna. Szóval javul a játékunk, de úgy néz ki, hogy sok volt ez most.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Ez egy nagyon nehéz meccs volt számunkra. Lenyűgöztek a játékukkal, nagy sebességgel jöttek támadni. Meg kell dicsérnem a srácokat. Jól kezdtünk. Utána ezt nem menedzseltük jól. Túlságosan visszaálltunk, ők pedig nagy erőkkel rohamoztak. Még a végén is, amikor előnyben voltunk eltudtak jönni 4 a 2-re. Ami nem történhetne meg. Meg kell tanulnunk megtartani az előnyt. Nagy győzelem számunkra, ezek mellett remek tapasztalat, mert nehéz mérkőzés volt.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. feb. 4., vasárnap.
Hetényi: 89,7% (Gönczi)
K
Vosvrda: 95,1% (Voris)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Bean, Vojtkó, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Skrabov, Verveda, Razumnyak J., Páterka, Kulesov
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Mihalik G., Hári, Mazzag
4
Fazakas, Farkas, Makai
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:14 MIS Esteves Verveda
0-2 21:18 MIS Mattyasovszky Bean Lövei
1-2 29:49 DEB Mihalik G. Mazzag
2-2 51:07 DEB Mingazov Usnyev Szmirnov
2-3 55:57 MIS Berdnyikov Razumnyak V. Bartos
2-4 59:35 MIS EN Bartos Mattyasovszky Bean
41 Kapura lövések száma 30
2 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum