BJAHC–Corona Brasov 1-4

   

Az ajándékgólok mérkőzését a vendég brassóiak nyerték, a Corona a második, a BJAHC a harmadik helyen zárta az Erste Liga első szakaszát.

A hazai kapuban Farkas kezdett, Varga és Schlekmann továbbra is hiányzott, ezúttal Ritter sem öltözött, újra ott volt viszont a jégen Mozer. A Corona ismét háromsorozott, a vasak előtt miskolci shutoutja után Tőkét Dubeau váltotta, 11. csatárként Rokaly-Boldizsár csatlakozott Vasiléhez. A BJAHC 14 magyar játékossal állt fel, a másik oldalon ez a szám az erdélyiekkel együtt is 4 volt. Egy-egy lengyel vendég vezető- és vonalbíró is közreműködött a meccsen.

Az elején jobbára a budapestiek akarata érvényesült, inkább a brassói harmadban folyt a játék, az 5. percben Nagy Krisztián helyzeténél már bravúr is kellett Dubeau-tól – a kanadai portás aztán mérgesen hajította el a nagy rössel megérkező csatár botját. Ezután egy hazai emberelőny is kimaradt, cserében a játékrész felénél egy nagy saját harmados védelmi hiba után megszerezte a vezetést a Corona – Tóth Gergely ajándékozta oda a korongot Valcharnak, ő meg kihagyhatatlan helyzetbe hozta Blackwatert –, és ez látványosan felhozta az ellenfelet. A 17. percben ismét egy hazai kihagyást büntettek meg az erdélyiek, ezúttal a két orosz, Mozer és Tyeszlenko nem értette meg egymást, a kiemelt koronggal Schaber ment el ziccerben, szépen elhúzta és feltette fonákkal Farkasnak (0-2). Teljesen megzavarodott a hazai hátsó alakzat, egymást követték a hibák és az érthetetlen megoldások, ennek az lett az eredménye, hogy a mérkőzés harmadik gólját is ők lövették meg a brassóiakkal. Ezúttal a kapu mögötti palánknál szórták el a pakkot könnyelműen, VanWormer lecsapott rá, Schaber pedig fonákkal vágta fel a centerpozícióból (0-3). Egy újabb elcserélés után Valchar a negyedik vendéggólt is megszerezhette volna, simán lehetett volna 0-4 is az állás húsz perc után.

A középső harmad első felének mezőnyjátékát az összeakaszkodó Dame-Malka és Holwell párbaja törte meg, a második tíz percre megérkeztek a helyzetek, lövések, védések – és a hazai szépítő találat is. A brassóiak is bele tudtak hibázni hátul, Dubeau kolbászolt ki a kapujából rosszul, a budapesti korongszerzés után nem tudott visszarendeződni a brassói védelem, Galoha betett korongját Keresztes vágta be (1-3). Rögtön a következő támadásból egyre lophatta volna vissza magát a BJAHC, egy 2 az 1 elleni szituáció végén Mozer jó lövésénél Dubeau tett jóvá sokat az előző hibájából – más kérdés, aztán az érkező Viikilä keresztülzuhant rajta, neki a vasnak, ráfújták a két percet a kapusra. Ezt az előnyt sem tudta kihasználni a BJAHC, a budapestiek a bajnokságban legutóbb még az MK-hétvége előtt tudtak betalálni fórból, a DEAC-nak.

A záró etap elején ismét megvolt a lehetősége a zárkózásra a házigazdának, Molnár Bálint korongszerzése után Sági nagy helyzeténél Dubeau védett bravúrral, majd a túloldalon Farkas is hárított egy ziccert. Öttel a vége előtt egy brassói megingást követően Galoha ordító helyzeténél megint Dubeau-nak kellett megmentenie a társakat. A végén Kóger üres kapura állította be a végeredményt, a 3 pontot megszerző Brassó ezzel lejjebb szakította magáról a pont nélkül maradó BJAHC-t és a Csíkszeredát, s az FTC mögött 5 egységgel lemaradva másodikként zárta az első szakaszt, míg a budapestiek ötmeccses vereségsorozatuk ellenére is maradtak a dobogón a kígyózás megkezdése előtt.

bjahc brasso lowney

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az első harmad ránk nézve szégyen volt

 

A BJAHC–Corona tréneri reflexiói.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Könnyű lenne kifogásokat találni. Mondhatnám, hogy a Brassó kerete minőségibb, sokkal több pénzből gazdálkodnak, tizenöt légióssal. Ezzel viszont nem szabad takarózni, az első harmad ránk nézve szégyen volt, főleg a hátvédjeink hibái. A második harmadban sokat dolgoztunk és ez fordított a játék képén. Ilyen meccseken lehet fejlődni. Nem fogják mondani, hogy tessék itt a három pont, mivel ti játszotok otthon. Fájó és jó lecke volt. Ilyen a sport és a sportban nem véletlenül történnek meg ezek a dolgok az emberrel. Ha már veled megtörtént, az a kérdés hogyan fogod tudni kezelni. Mint mindig, gratulálok az ellenfélnek. A harmadik helyen állunk most, várjuk a sorsolást és bizonyítanunk kell majd, legfőképpen saját magunknak.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Jól kezdtük a meccset, ezt mutatja a három lőtt gól. Sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet, ebből tudtunk helyzeteket kialakítani a támadó harmadban, és ezeket értékesítettük. A második harmadra nem úgy jöttünk ki, ahogy szerettünk volna, ott volt egy momentumváltás és átvette a BJAHC az irányítást. A kapott gól után sikerült rendezni a sorokat. A második harmad utolsó tíz percében jól védekeztünk. A harmadik szakaszban a biztonságos vezetés tudatában próbáltunk egyszerűen játszani. Négy nap alatt a harmadik mérkőzésünk volt, ez meglátszott a sebességen, de rutinosan lehoztuk a mérkőzést.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. feb. 4., vasárnap.
Farkas R.: 88,9% (Kiss)
K
Dubeau: 97,0% (Tőke)
Szabó B., Dóczi, Keresztes, Galoha, Ravasz
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Pozsgai, Tóth G., Nagy, Weidemann, Mozer
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Dame-Malka, Vorobjov, Tóth R., Molnár B., Sági
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Jurkovics, Tyeszlenko, Molnár B., Viikilä, Culigin
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:09 BRA Blackwater Valchar
0-2 16:20 BRA Schaber
0-3 18:51 BRA Schaber VanWormer Kóger
1-3 35:00 BJA Keresztes Galoha Culigin
1-4 59:39 BRA EN Kóger
33 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum