UTE–FTC-Telekom 4-1

   

Az újpestiek egy pörgős mérkőzésen megszerezték a szezonbeli első sikerüket a ferencvárosiakkal szemben.

Az UTE az előző meccshez képest nem számolt Kiss Dániellel és Laskawyval, ellenben Kovács Sebestyént nevezték, míg az FTC-Telekomnál visszatért Bán. A hazai vasak között Rajna, a vendégeknél Arany kapott bizalmat. Az újpestiek villámgyorsan megszerezték a vezetést, miután a 2. percben egy Arany-védés után Just elé került a korong, aki korcsolyával átvette, majd közelről bejuttatta azt a ferencvárosi kapuba (1-0). A csapatok derbihez méltó, jó tempójú játékot vittek a jégre, a 7. minutumban Nádasy a gólvonalról húzta ki a pakkot, ezzel kapott góltól megmentve a lila-fehéreket. A nyitó harmad közepén emberelőnybe került a Fradi, sokáig nem tudott érdemben felállni a támadó harmadban, ám amikor igen, akkor egy kijátszott figura végén Nemec kapásból beverte az alapvonalról visszaérkező játékszert (1-1). A 15. percben közel járt a fordításhoz az FTC, de Galajda közeli próbálkozását Rajna botos kesztyűvel védte. A játékrész hajrájában egyre többször kakaskodtak a felek a játékmegszakításoknál. Az első húsz percben a hazaiak 13-szor, a vendégek 16-szor lőttek kapura.

A második felvonás elején eljött a második Fradi-fór, ezt nem tudták gólra váltani. Amikor az UTE támadhatott öt a négyre, a hazai együttes gyakorlatilag lemásolta a ferencvárosiak egyenlítő találatát, szinte egy pontosan ugyanolyan korongjáratás végén Saarelainen lőtt pontosan (2-1). A meccs felénél LaPorte ütője elérte Nádasy arcát, amit két percet pihentett, ám mivel az emberelőny alatt Silfver is szabálytalankodott, így négy a négyre játszottak egy ideig a csapatok. A kiegészülések után folytatódott a remek iramú játék, megdolgoztatták a kapusokat a felek. A felvonás végén Kovács Alex korongot szerzett a támadó harmadban, Laakonen lövését védte Arany. A középső húsz percben hiába vitte a kapura lövési mutatót 12-4-re a Fradi, 2-1-es UTE-előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik harmad elején Brady ugrott ki, nem tudott egyenlíteni. A Fradi hajtott az egyenlítésért, ám Rajna vezérletével tartották az egygólos előnyüket a lila-fehérek. A felvonás közepén Tiala és Hrabal pihenhettek két-két percig, miután összeakadtak. Hiába a ferencvárosi fölény, az UTE lőtte a következő gólt: Saarelainen középre tett korongja irányt váltott Hrabal korcsolyáján, Arany tehetetlen volt (3-1). Két perccel a vége előtt a Fradi kapusa lekorcsolyázott, a vendégek hat az ötre hajtottak a kétgólos hátrányuk ledolgozásáért, hiába, Metsavainio egy üres kapus góllal beállította a végeredményt.

Az UTE 4-1-re nyert, 59 ponttal zárja az alapszakasz első fázisát. Az FTC-Telekomra vasárnap a Sportklub vár.

uteftc_2024

fotó: UTE/Vörös Dávid

Ezzel a sikerrel remélhetőleg erősebben érkezünk meg a középszakaszba

   

Az UTE–FTC-Telekom mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Ez egy egészen különleges este volt szerintem mindenkinek, sokan eljöttek, fantasztikus volt tényleg. Mint mindig, most is örülünk a három pontnak, a magabiztosságunknak pedig ez a meccs nagyon jót tett. Büszke vagyok a csapatomra, bár nem volt hibátlan a játékunk, de hatalmasat küzdöttünk, a pad is nagyon rendben volt, a támadásaink is jól néztek ki, a kapu előtt is agresszívak voltunk, ezzel a sikerrel remélhetőleg erősebben érkezünk meg a középszakaszba is.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Ezúttal is megvolt a mezőnyfölényünk, többet lőttünk kapura, több helyzetünk volt, a játékunkból csak a gólszerzés hiányzott. A kapu előtt nem úgy pattantak a korongok, ahogy kellett volna. A mi megpattanó lövésünk elakadt Rajnában, az Újpest megpattanó lövése pedig beesett a mi kapunkba, ez a különbség pedig az egész meccsre jellemző volt. Az Újpest szépen zárta a kapuja előterét, győzelmükhöz kellettek Rajna bravúrjai is. Hiába voltak helyzeteink, nem találtunk be, csak emberelőnyben, míg az ellenfelünk öt az ötben is tudott gól szerezni, ezzel nyert.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. feb. 3., szombat.
Rajna: 97,5% (Sági)
K
Arany: 87,0% (Földes)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
Franyó, Szabó, Coatta, Just, Kiss P.
2
Hrabal, Boros, Kestilä, LaPorte, Nemec
Pokornyi, Tornyai, Laakkonen, Benk, Kovács A.
3
Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh
Lőczi, Kovács S., Nádasy
4
Bán, Haranghy, Banga, Turcotte, Farkas
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:03 UTE Just Nyquist
1-1 10:13 FTC PP Nemec LaPorte Brady
2-1 27:27 UTE PP Saarelainen Metsavainio Coatta
3-1 53:49 UTE Saarelainen Metsavainio Tiala
4-1 59:58 UTE EN Metsavainio Tiala Benk
24 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 6

Saarelainen lövése védhetetlenül váltott irányt

 

Az UTE–FTC-Telekom mérkőzés öt gólja három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum