FEHA19–SC Csíkszereda 3-5

   

A székesfehérvári fiatalok hiába vezettek két harmadot követően, a Sportklub a harmadik játékrészben fordított és behúzta a három pontot.

Átmentette Gyergyó elleni jó formáját a FEHA és már a 2. percben megszerezte a vezetést: kettő-egyes akció végén Farkas László bemutatta a passzt, amivel elmozgatta a bekket, majd kilőtte a hosszút (1-0). A folytatásban is megilletődöttség nélkül játszottak az akadémisták, a Csíkszereda kissé álmosnak tűnt. Vértes lövése következett, majd a nagy lendülettel érkező Ambrus Csongor tüzelt mellé. Feljebb kapcsoltak a vendégek, ezzel ott tudtak maradni a hazai harmadban, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Levin igyekezett ezen változtatni, éles szögből leadott lövését Márkus hárította. A következő támadásnál fejen találták a kapust, szüksége volt egy szusszanásnyi szünetre. A harmad második felét jó fehérvári cserék vezették fel, ötletes támadójátékkal törtek előre Dobosék. Alig volt játékmegszakítás, gyorsan peregtek a percek. Elől-hátul jobb volt a házigazda. A hajrában Sofron leütközte Vértest, nem biztos, hogy szabályosan, a játékvezetők nem láttak okot közbeavatkozni. Kiállítás nélkül, 1-0-s FEHA-előnnyel ért véget a harmad.

A középső felvonást is gyors góllal kezdték a hazaiak: Dobos Bendegúz elszáguldott a bal szélen , keresztpasszára Vértes érkezett a legjobb ütemben és megszerezte első Erste ligás találatát (2-0). Ez a gól sem ébresztette fel a székelyeket, az önbizalommal hokizó hazaiak további helyzeteket alakítottak ki. A 25. percre aztán megérkezett a meccsbe a Csíkszereda, dinamikus oda-vissza hoki vette kezdetét, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Eseménydús volt a mérkőzés, Becze helyzetét Márkus hárította. Tovább növelték a csapásszámot az erdélyiek, agresszívebbé vált a letámadásuk és a korábbinál jóval többet korcsolyázva beszorították ellenfelüket. Fölényük kiállítást kamatozott – az elsőt a meccsen –, és egy mattra kijátszott támadás végén Beczének csak az üres kapuba kellett pattintani a pakkot (2-1). Fordult a kocka, a fehérvári emberfórt viszont jól ölte a Szereda, felállni sem tudtak Blaskóék. Újabb hazai emberelőny következett, jó forgatások után Adorján megállította a rohamokat. A hajrában Falus is kiment két percre, az eredmény nem változott.

A záró játékrész is méltó volt a korábbiakhoz. A 44. percben Sofron korongot lopott, remek mozdulattal megszelídítette, kapura tört, majd önzetlenül Reisszel lövetett gólt (2-2). Négy perccel később emberelőnyből újra vezetést szerzett a Bogdanov-csapat: egy távoli utáni kipattanóért óriási volt a tusakodás, végül Blasko találta meg először a pakkot (3-2). A játékvezetők visszanézték, majd szabályosnak minősítették a találatot. Szinte még ünnepeltek a fehérváriak, amikor Levin pompás átadása Sofront találta üresen, aki nem hibázott (3-3). Az 51. percben a látogatók legjobbja, Levin maga is betalált Gecse átadásából, amivel először vezettek az erdélyiek (3-4). Az 53. minutumban jött a következő: Levin ezúttal a héten igazolt kanadai légióssal, Asuchakkal lövetett gólt (3-5). Öt perc alatt hármat vágott a székely alakulat, ezzel el is döntötte a pontok sorsát. Lelassult a játék, újabb találat nem esett. A SC Csíkszereda győztesen távozott a Raktár utcából, de a FEHA19-nek sincs szégyenkezni valója, zsinórban második meccsén nyújtott markáns teljesítményt.

fhascc_markus_becze

fotó: Soós Attila/FEHA19

Az egyéni hibák pecsételték meg a sorsunkat

   

Így látták a trénerek a FEHA19–Sportklub meccset.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “A helyzeteinket hatékonyan használtuk ki, amikor adódtak. De túl könnyen kiadtuk a kezünkből a vezetést, a meccs kritikus fázisaiban elkövetett súlyos egyéni hibák következményeképpen. Ezek megengedhetetlen hibák olyankor, amikor egy ennyire tapasztalt ellenfél ellen nálunk van a vezetés. Nem szabad nekik lehetőségeket adni, nem szabad besétálni az utcájukba, és kizökkenni, amikor keményebben játszanak. De ahogy mondtam, az egyéni hibák pecsételték meg a sorsunkat.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Elismerés illeti az ellenfelet, 1-0-ra megnyerték az első harmadot, majd 1-1 lett a második játékrész. Gólra váltották a helyzeteiket, kétszer mehettek kettő az egyben ránk, ebből az egyiket belőtték, ezzel vezettek. A második góljukat hasonló szituáció előzte meg, és azt is kihasználták. A FEHA19 az elejétől fogva készen állt a játékra, mi pedig valamiért nem voltunk a topon. Az apró részletekkel voltak gondjaink, a játéktervet nem sikerült maradéktalanul kivitelezni, hibákat követtünk el, amelyekkel az ellenfél élt. Szerencsések voltunk, hogy két emberelőnyös gólt tudtunk szerezni, és végül megszereztük a három pontot, de az ehhez vezető folyamat nem volt a leggördülékenyebb.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. feb. 3., szombat.
Márkus: 88,1% (Melnyicsuk)
K
Adorján: 89,3% (Simo)
Racsinszkij, Koszinszkij, Vértes, Dobos, Blasko
1
Kubát, Rutkowski, Levin, Reisz, Sofron
Falus, Salamon, Zezelj, Ambrus Cs., Ulamec
2
Ferencz Csibi, Gecse, Asuchak, Rokaly Sz., Brown
Csollák, Bogesic, Németh, Farkas L., Keceli-Mészáros
3
Láday, Salló, Szkacskov, Péter, Becze
Bajkó B., Antonijevic, Hrabák, Alapi, Dézsi
4
Svetina, Rokaly N., Fodor
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:46 FHA Farkas L. Keceli-Mészáros Csollák
2-0 20:53 FHA Dobos Vértes Blasko
2-1 29:54 SCC PP Becze Szkacskov Kubát
2-2 43:13 SCC Reisz Kubát Sofron
3-2 46:49 FHA PP Blasko Zezelj Csollák
3-3 47:47 SCC Sofron Levin
3-4 50:26 SCC Levin Gecse
3-5 52:39 SCC PP Asuchak Levin Kubát
30 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 6

Farkas László nem passzolt, inkább vezetéshez juttatta csapatát

 

A FEHA19–Sportklub meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum