DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 0-3

   

A brassóiak háromgólos győzelmet arattak Miskolcon, így Dave MacQueen együttese visszaosont a tabella második helyére.

Hazai oldalon hiányzott a meccskeretből Hill, Pecsét, Szalay, Csiki és Vesey is. Dave MacQueen a DEAC elleni vereséget követően nem eszközölt változtatást csapatán. Voris és Tőke állt a vasak között, Vosvrda debütálása tehát továbbra is várat magára. A játékrész legelején Páterka kapott kisbüntetést, Steve Kasper legénysége gond nélkül átvészelte első emberhátrányát. A 8. percben Schabert látták szabálytalannak a játékvezetők, Szathmáry vezérletével veszélyesen forgattak a miskolciak, Tőke azonban állta a sarat. A folytatásban magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a csapatok, egy lendületes akció végén Voris tolta ki oldalra Kóger próbálkozását, a túloldalon pedig Bartosék sora riogatott. Az utolsó momentumokban, amikor némileg már úgy tűnt, a hazaiak állnak közelebb a gólhoz, a 19. percben Valcharék lecsaptak: Boriszenko kiválóan vette észre a hosszún menetrendszerűen berobbanó Lowney-t, az amerikai bekk pedig nem hibázott a kapu torkából (0-1).

Eseménydúsan kezdődött a második felvonás, Valchar szinte rögtön a legelején ziccert hibázott, a másik kapunál Mattyasovszky nem tudott túljárni Tőke eszén. A mérkőzés feléhez közeledve óriási energiákat mozgósítottak a házigazdák az egyenlítés érdekében, Szathmáry tűpontos távoliját Tőke hatástalanította, majd Valentyin Razumnyak kis híján egalizált. Rosszul cserélt a Miskolc, aminek következtében emberfórban támadhatott a Corona. Hatalmas nyomás nehezedett a borsodiak ketrecére, Blackwaterék először kapuvasat durrantottak, majd a hazai kiegészülés előtt néhány másodperccel Vojtkó újabb góltól mentette meg csapatát. Öt perccel a pihenő előtt a Brassó újfent megcsengette a vasat emberelőnyben, egyenlőtlen létszám mellett a DVTK hátvédjei hősiesen hatástalanították a barcaságiak rohamait.

A 42. percben Sills pihenhetett kettő percet, veszélyesen adogatott a Jegesmedvék speciális egysége, a háló viszont nem rezzent. Három minutummal később a brassói pontgyárosok támadhattak fórban, Schaberék ezúttal már nem kegyelmeztek: Valchar gyönyörű kapáslövése a menteni igyekvő Voris mamutjai között utat talált a hálóba (0-2). 2:49-cel a vége előtt a miskolci hálóőr még lekorcsolyázott, a találkozó végeredményét VanWormer állította be egy üres kapus találattal (0-3).

Mindkét csapat február 4-én játszik legközelebb: Szirányiék a DEAC otthonába látogatnak, a Corona pedig a BJAHC ellen vívhat rangadót.

bra dvtk tőke

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Voltak időszakok, amikor saját magunk legnagyobb ellenségei voltunk

 

A DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov meccs edzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Csalódást keltő volt a meccs. Voltak időszakok, amikor saját magunk legnagyobb ellenségei voltunk. Túl sokat ültünk a büntetőpadon, még ha az emberhátrányokat ki is védekezed az is azt jelenti, hogy két percig nincs lehetőséged gólt szerezni. Magunknak ártottunk, amikor túl sokan voltunk a jégen. Nem voltunk kellően élesek. Az ellenfélnek elismerés jár, mert kihasználták a lehetőségeiket, gól nélkül pedig nem lehet meccset nyerni.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Azt gondolom, hogy a játékosaink remek teljesítményt nyújtottak a debreceni vereség után, ma a srácok mindent beleadtak. Tipikus idegenbeli meccs volt, ahol próbáltunk egyszerűen és hatékonyan játszani. A második harmadban több lehetőségünk
volt, hogy ellépjünk az ellenféltől, akkor még nem sikerült betalálni, de a harmadik harmadban sikerült egy emberelőnyt értékesíteni, a kétgólos előny birtokában pedig még jobban leegyszerűsítettük a játékunkat. A DVTK egy kiváló csapat, jöttek ránk, de ma nagyon erősek voltunk a párharcokban és fizikálisan is próbáltuk dominálni a meccset. A kapusunk is jó teljesítményt nyújtott, ezek voltak a legfontosabb tényezői a győzelmünknek.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. feb. 2., péntek.
Voris: 92,5% (Vosvrda)
K
Tőke: 100% (Dubeau)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Páterka, Kulesov
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Fazakas, Farkas M., Makai, Razumnyak J.
4
Vasile N. R.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:26 BRA Lowney Boriszenko Valchar
0-2 45:28 BRA PP Valchar Schaber VanWormer
0-3 59:50 BRA EN VanWormer Schaber Boriszenko
31 Kapura lövések száma 40
10 Kiállításpercek 6

Boriszenko centerezésére jó ütemben érkezett Lowney

 

A DVTK Jegesmedvék–Corona meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum