BJAHC–Gyergyói HK 1-2

   

Hiába Molnár Zétény első Erste Liga-gólja, a címvédő GYHK a 42 lövést hárító Rasmus Rinne és az elöl-hátul hasznosan játszó Vincze Péter vezetésével mindhárom pontot elhozta a zsinórban negyedik meccsét elveszítő budapestiek otthonából.

Az egy nappal korábbihoz képest mindkét csapat megkavart sorokkal korcsolyázott jégre, a hazaiaknál Tóth Gergely visszatért a védelembe, nem volt viszont Schlekmann, Mozer és Varga Kaden. A kapukban Farkas és Rinne kezdett.

A nyitó harmad Vincze Péter főszerepét hozta: előbb saját gólvonala környékéről takarított el egy Rinnén már átjutott pakkot, majd Viikilä kiállítása után emberelőnyben is ő rohant vissza ziccert megakadályozni. Ezt követően, még ugyanebben a fórban a gyergyói vezető gólnál is Vincze jegyezte a másodlagos asszisztot: egy újabb emberhátrányos BJAHC-kontra végén Ritterék nem tudták jól befejezni a 2 az 1-et, a fordulásból jött a büntetés, Vincze előrepassza után Orban előkészítését Haaranen értékesítette a 9. percben. Egy következő kiállítást még kivédekezett a hazai csapat, a 18. minutumban azonban megduplázta előnyét a címvédő. Vincze ezúttal a másik kapu előtt, pontosabban mögött jeleskedett: szépen fordult le emberéről, s tette be az alap mögül Bodónak, aki habozás nélkül bevágta (0-2). A harmad végén Galoha ziccerénél Mesikämmen mentett óriásit bevetődve.

A középső harmad egy sérülésgyanús esettel indult, Ritter be is ment az öltözőbe, szerencsére később vissza tudott térni. Újabb Galoha-helyzet maradt kihasználatlanul, a lett ezúttal mellélőtt Rinnével szemben, majd Pozsgai lövését is fogta a finn. Ezen a napon jól zárt a gyergyói retesz, de a második harmad hajrájában így is megérkezett a nem érdemtelen szépítés: Dóczi lőtt távolról, Molnár Zétény szép beleéréssel ünnepelte első felnőttgólját (1-2). A játékrészt Sylvestre 2+2-je zárta a Vorobjovnak okozott vérző sérülésért, 20 másodperc híján az egész áthúzódott az utolsó etapra.

Itt már egyértelműen Rinne és a vendégvédelem játszották a főszerepet: a BJAHC jóformán kapujához szegezte az ellenfelet, de hiába tüzeltek mindenhonnan Vorobjovék, s kaptak még Sylvestre kiszórása mellé két újabb előnyt a záró harmadban is, egyetlen helyzetüket sem tudták gólra váltani, a végén a kapuslehozatal ideje alatt is ott maradt Nagy Krisztiánék ütőjében az egyenlítés. A fővárosiak ezzel egymást követő negyedik mérkőzésükön maradtak pont nélkül, ezzel veszélybe került a dobogójuk, míg az 5. helyre előrekúszó GYHK öt egységre csökkentette a kettejük közötti távolságot.

gyer gyhk bjahc didiomete ravasz cs

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Nyerhettünk volna 3-4 góllal is, simán

 

Így látták a vezetőedzők a BJAHC–GYHK mérkőzést.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Sokkal pozitívabb vagyok, mint az előző mérkőzésünk után, azért lehetett látni, a srácok nagyon komolyan és nagyon sokat dolgoztak. Ez volt a differencia, ezen múlott, hogy az emberelőnyeinket nem tudtuk belőni, amúgy a játék összképe teljesen rendben volt. Megint ötven körül lőttünk egy ilyen Gyergyónak kapura, az ellenfelünknek talán 25 lövése volt a statisztika szerint. Szilassy Zoltán mondta, a játék minden elemében jobbak voltunk, mint a Gyergyó. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a ponthatár az 36 pont, amivel játszanod kell egy mérkőzésen, ha a játékosok pontértékét vesszük. Ma mi 36,1 tized ponttal játszottunk, az ellenfélnél pedig van, aki be sem tud öltözni, azért ez is sokat elmond. Abszolút jó úton vagyunk, ezt mondtam a csatároknak is, hogy viselni kell tudni a felelősségét a góllövésnek és ez volt a differencia. Nyerhettünk volna 3-4 góllal is, simán. De ezek a helyzetek, az emberelőnyök kimaradtak, és az élet így igazságos.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nyilván kellett a két gól, de elképesztő volt a védekezésünk öt az ötben és négy az ötben, nem tudom hány kiállításunk volt, mindent megöltük. Csütörtökön négyet kaptunk előnyből, pedig ugyanaz a sémánk. Nyilván megnézve az ellenfelet, az ottani szignálokra rásimítva a saját sémánkat, most ez így sikerült, nagyon örülök neki. Csütörtökön nem voltam ilyen boldog a hátrányos munkánkkal, de azt gondolom jól reagáltunk a tegnapra. Van lázas játékosunk, kettő sérültünk, Tranca Dani is lázasan játszott, illetve voltak további régebbről sérültjeink, ez egy ilyen szezon. Ingadozó kicsit a formánk, sok a hiányzónk, az elmúlt két évben ez nem így volt. Ennek meg kellett történni velünk, ezeket a helyzeteket kezelni kell. Mindenből tanulni kell, a rosszból is, a jóból is és mindig a jó dolgokat kell továbbvinni egy vereségből is, illetve a győzelemből is.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. feb. 2., péntek.
Farkas: 92,6% (Kiss)
K
Rinne: 97,7% (Mag)
Szabó, Pozsgai, Keresztes, Galoha, Molnár Z.
1
Kozma, Haaranen, Sárpátki, Vincze P., Bodó
Dóczi, Tóth G., Nagy, Weidemann, Ritter
2
Fejes, Dalhuisen, Orban, Sylvestre, Szigeti
Dame-Malka, Jurkovics, Tóth R., Molnár B., Sági
3
Mesikammen, Györfy, Sándor-Székely, Császár, DiDiomete
Vorobjov, Tyeszlenko, Ravasz, Viikilä, Culigin
4
Vincze G., Csiszer, Silló
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:11 GYE PP Haaranen Orban Vincze P.
0-2 17:15 GYE Bodó Vincze P. Fejes
1-2 38:36 BJA Molnár Z. Dóczi Galoha
43 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 24

Molnár Zétény mesteri beleéréssel szerezte meg első felnőtt gólját

 

A BJAHC–GYHK meccs több mint két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum