FEHA19–Gyergyói HK 5-4

   

A székesfehérváriak hosszabbításban legyőzték a címvédőt, így közel két év után örülhettek újra sikernek a gyergyószentmiklósiakkal szemben.

Remekül állt bele a meccsbe a FEHA, védekezésben és támadásban is meglepték a Gyergyót. Fölényük emberelőnyt kamatozott, amiből a 6. percben megszerezték a vezetést: Farkas Lászlót nem támadták, közelebb lopta magát, majd a hosszú alsóba vágta a pakkot (1-0). Nem lassítottak az akadémisták, két perccel később Csollák kékvonalas bombájába Keceli-Mészáros piszkált bele, máris kettő volt közte (2-0). A játékvezetők videóztak, majd helybenhagyták az ítéletet. Újabb egy perccel később szépített a GYHK: a semlegesben korongot veszített a házigazda, Orban köszönte szépen és megfelezte a különbséget (2-1). A vezetőedzők idegeit alaposan megtépázhatta a sok könnyelműen eladott korong, a kapusok javították társaik hibáit. A hajrában is jöttek a helyzetek: Fejes lövését Melnyicsuk fogta, a másik oldalon Ulamecnek nem volt szerencséje egy közelivel. A hajrára fehérvári emberelőny jutott: Ulamecet nem támadták kellő eréllyel, a szlovén alaposan megnézte a kaput, bivalyerős bombája az oldalsó vasról vágódott a hálóba (3-1). A szezonjuk egyik legjobb harmadát teljesítő FEHA három fórból kettőt gólra váltott, aminek köszönhetően húsz perc alatt hármat is berámolt a bajnoknak.

Csapkodó játékkal indult a középső harmad, majd a 23. percben mintaszerű gyergyói kontra futott a jégen, melynek végén Vincze Gergő maga fejezte be góllal az akciót (3-2). A játékvezetők leshelyzet miatt visszanézték, majd szabályosnak ítélték a találatot. A szépítést nem követte nyomasztó vendégfölény, sőt, Csollák révén a házigazda járt közelebb az újabb gólhoz. A 28. percben újra a nagy kedvvel játszó fehérvári hátvéd került helyzetbe, megvárta a megfelelő ütemet, Rinne nem sokat látott, mégis megérezte, hova jön a lövés. A mérkőzés derekán a címvédő megbüntette a kihagyott hazai lehetőségeket: egy támadó harmadban elhozott bulit követően a távoli kijött Melnyicsukról, Orban és Sylvestre együttes erővel kiegyenlítettek, végül utóbbi lett a gólszerző (3-3). Vértes kapukerülése után majdnem visszavette az előnyt a FEHA, majd Zezelj ütőjét az utolsó pillanatban felszedték a bekkek. Helyzetre helyzettel válaszoltak a székelyek: Sylvestre kapura törését kifogta Melnyicsuk. A hajrá egy vendég emberelőnyt hozott, ez kimaradt, majd egyenlő létszámban Orban blokkolt kétszer is önfeláldozóan. Az eredmény nem változott, a döntés az utolsó harmadra maradt.

Nem hagyta magát a Fehérvár, kiharcolt egy emberelőnyt és ebből is betalált: a 42. percben Dobos Bendegúz szerzett ismét vezetést csapatának (4-3). Felpörgött a meccs, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Az ezúttal is a fehérvári farmcsapatot segítő, az előző meccshez képest sokkal jobban játszó Vértes ziccerét Rinne védte. Nem engedték el egymás kezét a felek, a 49. percben Dalhuisen távolijába Vincze Péter ért bele tökéletesen, Melnyicsuk nem háríthatott (4-4). Még feljebb kapcsoltak a csapatok, remek tempójú oda-vissza hoki jellemezte ezt a harmadot. Kimaradt hazai emberfór következett, ahogy visszatért a kiállított, Racsinszkij elcsúszott, a kontrát szinte mattig játszották a vendégek, Melnyicsuk emberfeletti bravúrral átért a lövésre. Az utolsó 5 percet Dalhuisen önfeláldozó blokkja nyitotta, majd Vértes tört kapura, Rinnén nem csorgott át a korong. A gyergyói kapus a folytatásban is a legszebb napjait idézte, Zezelj ziccerét is kifogta, nemhiába éltette őt a székely szurkolótábor. A hatvan percet Sylvestre kiállítása zárta, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban éltek az emberelőnnyel a fehérváriak: sokáig jól zárt a gyergyói retesz, végül Vértes korongbehozatala után Csollák lőhetett, elsőre védett Rinne, az ismétlésénél már tehetetlen volt (5-4). A szezon egyik legjobb meccsét játszó FEHA19 remek fórjátékának köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a bónuszpontot, míg a GYHK egy egységgel vigasztalódhat. A székesfehérváriak legutóbb 2022. február 17-én tudták legyőzni a gyergyószentmiklósiakat.

fhagye_nemethzalan

fotó: Soós Attila/FEHA19

A bajnoki címvédőt legyőzni számunkra hatalmas skalp

   

Így látták a vezetőedzők a FEHA19–GYHK találkozót.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Öt lőtt gól mindig jó recept a sikerre a jégkorongban – a hatékonyság. Nem is emlékszem, mikor lőttünk utoljára öt gólt, és arra sem, hogy mikor szereztünk négy emberelőnyös találatot. Hatékonyak voltunk, amikor lehetőségünk adódott. Jól kezdtük a meccset, és jól is zártuk. A harmadik harmad is jól sikerült, valamint a hosszabbítás, és ennek révén két pont a miénk lett. A második harmadban előjöttek a régi problémáink, az eladott korongok, a korong meg nem becsülése. Kaptunk is pár elkerülhető gólokat, ezzel nehézzé tettük a dolgunkat. De összességében a Gyergyót, a bajnoki címvédőt legyőzni számunkra hatalmas skalp.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “A mérkőzésen a döntő tényező az emberelőnyös játéka volt a FEHA19-nek, hiszen kaptunk négy gólt emberhátrányban. Öt meccsig nem kaptunk, most kaptunk négyet. Át kell nézni, hogy voltak ezek a gólok, és miért voltunk hatszor hátrányban. Volt, amit kétségesnek ítélek, de lehet, hogy ha visszanézek, más lesz a véleményem. Volt, amikor olyan szabálytalanságot követtünk el, aminek nem volt sok értelme. Ezeket kell lecsökkenteni, mert 5 az 5 ellen lőttünk 4 gólt és egyszer voltunk előnyben. Ezt is megnézzük, hogy megnézzük, mennyi nem volt ránk fújva. És nyilván, ha több időt töltesz a támadó harmadban, türelmesebb vagy a koronggal, akkor több kiállítás is tud jönni az ellenfélre ráfújva. Nem volt könnyű mérkőzés, visszajöttünk két gólról is, dolgoztunk keményen, de sok volt a kiállítás és a speciális része döntötte el a dolgot. Egy előnyünk volt, azt nem lőttük be, az ellenfél pedig négyet igen, és ezzel eggyel többet szerzett, mint mi.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. feb. 1., csütörtök.
Melnyicsuk: 88,9% (Orbán)
K
Rinne: 88,1% (Mag)
Racsinszkij, Koszinszkij, Vértes, Dobos, Blasko
1
Kozma, Haaranen, Orban, Sylvestre, Bodó
Falus, Vokla, Zezelj, Ambrus, Ulamec
2
Fejes, Dalhuisen, Vincze P., Császár, Sárpátki
Csollák, Bogesic, Németh, Farkas L., Keceli-Mészáros
3
Mesikammen, Jalonen, Szigeti, Tamminen, Sándor-Székely
Salamon, Antonijevic, Hrabák, Alapi, Dézsi
4
Vincze G., Csiszer, Silló
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:15 FHA PP Farkas L. Bogesic Dobos
2-0 07:19 FHA Keceli-Mészáros Csollák Farkas L.
2-1 08:13 GYE Orban Sylvestre Kozma
3-1 17:46 FHA PP Ulamec Csollák Vértes
3-2 22:47 GYE Vincze G. Csiszer Haaranen
3-3 30:03 GYE Sylvestre Orban Haaranen
4-3 41:54 FHA PP Dobos
4-4 48:05 GYE Vincze P. Csiszer Dalhuisen
5-4 61:31 FHA PP Csollák Zezelj Vértes
42 Kapura lövések száma 36
2 Kiállításpercek 12

Így lőtt négy emberelőnyös gólt a FEHA19 a GYHK-nak

 

A székesfehérváriak hosszabbításos sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum