DEAC–Corona Brasov 4-2

   

A debreceniek az első harmadot megnyomva győztek, aminek köszönhetően megelőzték a miskolciakat és feljöttek a tabella hetedik helyére.

A két nappal ezelőtt a BJAHC-ot legyőző DEAC kapujában ezúttal Hetényi kezdett, míg a friss román kupagyőztes Corona vasai között Dubeau állt. Három perc telt el a mérkőzésből, amikor a brassói hátvéd nem tudta benn tartani a korongot a támadó harmadban, a debreceniek kontráztak, aminek a végén Jeliszejenko keresztpasszát Vasziljev lőtte be (1-0). A harmad közepén a brassóiak közel jártak az egyenlítéshez, ám a vendégek közeli lövését Hetényi mamuttal hárította. Pár perccel később eljött az első emberelőny, túl sok brassói volt a jégen, a cívisvárosiak öt a négyre próbálkozhattak, nem tudták megduplázni vezetésüket, majd a kiegészülés után Bucskin tört be a Corona kapuja elé, Dubeau résen volt. Hat perccel a szünet előtt Kóger kapott kibüntetést, ebben a fórban már jobban játsztottak a debreceniek, ám hiába, nem tudtak eredményesek lenni. A DEAC első harmadbeli fölényéről sokat elárul a 20-4-es kapura lövési mutató.

A második játékrészt remekül indította a hazai együttes, a 80. másodpercben Vasziljev egy okos passz után Dubeau mellett elhúzta a korongot, amivel megduplázta csapata előnyét (2-0). A 24. percben már hárommal mentek a debreceniek, Szmirnov bántóan üresen maradt, kapásgóllal büntette a brassóiakat (3-0). A mérkőzés felénél eljött az első Corona-emberelőny, a DEAC jól védekezett. A fór meghozta a lendületet a brassóiak számára, pörgősebbé vált a meccs. A felvonás végén Bucskin éles szögből leadott lövésést fejjel védte Dubeau.

A harmadik harmad áthúzódó DEAC-emberelőnnyel indult, aztán mire Gajdó visszatért, addigra Vasziljev távozott a másik oldalról sportszerűtlen magatartásért. A folytatásban paprikássá vált a hangulat a jégen, egyre többször kakaskodtak a játékosok a kapuk előtt. A 45. percben szépített a Corona, Valchar lőtt pontosan (3-1). Nem sokon múlott, hogy nem jött azonnal a debreceni válasz, ám Bucskin szólóját Dubeau fogta. A brassóiak hajtottak a zárkózásért, főleg Hetényi kapuja előtt zajlott a játék, a cívisvárosiak jól védekeztek. A végjátékban emberelőnybe került a DEAC, ami rosszul sült el számukra, ugyanis VanWormer egy emberhátrányos góllal minimalizálta a Corona lemaradását (3-2). A legvégén Dubeau lekorcsolyázott, ami arra volt elég, hogy Rétfalvi beállítsa a végeredményt.

A DEAC 4-2-re nyert, vasárnap a DVTK Jegesmedvéket fogadja, míg a brassóiak pénteken pont a miskolciak otthonában folytatják túrájukat.

debbra_molnar_hetenyi_cornet

fotó: DEAC

Túl sokan olvassák a híreket, azt hiszik, elég a mezt kiküldeni a pályára

   

A DEAC–Corona tréneri reflexiói.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Egy volt edzőm mondta, hogy a háromgólos előny a legrosszabb, mert elkényelmesedik a csapat. Kicsit úgy érzi mindenki, hogy félig megvan. Remélem tanulunk ebből, mert 40 percen keresztül nagyon összeszedetten hokiztunk, egy ilyen csapat ellen. Nyilván voltak periódusok, amikor beszorultunk, de amiről beszélgettünk, hogy nem adunk létszámfölényes helyzeteket nekik, kívül tartjuk őket, amennyire lehet a kapunktól. Ezeket megcsináltuk. Szerencsére nagyon szép gólokat sikerült lőnünk. Kontrolláltuk a meccset, a harmadik harmaddal nyilván nem vagyunk megelégedve. Nem lehet ennyire visszaállni, a BJAHC ellen ugyanez megtörtént, ott kicsit ügyesebben csináltuk ezt. Nem szabad visszaállni, ugyanúgy jégkorongozni kell tovább 60 percen keresztül. Ezért kell egy ilyen rutinos kapus, mert amikor kellett a helyén volt. Igazi csapatmunka volt.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Azt kaptuk, amit megérdemeltük. Túl sokan olvassák a híreket, azt hiszik, elég a mezt kiküldeni a pályára. Egy újabb nap, amikor elvertük magunkat. Az első gólnál szemben támadunk. A harmadik gólnál elveszettünk egy párharcot a kék vonalon. Második gólnál elfelejtettünk backcheckelni. A harmadik gólnál 3 ember a piros vonalon, bedobták, újabb 2 az 1-es szituáció. Azt kaptuk, amit megérdemeltük.Talán ez egy ébresztő, hogy minden meccset komolyan kell venni.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. feb. 1., csütörtök.
Hetényi: 92,9% (Gönczi)
K
Dubeau: 92,9% (Tőke)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Mihalik G., Molnár, Mazzag
4
Vasile N. R.
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:59 DEB Vasziljev Jeliszejenko
2-0 21:20 DEB Vasziljev Usnyev Kozma
3-0 23:21 DEB Szmirnov Koblar Dobmayer
3-1 44:22 BRA Valchar Lowney
3-2 56:43 BRA SH VanWormer Schaber Holwell
4-2 59:45 DEB EN Rétfalvi Kloz
43 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 8

Szebbnél szebb akciókból találtak be a debreceniek

 

A DEAC–Corona videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum