DVTK Jegesmedvék–UTE 6-2

   

Lehengerlő játékával a DVTK felőrölte az Újpestet, a miskolciak a hosszabb sérülésből visszatérő Lövei és Kulesov duplájának köszönhetően magabiztosan tartották otthon mindhárom pontot.

Miskolci oldalon hosszabb kihagyás után duplával tért vissza Lövei és Kulesov is, Hill és Pecsét viszont sérülés miatt nem lehetett ott a meccskeretben; továbbá Vesey bemutatkozása is váratott még magára. Feltűnt azonban a cserepadon Vosvrda, a DVTK újonnan igazolt hálóőre, aki végig debütálásra készen várakozott. A budapestiek továbbra sem számíthattak Coattára, a kanadain kívül sérülés miatt nem húzott szerelést Ewanyk, Kovács Sebestyén és Laskawy sem. Voris és Rajna állt a vasak között.

Rögtön az elején Páterka brusztolt ki magának egy ziccert, Rajna remekül állta a sarat. Egy hónapnyi kényszerpihenője után kiválóan tért vissza a harmadik csapategységbe Kulesov, az orosz támadó játékában nyoma sem volt a 4 hetes kényszerpihenőnek, a légiós konstans lubickolt a vendégketrec előtt, az UTE hálóőrének két ízben is résen kellett lennie. Más iramban játszott a DVTK, az Újpest védelme a 13. minutumban nem is bírta tovább a rá nehezedő nyomást: Esteves kísérlete Rajnáról középre csorgott, a bekkek nem tudtak takarítani, a második próbálkozást pedig a szintén hosszú kihagyásából visszatérő Lövei kotorta kapuba (1-0). Lendületben maradt a Miskolc, elképesztő sebességfokozatban tevékenykedtek a Jegesmedvék, Valentyin Razumnyak és Berdnyikov vezérletével hatalmas presszing zúdult a lilák ketrecére, ráadásul az UTE emberhátrányban zárta az első játékrészt. Egyenlő létszám, illetve emberdeficites szituáció mellett is kizárólag csak Rajnán, vagy az önfeláldozóan védekező újpesti hátvédeken múlt, hogy a csapatok 1-0-s állás és 13-5-ös kapura lövési ráta mellett vonulhattak pihenőre.

Szűk egy perc telt el a középső felvonásból, amikor Saarelainen korcsolyázott le az alapvonal irányába, majd gondolt egy merészet, s lehetetlen szögből tüzelt – a trükkös kísérlet valahogyan utat talált a hálóba, Vorisnak ezt onnan azért illett volna hárítania (1-1). A folytatásban Bartos remek helyzetfelismeréssel hozta helyzetbe Berdnyikovot, a piros-fehérek 42-ese azonban elpuskázta nagy helyzetét. A 27. percben ismét a házigazdáknál volt az előny: Lövei kínálta meg Rajnát egy távoli bombával, a hálóőrről a kapu előterébe pattant ki a korong, amire Kulesov gyorsabban reagált, mint őrzője, s a kapuba tunkolt (2-1). Túl a játékrész derekán Esteves ritkán látott cselsorozattal ültette be hintába ellenfelét, az UTE hátvédje elvesztette egyensúlyát, aminek következtében a kanadai a kapu torkáig gyalogolhatott, rafinált próbálkozására azonban Rajna még épp időben vissza tudott érni. A házigazdák elpuskázott lehetőségeit a 35. percben újra megbüntette az Újpest: Kovács Alex félfordulatból, némileg kiszorított szögből leadott lövése megint megtréfálta Vorist (2-2). Ezen a mérkőzésen is feltűnően jól centerezett Bartos, a cseh importjátékos Valentyin Razumnyaknak készített elő, Rajna az utolsó pillanatban összezárt. A harmadzáró dudaszó előtti 30 másodpercben elképesztő jelenetsoroknak lehettünk szemtanúi: Mattyasovszky hathatós közreműködésével két kapuvasat is durrantottak a Jegesmedvék, ezt követően Rajnát bődületesen nagy löketekkel kínálták meg a miskolci bekkek. Nem lehetett tovább bírni a borsodiak fojtogatását, Szirányi kékvonalas bombájába Berdnyikov szúrt bele remek érzékkel, ezúttal az ihletett formában tevékenykedő újpesti kapus is tehetetlennek bizonyult (3-2).

A 42. percben belőtte a negyediket is a DVTK: Valentyin Razumnyak átadását Kulesov váltotta gólra (4-2). Kevesebb, mint 6 minutummal a vége előtt emberfórban támadhattak a házigazdák, Esteves és Lövei között feltűnően jól működött a kémia, előbbi középre tett passzát a kéztöréséből felépülő fiatal magyar támadó középmagasan a bal sarokba helyezte (5-2). Érthető módon Juurikkala mester kockáztatott, az 56. percben Rajna még lekorcsolyázott a cserepadra, a találkozó végeredményét pedig Esteves állította be egy üres kapus találattal (6-2). Mindkét együttest megilleti a dicséret, a miskolci publikum ugyanis remek tempójú, közönségszórakoztató mérkőzésnek lehetett szemtanúja.

Az Újpest február 1-jén a Sportklubot látja vendégül, míg a hónap második napján a DVTK a Corona Brassót fogadja a Népkertben.

dvtk ute rajna

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Talán ez volt a legösszeszedettebb játékunk idén

   

A DVTK Jegesmedvék–UTE vezetőedzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Szerintem nagyon jól játszottunk 60 percen keresztül. A fejlődés annak tudható be, hogy jól kontrolláltuk a korongot, lecsökkentettük az eladott korongok számát, nem adtunk nekik lehetőséget a létszámfölényes lerohanásokra és a minőségi helyzetekre. Ezeket figyelembe véve nagyon elégedett lehetek azzal, ahogy játszottunk. Talán ez volt a legösszeszedettebb játékunk idén a teljes 60 percet tekintve. Még amikor gólt szeretek, akkor sem pánikoltunk. Támadásban maradtunk és nem esett vissza a játékunk.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték a győzelmet. Az eredmény szoros volt az első két harmadban, tartottuk magunkat, de igazából nem volt egy szoros meccs. Nagyjából a játék minden elemében jobbak voltak, ezt el kell ismernünk. Mi nem tudtuk emelni a játékunk szintjét. Hogy ennek mi lehet az oka, az egy jó kérdés. Az edző felelőssége, hogy a csapat készen álljon a meccsre, most pedig ez nem így volt.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. jan. 30., kedd.
Voris: 93,8% (Vosvrda)
K
Rajna: 89,6% (Sági)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
1
Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
2
Franyó, Kiss D., Tiala, Just, Kiss P.
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Páterka, Kulesov
3
Pokornyi, Szabó, Kovács A., Benk, Szabó Rácz
Szalay, Farkas, Makai, Razumnyak J.
4
Tornyai, Lőczi, Almás, Nádasy
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:27 MIS Lövei Mattyasovszky Esteves
1-1 20:58 UTE Saarelainen Metsavainio
2-1 26:13 MIS Kulesov Esteves Miskolczi
2-2 34:04 UTE Kovács A. Szabó Metsavainio
3-2 39:51 MIS Berdnyikov Szirányi Razumnyak V.
4-2 41:59 MIS PP Kulesov Razumnyak V.
5-2 54:18 MIS PP Lövei Esteves Mattyasovszky
6-2 56:22 MIS EN Esteves
49 Kapura lövések száma 32
2 Kiállításpercek 6

Saarelainen és Kovács Alex is éles szögből lepte meg Vorist

 

A DVTK Jegesmedvék–UTE meccs nyolc gólja négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum