FEHA19–FTC-Telekom 1-4

   

A listavezető ferencvárosiak gond nélkül hozták el a pontokat a sereghajtó otthonából, a FEHA19 csak a végén tudta elrontani Arany shutoutját.

Egy hét pihenő után fogadta a FEHA a kupahétvégén két meccset játszó Ferencvárost. A fehérváriak erősítést is kaptak, Vokla Roland és Vértes Nátán is lejátszott az ICEHL-csapatból. Alig kezdődött el a mérkőzés, Falus máris mehetett a büntetőpadra. Első előnyét kihasználta a Fradi: Nagy Gergő a baloldali bedobókörből zúdította a pakkot a rövid felsőbe, Melnyicsuk elől takarták a kilátást (0-1). Dézsi azonnal válaszolhatott volna, Arany mamuttal hárított. Mezőnyjátékkal folytatódott a csata, majd a speciális egységek következtek, a játékosok egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon. Jó volt az első hazai fórjáték, Ulamec lőtt középtávolról, majd Csollák a kékről próbálkozott, Arany mindkettőt hárította. Rengeteg esélyt kaptak a fehérvári fiatalok, de körülményes volt az emberelőnyös játékuk, így a ferencvárosiak könnyedén kivédekezték azokat. A 17. percben Kestilä ugrott ki emberhátrányban, Melnyicsuk bravúrja miatt nem nőtt a különbség. A vendégek sem találtak be létszámfórból, így a 12-12 kapura lövést hozó harmad végéig az eredmény nem változott.

Bogesic áthúzódó kisbüntetése miatt emberelőnyben kezdte a középső felvonást a Ferencváros. Éppen visszajött a kiállított, amikor Nagy Gergő közelijét Melnyicsuk kifejelte. Tartott egy kis szünetet a kapus, alaposan megcsípte a lövés. Öt az ötben támadásban maradtak a vendégek, akárcsak az előzőt, ezt a harmadot is gyors góllal kezdték: a 22. percben egy távoli lövés a kapu előtt sertepertélő Nagy Gergőről pattant a gólvonal mögé (0-2). A 29. minutum több érdekességet is tartogatott: előbb Ulamec maradt üresen, ez a helyzet is kimaradt, majd Aranynak akadt gondja a felszerelésével, Nagy Kristóf váltotta őt ideiglenesen a vasak között, aki a neki jutó feladatokat megoldotta, míg a 34. percben visszatérhetett az FTC kezdőkapusa. Jól sült el a csere, ugyanebben a percben Farkas Simon közelről terelte a pattogó korongot a gólvonal mögé. A játékvezetők videóztak, majd szabályosnak minősítették a találatot (0-3). A harmadik gól megtörte a hazaiakat, míg a vendégeknek a kupahétvége két meccsével a lábukban tökéletesen megfelelt az eredmény.

Próbált változtatni játékán a FEHA a záró harmad elején, de elég volt egy semlegesben eladott korong, amiből elszaladt a Ferencváros, és végleg eldöntötte az összecsapást. A 43. percben Nemec keresztpasszát Laporte váltotta gólra egy kettő-egyes kontra végén (0-4). Továbbra is eljutottak lövőhelyzetig a hazaiak, de a góllövéssel hadilábon álltak, sokszor az irányzékkal voltak gondok, a kaput sem találták el. Közben Roth csúnyán belenézett egy lövésbe, vérző fejjel a cserepad felé vette az irányt, majd később kötéssel a fején az öltözőbe ment. Mindkét csapat tudta, eldőlt a mérkőzés. A fehérváriak támadtak, ezzel nagyobb terület maradt a Fradi támadóinak, akik többször párbajoztak Melnyicsukkal. Az 53. percben sikert hoztak a hazai próbálkozások, szépen tette-vette a korongot a FEHA, végül Blasko lekészítését Bogesic vágta a hálóba (1-4). Visszajött a játékkedve a Bogdanov-csapatnak, feszültté vált a végjáték, többször összekapaszkodtak a játékosok. A hajrára Vokla kiállítása jutott, az eredmény már nem változott. A fáradt FTC-Telekom lélektanilag fontos pillanatokban szerzett gólokkal magabiztos győzelmet aratott Székesfehérváron.

feha ftc

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Három módon lehet elveszíteni egy jégkorongmérkőzést

   

Így látták a trénerek a FEHA19–FTC-Telekom mérkőzést.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Három módon lehet elveszíteni egy jégkorongmérkőzést. Az egyik a büntetések begyűjtése. Az első harmadban ez megtörtént, kaptunk is egy gólt emberhátrányban. A második mód az egy az egy elleni párharcok elvesztése – ez a második harmadban jellemzett bennünket. Minden szabad korong az ellenfélé lett ekkortájt. Nem voltunk elég határozottak. A harmadik mód pedig a korongvesztés. Ez a harmadik harmadban történt, kifejezetten sokszor és rossz helyeken, ahol nem igazán szabad korongot veszíteni. Az ellenfél talán nem volt a legfrissebb, de épp eléggé frissek és gyorsak voltak, ahogyan erre számítottunk is. Egy gyors és fizikális csapat az ellenfél, és teljesen megérdemelten nyertek, gratulálunk nekik.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző: FTC-Telekom: “Nagyon fontos minden pont most a ligában, hogy a második fél kör előtt kialakuljanak a helyezések. Minél több pontot szeretnénk mi is szerezni. Tudtuk jól, hogy a FEHA19 ellen játszunk, akik ellen sem hazai pályán, sem idegenben nem könnyű. Úgy gondolom, jól felkészültünk erre a mérkőzésre, és 60 percen át a srácok azt csinálták, amit kértünk tőlük, tartották magukat a szisztémához és a játéktervhez. Úgy gondolom, egy percig nem fért kétség ahhoz, hogy mi fogjuk elvinni a három pontot, és örülünk is neki nagyon, mert igen fontosak ezek számunkra.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. jan. 30., kedd.
Melnyicsuk: 90,2% (Márkus)
K
Arany: 96,7% (Nagy K.: 100%)
Racsinszkij, Koszinszkij, Vértes, Farkas L., Blasko
1
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
Falus, Vokla, Zezelj, Alapi, Ulamec
2
Hrabal, Boros, Kestilä, LaPorte, Nemec
Csollák, Bogesic, Németh Z., Dobos, Antonijevic
3
Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh A.
Salamon, Strazdins, Hrabák, Balasits, Dézsi
4
Haranghy, Banga, Turcotte, Farkas L. S.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:26 FTC PP Nagy G. Hrabal Kulmala
0-2 21:44 FTC Nagy G. Hrabal Németh A.
0-3 33:47 FTC Farkas L. S. Seregély Banga
0-4 42:27 FTC LaPorte Nemec Seregély
1-4 52:55 FHA Bogesic Dobos Blasko
31 Kapura lövések száma 41
12 Kiállításpercek 12

Nagy Gergő remekül lőtt takarásból

   

A FEHA19–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum