BJAHC–DEAC 2-4

   

A debreceniek háromgólos második harmadukkal döntöttétek el a káposztásmegyeri mérkőzést.

A hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjében ezüstérmet szerző BJAHC az Erste Ligában legutóbb éppen a káposztásmegyeri székhelyű csapatot legyűrő DEAC-ot fogadta a kedd esti játéknapon. A kapukban Farkas Roland és Gönczi Lajos kezdtek.

Erősen indított a BJAHC, Tóth Richárd centerezéséből Ritter került nagy helyzetbe, majd Weidemann előtt is adódott lehetőség, de ezeket még megúszta Gönczi segítségével a DEAC. A 3. percben viszont már nem volt ellenszer: Molnár éles keresztpassza megtalálta Szabó Bencét, aki higgadtan helyezett a hálóba, emlékezetes MK-találata után újabb gólt szerezve (1-0). Az 5. percben elcserélte magát a BJAHC, Molnár Zétény ülte le a büntetést. A vendégelőny során Mingazov két kemény lövése jelentett veszélyt. Éppen kiegészült a hazai csapat, amikor a Mihalik testvérek összjátéka végén Gergő egyenlített, közelről verve Farkast (1-1). A 8. percben Mihalik András lövése a hosszú oldali vason csattant. Később három az egyben fordult a budapesti csapat, Culigin-Galoha-Culigin-Szabó volt a korong útja, de utóbbi eltörte a lövést. A 16. minutumban Mihalik András egyéni akcióját Farkas állította meg. A harmad végéhez közeledve kisebb tűzijátékot úszott meg a DEAC: Culigin korongszerzése után Galohát hozta ziccerbe, majd Mozer ismételt, mindkétszer Gönczi védett bravúrosan – ahogyan Mozer újabb helyzeténél is. Másodpercekkel később Galoha szép passzjátékot követően a félig üres kapu mellé tüzelt. Sok lövés, két gól, 1-1 egy harmadnyi játék után.

Jobban kezdte a második szakaszt a DEAC, a 24. percben megszerezte a vezetést: Koblar fordult a hazai ketrec mögött, passzát Mark Szmirnov váltotta gólra (1-2). A 27. percben szerepet cserélt a két debreceni légiós: Szmirnov előkészítését a szlovén klasszis vágta a felső sarokba (1-3). Próbált válaszolni a BJAHC, Krollis fogás miatt kapott büntetése alatt Mozer lövése a kapuvason csilingelt. A 34. percben viszont már háromgólosra növelte előnyét a DEAC: pont a kiállításból visszatérő Niks Krollis lőtte Novotny kapu mögül visszatett korongját a hálóba (1-4). Komoly lehetőség már nem akadt a középső harmadban: kevesebb helyzet, három vendéggól, 4-1-es DEAC-vezetés az utolsó felvonás előtt.

A 45. percben Dobmayer bombájába Mihalik András kapott bele veszélyesen, Farkasnak kellett bravúrral védenie. A másik oldalon Dame-Malka távoli lövésébe Keresztes nyúlt közbe, majd a Göncziről lecsorgó pakkot melléütötte. Culigin löketét Gönczi védte, ahogyan Tóth Richárd és Sági próbálkozásait is. Nyugodt mederben csordogált a mérkőzés, a DEAC-nak jó volt az eredmény, a BJAHC nem tudott igazán felpörögni. Az 52. percben Kozma, fordulásból pedig Szabó keveredett nagy helyzetbe, gól nem született. Keresztes büntetése nyomán lezárhatta volna a mérkőzést a vendéggárda, de Bucskin lapos lövését Farkas hárította. Az 56. percben Szabó játszott középre Galohához, a lett egyből a kapuba továbbított (2-4). Másfél perccel a vége előtt lement Farkas kapus, hat az ötben folytatták a csapatok, de nem sokáig, hiszen Galoha ellen ítéltek a játékvezetők, így visszatért a fiatal portás. Mozer ziccerénél büntetőpadra küldték Novotnyt, újra lekorcsolyázott Farkas, gól viszont már nem született, 4-2-re nyert a DEAC.

A debreceni gárda sorozatban harmadik sikerét aratta az Erste Ligában, következőnek február elsején a Brassót fogadja. Kangyal Balázs együttese majd másodikán, a Gyergyó ellen javíthat a Vasas Jégcentrumban.

deac bjahc

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Mi vagyunk a Debrecen szerencsemalaca

   

A BJAHC–DEAC vezetőedzői reflexiói.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Nem is tudom, mikor láttam ilyet utoljára. Tudtam, hogy ez lesz nagyjából, de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyen leszünk. Nem voltak szép reményeim a meccs előtt sem, láttam a társaságot hétfőn is, meg ugye a kupadöntő után is, mi vagyunk a Debrecen szerencsemalaca. Vagy az erdélyi túráról a buszról lemászva kell játszani, vagy egy ilyen kupadöntő után kifilézve. Mindig így oda kerülünk eléjük, ők meg mosolyogva élnek vele – de ez csak a vicc része. Gratulálok nekik. Most tulajdonképpen semmi nem volt bennünk. Az utolsó 5-10 perc talán az, amikor elkezdtünk valamit produkálni, addig csak ástuk magunkat. Hogy kifele vagy lefele, azt eldönti majd a következő pár nap. De ez a szép ebben a sportban, hogy ezek a kihívások sokkal jobbak, mint amikor minden nagyon könnyen jön.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Először is, nagyon rossz volt az első harmad, örülhetünk, hogy nem négy góllal vezetett az ellenfél. Az volt a szerencsénk, hogy hétvégén meccseket játszottak, talán tompábbak voltak, kicsit fáradtabbak, azt túléltük, hála a kapusunknak elsősorban. A másodikban kicsit elkezdtük megbecsülni a korongot, megnyerni az egy az egy elleni párharcokat, sikerült betalálnunk, lőttünk pár szép gólt. A harmadikban próbáltuk igazából tartani az eredményt, nem hagyni sok területet az ellenfélnek. Sajnos, túl defenzívre sikeredett, de nagy baj nincsen, a győzelem megvan. Az a fontos, úgyhogy megyünk tovább.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. jan. 30., kedd.
Farkas: 85,7% (Kiss)
K
Gönczi: 96,0% (Hetényi)
Szabó, Pozsgai, Ritter, Nagy, Tóth R.
1
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
Dóczi, Jurkovics, Mozer, Galoha, Culigin
2
Mingazov, Krollis, Jeliszejenko, Kozma, Hári
Dame-Malka, Vorobjov, Ravasz, Viikilä, Keresztes
3
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
Molnár Z., Tyeszlenko, Molnár B., Sági, Weidemann
4
Jakabfy Cs., Molnár D., Mihalik G., Mazzag
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:22 BJA Szabó Molnár B. Weidemann
1-1 06:33 DEB Mihalik G. Mihalik A. Molnár D.
1-2 23:53 DEB Szmirnov Koblar Kloz
1-3 26:46 DEB Koblar Szmirnov Kloz
1-4 33:11 DEB Krollis Novotny
2-4 55:30 BJA Galoha Szabó Culigin
50 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 4

Így győzte le a DEAC a BJAHC-ot

 

A meccs hat gólja három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum