Nem ők kapcsoltak rá, mi adtuk oda nekik a területeket

 

A két csapatkapitány, a dunaújvárosi Somogyi Balázs és a ferencvárosi Nagy Gergő értékelése együttesük vesztes MK-elődöntőjét követően.

Az Acélbikák rutinos első embere így látta a Fehérvár elleni 1-6-ot:

Az első harmadot még szorossá tudtátok tenni, aztán sebességet váltott a Fehérvár, elkezdtek jönni a kiállítások, ennek így nem nagyon lehetett más a vége.

Az első harmadba valóban úgy álltunk bele, ahogy szerettünk volna, próbáltunk minél kevesebb lehetőséget adni nekik. Csak aztán azt gondoltuk, ez magától megy majd így tovább a második harmadban is, anélkül, hogy tennénk érte – szerintem nem ők kapcsoltak rá, inkább mi adtuk oda nekik azokat a területeket, amiket nem akartunk. Egy ilyen kaliberű csapat nyilván megbosszulja ezeket, rengeteg kiállításunk is volt, fáradtunk, igazából ez pecsételte meg a sorsunkat.

Mennyire volt benne a fejekben, hogy a két csapat jelenlegi helyzetétől függetlenül ez a meccs mindig egy komoly derbi, és nagyon rég találkozott egymással a két klub tétmeccsen?

Ez egy hatalmas rivalizálása volt régebben a magyar hokinak, talán még most is az. Nagyon régen találkoztunk egymással, de összességében úgy gondolom, semmi szégyenkeznivalónk nincsen, mindenki beletette, amit lehetett, és mindent egybevéve nagyon nagy öröm volt, hogy újra egymás ellen játszhattunk.

Egy bronzéremmel szebbé lehetne tenni ezt az 50. születésnapi szezont?

Mindenféleképpen ez a terv: a rájátszás sajnos egyre jobban távolodik tőlünk, így azt gondolom, ennek az 50. születésnapi bronzéremnek kötelezőnek kell lennie.

dab feh avs somogyi

Az FTC-Telekom vezére igyekezett diplomatikus maradni a BJAHC elleni 1-3 után:

A kezdésetek nagyjából ideális volt, az eleje jól is nézett ki, aztán viszont jött az a kettős hátrány, mindkettőből gólt kaptatok, az jelentette a fordulópontot?

Ezt most nehéz megmondani tíz perccel a meccs után, mindenesetre gratulálunk a BJAHC-nak, és sok sikert nekik a döntőben!

Idén végig döcög az emberhátrányos játékotok, ennek miben látod az okát csapatkapitányként?

Ennek az értékelése nem az én feladatom, ami biztos, hogy az ilyen fontos, magas hőfokú meccseken nagyon kis nüanszok döntenek. Nem tudok most belemenni nagyobb elemzésekbe, nem is szeretnék, ők lőttek egy pár emberelőnyös gólt, mi sajnos nem – nehéz erről így a meccs után beszélni, mert sok minden benne van az emberben. Sajnos nekünk nem jött össze a gólszerzés előnyben, ez úgy néz ki, hogy az egyik döntő faktor volt.

Extra sok meccsetek van idén, a bajnokság és az MK mellett ott volt a kontikupa is, mennyire érzed, hogy kezd fáradni a csapat?

Nem, egész évben ezért küzdünk, hogy utána a Kontinentális Kupában játszhassunk, örültünk, hogy képviselhettük Magyarországot. Mindenkinek ilyen nehéz a sorsolása, a január-február erőltetett, a március-április még erőltetettebb. Minden csapatnak sok a meccse, ez nem lehet kifogás.

Az utóbbi idők eltiltásai, sérülései mennyit vettek ki a jégen levőkből?

Biztosan kivesz, elvégre a kulcsjátékosaink elég sok jégidőt kaptak az elmúlt időben a sérülések, eltiltások miatt. Reméljük, most már lassacskán teljes kerettel tudunk majd felállni, szombaton már szinte alig hiányzott valaki, de ez most egy tényleg ilyen mérkőzés volt, még egyszer gratulálunk az ellenfélnek!

Ha már a döntő nem jött össze, kötelező a bronzérem kiharcolása?

Igen, kutya kötelességünk jól befejezni ezt a final fourt, ezért is sokat dolgoztunk, hogy itt lehessünk, holnap adott az alkalom, hogy éremmel zárjunk.

A bronzcsata 14:30-kor kezdődik a Vasas Jégcentrumban, az M4 Sport+ kamerái előtt.

ftc bjahc nagy g viikila

fotók: Várhegyi Erna/BJAHC

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum