Hydro Fehérvár AV19–BJAHC 8-3

   

A Volán sima meccsen, végig több góllal vezetve vágott vissza a BJAHC-nak a tavalyi döntős vereségért, ezzel négy elveszített finálé után hódította el ismét a Magyar Kupa-serleget.

A fehérvári vasak előtt Roy váltotta Horváthot, Fournier ezúttal Nilssonnal, Vokla Kiss Rolanddal bekkelt. A címvédő kapujában a tavalyi döntő egyik hőse, Farkas állt, a szombati elődöntő végjátékában hátulról leütközött Dame-Malkát összedrótozták, ott volt a jégen Tóth Gergely párjaként.

Kiváló iramban kezdődött a döntő, rögtön az elején Galoha emelt mellé fonákkal szólója végén, majd egy újabb BJAHC-tűzijáték után Laberge kapott le egy korongot a támadó kéknél, odaért Vorobjov ütője. Az 5. perc végén megszerezték a vezetést a székesfehérváriak: elhozták a bulit a támadóban, hátraosztották Robertsonnak, hatalmas bombája szabályosan kivitte az ütőt Hári kezéből – a csapatkapitánynak az elődöntőben nem volt szerencséje, most kárpótolta az élet (1-0). Öt perccel később Laberge duplázta meg az előnyt, egy kipattanó után visszaszerezte a korongot, és a kapussal szemben bezúdította a hálóba (2-0). Két és féllel később már hárommal ment az ICE-csapat, Leavens pattintotta arrébb emberét, aztán bement a helyére, és senkitől sem zavartatva lőtte ki a sarkot (3-0). Kangyal Balázs kikérte az idejét, rendezték soraikat a budapestiek, a 15. percben szépítettek is: Vorobjov távolija éppen Roy előtt irányt változtatva vágódott fel a keresztvas mögé, lehetséges magas bot miatt sokáig videóztak, nem volt az, 3-1. A közjáték a Volánnak tett jobbat, rögtön jött a válasz, ezúttal Magosira nem maradt senki középen, kapásból be is tette a centerezést (4-1). A harmad végén megérkeztek az első kisbüntetések, előbb Nagy Krisztiánra, majd a késleltetett kiállítás végén a Dame-Malkát Farkasra rálökő Fournier-re fújtak rá egy két percet, aztán Rittert is kiszórták, így 5 a 4-ben támadhatta végig a harmad végét a Fehérvár, s még maradt egypercnyi áthúzódó előnye is.

Ezt kivédekezte a BJAHC a szünet után, majd a kiegészülést követően egy buliból Ságihoz került a korong, aki teketóriázás nélkül bevágta Roy mellé (4-2). A 26. percben emberelőnyhöz jutott a Fehérvár, két veszélyes helyzetből nem tudta növelni előnyét: McGauley és Leavens lerohanásánál utóbbi törte el a korongot, majd Laberge kiugrásánál parádésan szúrt ki Farkas. Kezdett fizikálisabb jelleget ölteni a finálé, de szerencsére nem durvult el. A játékrész második felére újból megérkeztek a gólok, rögtön három is, egyoldalú elosztásban. A 34. percben Mihály Ákos bemozgását egyedül Terbócs tudta lekövetni, szenzációs volt a keresztpassz és a befejezés is, majd a mérkőzés első BJAHC-fórja alatt gyorsan duplázott is Mihály: emberhátrányban szaladt el egy szerzett koronggal, és magabiztosan értékesített is ziccerét (6-2). A középső játékrész végére kezdett kiütésszagúvá válni a meccs, a 38. minutumban Fournier is adott egy pazar passzt hátulról, a kékről kiugró Leavens elment a kapusig, és nagyon könnyedén tette be Farkasnak, akit a 7. kapott gól után Kiss Dániel váltott (7-2).

Nagy Krisztián-beleszúrással és Roy-védéssel indult a záró húsz perc, aztán többnyire mezőnyjáték zajlott, mielőtt a 49. perc végén fórból kozmetikázott a BJAHC: Dame-Malka kékvonalasa jutott át Roy-n, Mozer ért oda a leghamarabb bekotorni a kiegészülés pillanatában (7-3). Az utolsó szó azonban a Fehérváré maradt, négy és féllel a lefújás előtt Tóth Gergely utolsó emberként tüzelt a kékről, a blokkról levágódó pakkal Atkinson iramodott meg ajtó-ablak ziccerben, s Kiss kapust elfektetve ismét megmutatta, miért számít rá újabban támadóként a stáb (8-3).

A Fehérvár ezzel visszavágott a BJAHC-nak a tavalyi döntős vereségért, és négy elveszített Magyar Kupa-finálé után érvényesítette újra a papírformát. A káposztásmegyeriek a tavalyi bravúrarany után idén hazai jégen ezüstöt szereztek, az FTC a bronzzal vigasztalódhatott, a DAB pedig azzal a fegyverténnyel, hogy egyáltalán eljutott ide, a négyes döntőbe.

A BAUER Magyar Kupa Final Four programja:

Január 27., 14:30: Dunaújvárosi Acélbikák–Hydro Fehérvár AV19 1-6
Január 27., 18:00: BJAHC–FTC-Telekom 3-1

Január 28., 14:30: Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 1-6
Január 28., 18:00: Hydro Fehérvár AV19–BJAHC 8-3

VE-5 feh avs bjahc ambrus mk donto

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum