UTE–FEHA19 3-1

   

A székesfehérváriak hiába lőttek többet kapura, az újpestiek Rajna Miklós vezérletével otthon tartották a három pontot.

A hazaiaknál pályafutása első Erste ligás mérkőzését játszotta Almás Zétény. Remekül kezdett az Újpest: két perc sem telt el a meccsből, amikor Saarelainen vezetést szerzett övéinek (1-0). Nem estek kétségbe a fehérváriak, azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A 8. percben jó letámadást követően Szöllősi szerzett korongot, kapura fordulni már nem tudott, visszazártak a bekkek. A következő akciónál Alapi lendületesen tört előre, az utolsó passz nem volt pontos. Mezőnyben jó dolgokat csinált a FEHA, főleg az UTE harmadában folyt a játék, a helyzetek azonban hiányoztak. Az iram nem volt egetverő, a testjátékot is kerülték a játékosok, nem is hozott kiállítást az első felvonás. A 16. percben Zezelj közelijénél Rajnának már résen kellett lenni, majd egy szép keresztpassz után Koszinszkij éles szögből leadott lövését is fogta. A vendégcsapat keményen dolgozott, mezőnyben felülmúlta ellenfelét és egyre közelebb került az egyenlítéshez. A hajrában aztán kettő az egyben kontráztak és büntettek a hazaiak: Kiss Patrik átadását Tiala vágta a hálóba (2-0).

Saaralainen szólóval indult a középső játékrész, ezúttal nem tudott gólt szerezni a finn. Élesebben jött ki az Újpest, Kiss Patrik korongot lopott, majd lövéssel zárta az akciót. Tiala beleérése következett, a korong a vasat is csípte. Nem hagyta magát a Bogdanov-csapat, Bogesic előtt jó helyzetben suhant el a korong. Egy rossz csere hozta a meccs első kiállítását. Az újpestiek legjobb percei voltak ezek, számos gólhelyzetet kialakítottak fórban, a látogatók sokat köszönhettek Melnyicsuknak, akit egyszer a kapuvas is kisegített. Egyenlő létszámban oda-vissza hoki következett. A 32. percben Csollák tüzelt távolról, a blokkon felperdülő, majd a hátsó palánkról visszapattanó korongra ugyanő érkezett és közelről a gólvonal mögé csúsztatott. A játékvezetők gólt ítéltek, majd 5 perc videózás után érvénytelenítették a találatot. Franyó helyzete következett, ő is a vasat találta telibe. Összességében az újpestiek nem panaszkodhattak Fortunára: a 38. percben Kiss Patrik passza egy hazai korcsolyáról csúszott a gólvonal mögé (3-0).

A záró harmadban is jól dolgozott a demoralizáló gólokat kapó Fehérvár, de nem tűnt úgy, hogy ekkora hátrányt le tud dolgozni. Ez nem szegte a kedvüket, mentek előre becsülettel és igyekeztek lövésekkel zárni támadásaikat. A 46. percben mintaszerű kettő-egyes kontra futott a jégen, túljátszották az újpestiek. A védekezésükkel viszont jól működött, rutinosan őrizték háromgólos előnyüket, kevés igazi lehetőséget engedtek ellenfelüknek, a szerzett korongokból pedig igyekeztek gyorsan létszámfórt kialakítani a támadó harmadban. A 49. percben Dobos gyönyörű csellel két védőt is becsapott, majd köténygólt lőtt Rajnának (3-1). Gyorsan jöhetett volna a második is, ez a helyzet kimaradt. Magához tért az UTE, eldönthette volna az összecsapást, Melnyicsuk állta a sarat. A hajrához közeledve egy kiállítás nehezítette a vendégek helyzetét. A végjátékra még egy időkérés maradt, Melnyicsuk is lekorcsolyázott, az eredmény viszont nem változott. Az UTE mindig a legjobbkor talált be és nagyobb rutinjának köszönhetően 3-1-re legyőzte sokat dolgozó ellenfelét.

utefha_alapi_rajna

fotó: UTE/Vörös Dávid

Az egyhetes szünet nagyon jól fog most jönni nekünk

   

Az UTE–FEHA19 vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Mindkét csapatnak megvoltak a sanszai, mindig nagyon komoly kihívás a FEHA ellen játszani. Fáradtak voltunk egy picit, ők pedig végig csak jöttek, és jöttek, nem adták fel. Az egyhetes szünet nagyon jól fog most jönni nekünk, főleg mentálisan, de fizikálisan is. Örülünk nagyon a három pontnak, megyünk tovább az utunkon.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Gratulálok az Újpestnek a három ponthoz. Saját magunkhoz méltó módon játszottunk abban a tekintetben, hogy nekünk voltak jó periódusaink, olykor még uralni is tudtuk a játékot, megteremtettük a helyzeteket, erre az Újpest meglódult a koronggal, és learatta a babérokat. Ez egy nehezen lenyelhető dolog. A mérkőzés későbbi szakaszában, a második harmadban a frissesség és a gyors reakció hiányzott a játékunkból. Boldog vagyok viszont, hogy nem adtuk fel, Rajna Miklós is elképesztő volt, rengeteget próbálkoztunk, de csak egyszer tudtuk hibára kényszeríteni.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. jan. 23., kedd.
Rajna: 97,3% (Sági)
K
Melnyicsuk: 90,0% (Márkus)
Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
1
Racsinszkij, Koszinszkij, Keceli-Mészáros, Farkas L., Blasko
Franyó, Szabó D., Tiala, Just, Kiss P.
2
Falus, Salamon, Zezelj, Alapi, Ulamec
Kiss D., Tornyai, Kovács A., Benk, Laskawy
3
Csollák, Bogesic, Németh, Dobos, Antonijevic
Erdőhelyi, Lőczi, Almás, Szabó Rácz
4
Szécsi, Hrabák M. M., Szöllősi, Balasits, Dézsi
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:28 UTE Saarelainen Metsavainio Laakkonen
2-0 18:15 UTE Tiala Kiss P.
3-0 37:24 UTE Kiss P. Just Kiss D.
3-1 48:29 FHA Dobos Zezelj Csollák
30 Kapura lövések száma 37
0 Kiállításpercek 4

Rajna-bravúrok, finn gólok és Kiss-pontok Újpesten

 

Avagy az UTE–FEHA19 mérkőzés összefoglalója gyors két percben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum