Hat magyarországi csapat meccsét hozza a keddi játéknap

   

Az erdélyi túra után megkezdődik a híres-neves kígyóelv előtti utolsó anyaországi turné.

Újabb három összecsapást rendeznek kedden az Erste Ligában: az erdélyi csapatok a hét közben román bajnokiznak, keddre így egy fővárosi és két vidéki mérkőzés jut majd. 18 órától a Megyeri úton dobják be a pakkot kezdésként, a 6. Újpest a sereghajtó FEHA19-et fogadja. A lila-fehérek eddig éppen kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mind keddi vendégeik, de az utóbbi időben megint felemás a teljesítményük: erdélyi túrájukat egy brassói bravúrgyőzelemmel nyitották, aztán viszont Csíkban és Gyergyóban is pont nélkül maradtak, a DAB-ot csak szétlövésben tudták felülmúlni, az ősi rivális FTC pedig a kupa után a bajnokságban is legyőzte őket, megint – még ha egy erősen véleményes találattal is. A FEHA19-ről sok újdonságot nem tudunk elmondani, nekik minden pontszerzés bravúrkategória, de az UTE ellen mindannyiszor szoros meccseket vívtak idén: kezdésként le is gyűrték a IV. kerületieket Blasko túlórás találatával, Rajnáék aztán egy szűk 2-1-el és 1-0-al vágtak vissza. A fehérváriaknak lassan csoda kellene a rájátszáshoz, az Újpest viszont egy győzelemmel tovább tapadhatna a top 4-re.

18:30-kor harsan fel a sípszó Dunaújvárosban és Debrecenben is. Fejér megyében a DAB a listavezető FTC-Telekomot fogadja, amely az igencsak félresikerült erdélyi kisiklását egy DEAC elleni sikerrel, majd egy újabb, nagy visszhangokat kiváltó derbigyőzelemmel feledtette. A DAB három ráadásos vereség után látja vendégül a minden fontosabb mutatóban jelentős fölényben lévő magyar bajnokot, amely ráadásul ismét közel teljes kerettel állhat ki, hiszen időközben a sérültek és eltiltottak is visszatérhettek, legutóbb már csak Galajda nem volt hadra fogható az alapemberek közül. Az Acélbikák azonban idén már kétszer is megtréfálták az éllovast: előbb egy emlékezetes meccsen 7-4-es diadallal parancsoltak megálljt a zöldeknek, és legutóbb karácsony előtt is csak Roth hosszabbításos fórgóljával tudták legyőzni a 0-2-ről felálló újvárosiakat.

Az új év első hetében 12 gólos pólómeccset játszott egymással a BJAHC és a DEAC, akkor a fővárosiak 7-5-re nyertek, ezúttal fordított pályaválasztás mellett csaphatnak össze a felek Debrecenben. A második helyen álló káposztásmegyeriek is hektikus határon túli túrán vannak túl: Brassóban alapvetően nem rossz játékkal, de 8 gólt kapva nem volt esélyük a győzelemre, ezt aztán másnapra, a címvédő Gyergyó otthonában le tudták szorítani egyetlen kapott találatra, megágyazva ezzel a bajnokverésnek, hogy aztán a Vákárban nagyon fordulatos és kiélezett meccsen szenvedjenek frusztráló 6-5-ös vereséget egy elég érdekes felfogásban fújt találkozón. Az alapszakaszt végighullámzó Debrecen számára a gyergyószentmiklósi bravúrgyőzelme után három ponttalan összecsapás következett, ezt a szériát az üldöző DAB elleni szétlövéses sikerrel tudták lezárni, de az összképek alapján a BJAHC ellen mindenképpen többet kellene nyújtaniuk, mint azt az mögöttük hagyott négy bajnokijukon tették.

A mérkőzéseket ezúttal is az Erste Liga Tv közvetíti élőben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum