DEAC–BJAHC 4-2

   

A debreceniek fontos győzelmet arattak, aminek köszönhetően tizenkét pontra nőtt az előnyük a rájátszásért zajló csatában a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben.

Az erdélyi túrájáról hazatérő BJAHC a legutóbb az Acélbikákat büntetőkkel legyűrő DEAC otthonába látogatott. A 6. percre fordulva Vasziljev éles lövése éppen csak elkerülte Farkas kapuját. A másik oldalon Galoha okozott zavart a hazai védelem közreműködésével, de Hetényi kikanalazta a korongot. A 9. percben Szmirnov ügyesen fordult fonákkal kapura, Farkas védett nagyot. A mérkőzés első kiállítását Galoha kapta, aki akadályozta ellenfelét, a DEAC pedig villámgyorsan ki is használta az előnyt: Vasziljev távoli kísérletébe Kozma Ferenc piszkált bele a kapu előtt a 11. percben (1-0). Alig telt el hatvan másodperc, Bucskin megduplázta a hazaiak előnyét: egyedül tört be a támadóharmadba és nagy erővel tüzelt hálóba (2-0). A 14. percben Culigin lövését kapta le Hetényi. A vendégek Kloz büntetése nyomán kaptak lehetőséget a zárkózásra, majd három másodperccel a harmad vége előtt Vasziljev is ki ült, így kettős BJAHC-emberelőnyben, ám kétgólos DEAC-vezetéssel fordultak a csapatok.

A 21. perben éppen visszatért Kloz a jégre, mikor Culigin hozta ziccerbe Szabó Bencét, aki a felső sarokba húzott (2-1). Azonnal válaszolt a DEAC: Jeliszejenko fordult nagy helyzetben, passzára a másik oldalon pedig menetrendszerűen érkezett Vasziljev és továbbított a félig üres kapuba (3-1). Folytatódott a gólzápor, Galoha ügyes piruettje után Mozert találta meg, aki Hetényi közreműködésével talált be – bő egy perc alatt esett három gól (3-2). A 25. percben visszaállította két gólos előnyét a DEAC: Bucskin szemfülesen, fonákkal húzott Farkas kapujába egy kipattanót (4-2). A 28. percben Szmirnov előtt adódott újabb nagy lehetőség, Farkas védett. Nagy Krisztián ziccerénél Hetényi volt a végállomás. A 34. percben Kloz ült újra büntetőpadra, majd követte őt Mozer, négy a négyben folytatták a csapatok. Gól már nem esett, 4-2-es hazai vezetéssel zárult a második szakasz.

A 45. percben Molnár Dávid és Galoha akadtak össze, hosszas videózás alapján nem kapott senki büntetést. Novotny fonákkal leadott lövése kapuvason csattant. A 48. percben már büntették Molnár Dávidot, akasztotta ellenfelét. Schlekmann életetős kísérletét Hetényi tolta oldalra. Az 51. percben Dame-Malka is meglőtte a vasat, nem tudott közelebb lépni a BJAHC. A másik oldalon Kozma lövését szintén a vas állította meg. Az 55. percben Dame-Malka kapott kiállítást – veszélytelennek bizonyult a DEAC. Egy perccel a vége előtt Kangyal Balázs időt kért és Farkas elhagyta a jeget, de nem változott a mérkőzés állása, 4-2-re nyert a DEAC.

Hétvégén a BJAHC-nak a BAUER Magyar Kupa Final Four következik, majd január 30-án egymással játszanak a csapatok Erste Liga-mérkőzést Káposztásmegyeren.

DEAC-DAB

fotó: DEAC

Ilyen kiírás mellett inkább csak elnézek balra, és ez a legjobb

   

A DEAC–BJAHC vezetőedzői reflexiói a mérkőzést és az utazásokat illetően.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Örülök, hogy jókor tudtunk betalálni. A bosszantó az, hogy nagyon rosszkor kaptuk a gólokat, illetve a kiállításokat. Ezt jobban kell menedzselnünk. A csapat összeszedett volt. Mindenki jól játszott, úgyhogy elég nagy nyugalom volt a padon. Nem volt probléma. Tudtuk, hogy az ellenfél veszélyes offenzív hokit játszik. Az utóbbi meccseken viszont látszott, hogy a védekezésük most nem működik olyan jól, mint amikor jó formában vannak. Próbáltuk dolgoztatni őket, kontrázni. Összejött, úgyhogy szerintem megérdemelt a három pont.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Amikor jöttünk ide, akkor azért már bennem megfordult: sose szoktam előre gondolkodni és pontokat számolni, de azért egy ilyen túra után, ahol most szálltunk le a buszról, a srácok edzettek egyet, és visszaszálltak, szinte ugyanoda visszajöttünk. Autóztatott minket a kiírás. Minden él nélkül próbálom ezt finoman fogalmazni. Ezért éreztem, hogy ez nehéz lesz. Még azt is kell mondja, hogy jól mentek a lábak, jól korcsolyáztak, sokat. Ütköztünk is. Az eleje kimondottan tetszett. Utána fejben elfogytunk. Talán ez a legjobb szó rá, hogy mentálisan elfáradt a társaság. A döntéseinkben látszott és a helyzetkihasználásunkban. Megint 50 fölött lőttünk kapura, az ellenfelünk talán 30-at és mégis kikaptunk, ahogy az első mérkőzésen is itt. Akkor talán még nagyobb volt a differencia. Ezzel nincsen gond. Ilyenkor kell egy kicsit, valakinek előre lépni és megrázni a szekeret, amikor nehezebben megy. Ezen a mérkőzésen, ilyen kiírás mellett, inkább csak elnézek balra és ez a legjobb.”

kangyal_erdely

fotó: BJAHC

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. jan. 23., kedd.
Hetényi: 96,1% (Szeles)
K
Farkas: 88,6% (Kiss)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Szabó, Pozsgai, Culigin, Viikilä, Schlekmann
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Dóczi, Tóth G., Mozer, Galoha, Ritter
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Dame-Malka, Vorobjov, Karppinen, Nagy, Sági
Jakabfy Cs., Molnár D., Mihalik G., Hári, Mazzag
4
Tyeszlenko, Molnár B., Keresztes, Tóth R.
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:22 DEB PP Kozma Vasziljev
2-0 11:11 DEB Bucskin Dobmayer
2-1 21:08 BJA PP Szabó Culigin Schlekmann
3-1 21:26 DEB Vasziljev Jeliszejenko Usnyev
3-2 22:21 BJA Mozer Galoha
4-2 24:43 DEB Bucskin Mihalik A. Kloz
35 Kapura lövések száma 51
8 Kiállításpercek 6

Egy perc alatt három gól Debrecenben

 

Bucskin-dupla, villámgyors gólváltások és egy szép Szabó-szóló a DEAC–BJAHC összefoglalójában.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum