Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 2-5

   

A DAB a végjátékig szorossá tudta tenni a találkozót, majd ekkor a ferencvárosiak két szép gólt szereztek.

Az FTC-Telekomnál Nagy Kristóf védett, míg a mezőnyjátékosokat tekintve Crespi és Turbucz helyett Boros és Tóth Adrián került be a meccskeretbe. A DAB-nál Kovács Dávid kapott lehetőséget, míg a második csatártrióban Sillanpää helyett Pinczés szerepelt. A meccsbe jól álltak bele a hazaiak, a nyitó felvonás elején főleg a Fradi kapusának akadt dolga, aztán a harmad közepére magukra találtak a vendégek és megdolgoztatták Kovácsot. A 13. percben eljött a mérkőzés első emberelőnye, az Acélbikák játszhattak öt a négyre, aztán fordult a kocka egy támadó harmadbeli szabálytalanság után. A zöld-fehérek éltek a fórral, Brady zárta sikerrel a korongjáratást (0-1). A pörgős játékrészről sokat elmond, hogy kevesebb mint fél óra alatt telt le a húsz perc.

A második harmad elején emberelőnybe kerültek az Acélbikák, nem tudtak érdemben felállni a vendégek harmadában. A Fradi a kibekkelt hátrány után kőkeményen megbüntetett egy újvárosi védelmi hibát: az egyik kapu mögötti hazai játékos rossz helyre passzolt, ezt Kestilä köszönte szépen és egy fonáklövéssel gólra váltotta (0-2). Tíz másodpercre rá megint eggyel kevesebben voltak a zöld-fehérek, ez a fór sem hozta meg az első DAB-találatot. A mérkőzés felénél Lorraine közel járt a szépítéshez egy keresztpassz után lövésnél, ám Nagy átért a korongra és védett, viszont a Fradi kapusa a 34. percben már tehetetlen volt, amikor Svars lövésébe Károly beleért, aki ezzel megszerezte pályafutása első Erste ligás gólját (1-2). A dunaújvárosi találata felpörgette a meccset, fokozták a tempót a csapatok. A játékrész végén eljött a második ferencvárosi emberelőny, a fehér mezesek felálltak öt a négyre, Kovács mindegyik próbálkozást védte.

A harmadik húsz perc ferencvárosi góllal indult, a felvonás 78. másodpercében LaPorte lőtte el a pakkot Kovács botos kesztyűje mellett (1-3). Nem sokra rá jöhetett volna egy Szabó–Turcotte bunyó, ám a játékvezetők közbeléptek. A 45. minutumban Nagy bravúrral fogott egy újvárosi szólót, egy perccel később már tehetetlen volt, Szalma váltotta gólra a kapu mögül érkező passzt (2-3). A harmad közepén emberelőnyben támadhatott az egyenlítésért a DAB, eredménytelenül. Öt és fél perccel a vége előtt visszaállt a kétgólos differencia, egy ferencvárosi kontra végén Brady centerezését Kulmala tette be a kapuba (2-4). Alig több mint fél perc múlva még látványosabb gólt szerzett a Fradi: Németh fonákkal, fordulatból tette LaPorte elé a pakkot, aki értékesítette a ziccert (2-5).

A Fradi 5-2-re nyert, mindkét csapatra a BAUER Magyar Kupa Final Four vár szombaton és vasárnap.

dabftc_2024

fotó: DAB/Anda Fábián

Mindkét csapat elkezdett játszani, lerúgták a rozsdát a játékosok a lábukról

   

Így látták a trénerek a DAB–FTC mérkőzést.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első harmadban mindkét csapat kivárt, hogy mi történik, s milyen meccs is lesz ez, s bár megvolt a lehetőségünk emberelőnyből, ők voltak azok, akik egyből kihasználták a fórt, amikor megkapták az első előnyt. A második harmadban úgy éreztem, mindkét csapat elkezdett játszani, lerúgták a rozsdát a játékosok a lábukról, míg a harmadikban megvoltak a lehetőségeink, visszajöttünk egy gólra, de egy nagyon könnyelmű hibát követtünk el a negyedik gól előtt. Túl izgatottak voltunk a támadó harmadban, elvesztettük a helyünket, megnyitva nekik a lehetőséget egy kettő az egyes helyzetre, majd jött egy korongeladás, s ezt követően éreztem, hogy innen már túl nehéz lesz visszajönni. Végre lesz pár napunk pihenni és felkészülni, sok meccset játszottunk két hét alatt, de jól kell töltenünk ezt az időszakot, s biztosnak kell lennünk abban, hogy fizikálisan és mentálisan is készen állunk majd a szombati kihívásra, most már ez a legfontosabb számunkra.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nem volt ez ennyire sima, sokáig szoros volt a meccs. Sosem egyszerű itt játszani és ez most is ugyanígy volt, de szerencsére 3-2 után egy kicsit meg tudtunk újulni, és ott sikerült még két gólt lőni. Nagyon fontos pontokról volt szó, ezért nagyon örülünk, hogy sikerült a három pontot hazavinni. Nem tökéletes még a játékunk, s bár jövünk ki a hullámvölgyből, még nem tartunk ott, ahol a hullámvölgy előtt voltunk. Az már jó, hogy nincs annyi nagy hibánk, mint korábban, kevesebb hibát vétünk rossz helyeken, s bár azért ez most is megvolt, de nem annyi, mint előtte. A helyzeteinket is végre be tudtuk ütni, s mindig tudtunk plusz egy gólt szerezni, amikor ránk jött az Újváros, s ez adott egy magabiztosságot ahhoz, hogy a végére ne legyünk olyan görcsösek.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. jan. 23., kedd.
Kovács: 85,7% (Tóth K. B.)
K
Nagy K.: 93,8% (Arany)
Blomberg, Maarnela, Lorraine, Szalma, Dostalek
1
Roth, Hrabal, Nagy G., Brady, Kulmala
Svars, Sziszak, Pinczés, Ödman Hadzinikolic, Koskinen
2
Marva, Boros, Kestilä, LaPorte, Németh
Ahonen, Léránt, Savolainen, Somogyi, Nemes
3
Seregély, Karmeniemi, Banga, Bán, Tóth A.
Belicenka, Zaharevics, Károly, Szabó
4
Kocsis, Haranghy, Tóth G., Turcotte, Farkas
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:35 FTC PP Brady Roth LaPorte
0-2 26:19 FTC Kestilä Németh
1-2 33:12 DAB Károly Svars Zaharevics
1-3 41:18 FTC LaPorte Németh Kestilä
2-3 45:43 DAB Szalma Dostalek
2-4 54:33 FTC Kulmala Brady Roth
2-5 55:07 FTC LaPorte Németh
32 Kapura lövések száma 35
16 Kiállításpercek 20

Szép és gyors duplával nyert a Fradi Újvárosban

 

A magyar bajnok dunaújvárosi vendéggyőzelme videón, reflektorfényben a meccs hajrájában Brady, Kulmala, Németh és LaPorte.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum