Gyergyói HK–FEHA19 1-0

   

A címvédő gyergyószentmiklósiak egygólos meccsen legyűrték a székesfehérvári fiatalokat.

Mindkét csapat a harmadik mérkőzését játszotta négy napon belül, az erőltetett menet nyomot hagyott a nyitó harmadon. Sok volt a pontatlan passz, a zavartalan helyzetben tilosra ütött korong. Főleg mezőnyben gyűrték egymást a felek, mígnem Orban ritmusváltását Csollák nem tudta lekövetni, csak szabálytalanul tudta megállítani. Körülményes volt a gyergyói fórjáték, végül Sárpátki veszélyeztetett közelről egy alapvonal mögül kapott koronggal, ezt Melnyicsuk fogta. Egyenlő létszámban kontrázott a FEHA, Blasko lövése kijött Rinnéről, majd takarítottak a bekkek. A hajrára felpörgött a meccs, felváltva forogtak veszélyben a kapuk: Bodó cselezgetett, az utolsó már nem fért bele, az ellenakcióból Blasko és Farkas kontrázott, pontatlan volt az átadás, ez a lehetőség is odalett. A kapusok jól tették a dolgukat, Rinne Csollák takarásból leadott távoliját, Melnyicsuk Sylvestre közelijét hárította bravúrral.

A szünet után ismét lassabb tempóban folytatódott az összecsapás, mígnem a 24. percben Csollák másodszor is mehetett a büntetőpadra. Ezt a fórt az elsőnél jobban játszották meg a székelyek, több veszélyes lövést is küldtek a vendégkapura, de a gól váratott magára. A kiállítás jót tett a meccsnek, a kiegészülés után újra felpörgették a tempót a felek. A harmad derekán Ambrus Csongor lövése csilingelt a vason, pechesek voltak a látogatók. Akcióik emberelőnyt hoztak, Keceli-Mészáros közelijét Rinne bravúrral védte. Öt az ötben egyenlő erők küzdöttek a jégen, a játék alapján nem lehetett megmondani, melyik csapat a regnáló bajnok és melyik a ligautolsó. Sőt, valamivel aktívabb volt a FEHA, kis szerencsével a vezetést is megszerezhették volna. A hajrára egy-egy emberelőny maradt, ezekből sem tudtak betalálni. Vendégoldalon Csollák veszélyes távolija, míg a hazaiaknál Haaranen előretörése maradt ki.

Az áthúzódó erdélyi emberfór sem hozott gólt, öt az ötben viszont már vezetést szerzett a házigazda: a 41. percben Tranca elhozta a bulit a támadó harmadban, Sándor-Székely pedig kapásból köténygólt lőtt Melnyicsuknak (1-0). Azonnal emberelőnyt kaptak a fehérváriak, nem tudtak egyenlíteni. A kiegészülés után a GYHK pillanatai következtek, Orban ziccerét kifogta Melnyicsuk, majd ugyanő ismételt volna, de egy blokk miatt nem jutott el hozzá a korong. A hazai drukkerek lelkesedése nem lankadt, remek hangulatot varázsoltak a csarnokba. Küzdöttek a gólért a fehérváriak, de Rinne minden próbálkozásukat hatástalanította. Sylvestre került helyzetbe, amiből óriási kavarodás és tűzijáték kerekedett, sokáig nem lehetett látni, hol a korong, végül a bírói sípszó és gyergyói emberelőny vetett véget az akciónak. Keményen harcoltak az anyaországiak, alaposan megizzadt a bajnok. A hajrára időkérés és kapuslehozatal maradt, utóbbit Bogdanov mester már 2:17-tel a vége előtt meglépte. Korongot szereztek a székelyek, egy óriási mentés után maradt még esélye Doboséknak, de hiába tüzeltek mindenhonnan, Rinne mindet védett és shutouttal zárta az összecsapást. Egygólos meccsen a GYHK talált be, amivel megszerezte a három pontot. A fehérváriak sem szégyenkezhetnek, erdélyi túrájuk legjobb meccsét játszották.

gyefha_vinczepeter

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Borzalmasan gyenge hokimeccs volt, valószínűleg én nem fizettem volna érte

   

Az egygólos GYHK–FEHA19 meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “A legfontosabb a három pont, hiszen két vesztes meccsből jövünk, és a hoki érdekessége, hogy a két vesztes meccsen messze jobban hokiztunk, mint most. Egy borzalmasan gyenge hokimeccs volt, valószínűleg én nem fizettem volna érte, úgyhogy ismét nagy köszönet a szurkolóknak, hogy kijöttek és buzdították a srácokat. Volt helyzetünk a több gólra is, de nem vagyok emiatt bánatos, az a fajta harcmodor, karakter, amit az ellenfél hoz, mindenkinek megnehezíti a dolgát. Egyre jobban hokiznak, nagyon szervezettek, de három pontot szereztünk, ami nagyon fontos számunkra.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Ez mindenképpen jobb teljesítmény volt, mint a brassói szereplésünk, igazából minden mérkőzésből tanul az ember, de a vesztes meccsekből talán többet lehet. Azt hiszem, a mostani teljesítményünk kell legyen a minimum elvárás, ha pontokat akarunk szerezni. Tetszett a csapat karaktere, nagyon jó helyzeteink voltak a gólszerzésre, de nem volt meg a szükséges hidegvérünk ahhoz, hogy ez sikerüljön. Egy kis hiba a mérkőzésünkbe került, de egyébként elégedett vagyok a látottakkal. A Gyergyónak nagyon gólerős játékosai vannak, főleg emberelőnyben, ezt mindenki tudja a ligában, de jó munkát végeztünk. Talán egy picit többet érdemeltünk a nulla pontnál, de tisztelnünk kell az eredményt, kedden pedig jön számunkra az újabb megpróbáltatás.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 21., vasárnap.
Rinne: 100% (Mag)
K
Melnyicsuk: 96,9% (Márkus)
Kozma, Haaranen, Orban, Tamminen, Bodó
1
Vokla, Bogesic, Keceli-Mészáros, Alapi, Ambrus
Fejes, Dalhuisen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Racsinszkij, Koszinszkij, Balasits, Farkas L., Blasko
Mesikammen, Jalonen, Szigeti, Tranca, Sándor-Székely
3
Csollák, Falus, Németh, Dobos, Strazdins
Vincze G., Csiszer, Császár
4
Salamon, Zezelj, Ulamec, Dézsi
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 40:54 GYE Sándor-Székely Tranca
32 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 8

Így döntötte el Sándor-Székely a GYHK–FEHA19 meccset

 

Az egygólos találkozó összefoglalója két percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum