FTC-Telekom–UTE 4-3

   

A ferencvárosiak és az újpestiek remek, fordulatos mérkőzést vittek jégre, amiből hosszabbításban a zöld-fehérek jöttek ki jobban.

A négy teljes sorral felálló FTC-Telekom vasai között Arany kapott lehetőséget, míg a 16 mezőnyjátékossal számoló UTE stábja Rajnának szavazott bizalmat. A derbit a ferencvárosiak kezdték jobban, néhány perc után az újpestiek is felvették a tempót. A 8. percben mindkét oldalon volt egy-egy komoly lehetőség: Metsavainio éles szögből próbálta meglepni Aranyt, az ellentámadásnál pedig Nagy Gergő duplázásánál védett nagyot Rajna. A nyitó harmad közepén a Fradi megszerezte a vezetést, miután az újpestiek bántóan üresen hagyták a kapujuk előtt Nagy Gergőt, aki addig húzogatta a korongot, amíg az érkező hátvéd takarást nem adott neki, így gólba juttathatta a pakkot (1-0). A következő percekben a hazaiak többször is közel jártak a második góljukhoz, ám Rajna remekelt a lila-fehérek kapujában. A 16. minutumban eljött az első büntetés, Turcotte volt túlzottan heves egy kapu előtti szituációnál Erdőhelyivel szemben, amiért tízperces fegyelmit kapott. A harmad hajrájában Kiss Patrik és Tiala akciója végén utóbbi lőtt, ekkor Arany még védett, ám a 19. percben már tehetetlen volt, amikor Silfver takarásból kapura tette a korongot, a ferencvárosiak kapusa pedig nem a lövés felőli oldalról tekintett el az előtte álló játékos mellett (1-1). A csapatok megdolgoztatták a kapusokat, Arany 15, Rajna 17 lövéssel találkozott.

A második játékrész első komolyabb lehetősége az UTE előtt adódott, Arany nem találta a korongot, de a vendégek sem tudták bejuttatni azt a kapuba. A 24. percben már tehetetlen volt a zöld-fehérek kapusa: Erdőhelyi megharcolt a korongért a palánk mellett, a játékszer Just elé került, aki egy pontos lövéssel vezetéshez juttatta a csapatát (1-2). A folytatásban jó tempójú, izgalmas játékot vittek jégre a felek, a mérkőzés felénél Tóth Gergő járt közel ahhoz, hogy egyenlítsen. A 35. percben újra döntetlent mutatott az eredményjelző: Kulmala, Nagy Gergő, Brady volt a korong útja, majd utóbbi játékos belőtte a pakkot a megmozgatott Rajna kapujába (2-2). A felvonás végén a Fradi többször is közel járt a harmadik góljához.

A harmadik harmad 14. másodpercében újra megszerezte a vezetést az FTC-Telekom: Rajna kimozdult a kapujából az előrelőtt korongért, ám a játékszer a palánkról úgy jött vissza, hogy a trapézen túlra került, így nem érhetett hozzá, Kulmala pedig úgy lőtte meg a pakkot, hogy a lila-fehér kapus mamutjáról a kapuba került (3-2). Négy perccel később eljött a mérkőzés első emberelőnye, amikor Banga kapott kisbüntetést gáncsolásért. Az UTE becsülettel lőtt öt a négy ellen, úgy tűnt, nem élnek a fórral, ám annak lejártakor Laakkonen keresztpasszát Saarelainen beverte a vasak találkozásához (3-3). Nem sokkal később eljött az első Fradi-emberelőny – Just is gáncsolásért ült ki –, a próbálkozásoknál résen volt Rajna, aztán a kiegészülés után Turcotte került ziccerbe, de nem tudott betalálni. A rendes játékidő hajrája is izgalmas játékot hozott, főleg a ferencvárosaik lőttek, Roth bombája nem sokkal kerülte el az újpesti kaput. A harmadik harmad nem hozott több gólt. A hosszabbítás kevesebb mint két percig tartott, Kulmala zárta le Hrabal harcias korongszerzése után.

Az FTC-Telekom túlórában 4-3-ra nyert, kedden Dunaújvárosba látogat. Az UTE ugyanazon a napon a FEHA19-et fogadja.

ftcute_nagygergo_rajna

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Ami az utolsó gólt illeti, mindenkinek jobb, ha nem mondok semmit

   

A vasárnapi derbi edzői értékelései, érintve természetesen a győztes gól előtti erősen véleményes Hrabal-korongszerzést is.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A derbi az derbi, az Újpest ellen mindig nyerni szeretnénk. Azt gondolom, hogy ezt a játék képe is mutatta, én úgy láttam belülről, hogy jobbak voltunk, többet támadtunk, többet voltunk a támadóharmadban, több helyzetünk volt, igazságtalan lett volna szerintem, ha ezt a meccset nem nyerjük meg. Azt mondom, talán még a három pontot is megérdemeltük volna, de a sportban persze nincs „ha”. A lényeg az, hogy végül megnyertük a meccset, az pedig, hogy az Újpestet győztük le, nekünk ennél fontosabb nincs. Ötből öt idén ellenük, szóval nagyon örülünk!”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: „Gratulálok az ellenfélnek, eggyel több gólt tudtak lőni, mint mi. Ami az utolsó gólt illeti, azt hiszem, mindenkinek jobb, ha nem mondok semmit, mindenki meg tudja nézni videón. Nem vagyok hivatott rá, hogy döntést hozzak róla, de amikor ennyi fiatal, meg betegségből lábadozó játékossal elmész idáig, és így kapsz ki végül, az rettenetes érzés. Ennek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, különösen a fiatalokra, nagyot küzdöttek. Nehéz így a vereség, de még egyszer mondom, nem tisztem megítélni, helyes döntést hoztak-e a végén, ezt rábízom az illetékesekre.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. jan. 21., vasárnap.
Arany: 90,3% (Nagy K.)
K
Rajna: 93,5% (Sági)
Roth, Marva, Nagy G., Brady, Kulmala
1
Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Hrabal, Karmeniemi, Kestilä, LaPorte, Turbucz
2
Franyó, Kiss D., Tiala, Just, Kiss P.
Seregély, Crespi, Banga, Bán, Németh
3
Erdőhelyi, Tornyai, Kovács A., Benk, Lőczi
Kocsis, Haranghy, Tóth G., Turcotte, Farkas
4
Laskawy
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:13 FTC Nagy G. Brady Kulmala
1-1 18:16 UTE Silfver Laskawy
1-2 22:59 UTE Just Tiala Erdőhelyi
2-2 34:25 FTC Brady Nagy G. Seregély
3-2 40:14 FTC Kulmala Brady
3-3 46:06 UTE PP Saarelainen Laakkonen Tiala
4-3 61:54 FTC Kulmala Hrabal
62 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 2

Rajnát előbb a palánk, aztán Kulmala tréfálta meg

 

Az FTC-Telekom–UTE derbi videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum