DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 3-2

   

A debreceniek küzdelmes meccsen, három sikeres rávezetéssel tartottak otthon fontos két pontot az így már 9 egységnyire lemaradó üldözővel szemben.

A DEAC teljes kerettel, a negyedik egységben Mihalik Gergővel kiegészülve, a kapuban Hetényi Zoltánnal állt ki a naptári év első hazai bajnokijára. A vendégeknél ezúttal Tóth kezdett a vasak előtt, a litván Belicenka lekerült a negyedik sorba, helyét visszafoglalta Blomberg az első bekkpárban. Szabó Csaba ismét ott volt az utolsó ötösben, Léhi és Nagy Benjámin nem húzott szerelést, így össz-vissz hat darab magyar mezőnyjátékost tudott felmutatni az utolsó előtti DAB (az első két sorban összesen egyet), 13 külföldi ellenében – éljen a pontrendszer, haza a magasban.

Gyors eseményekkel indult a találkozó, az újvárosiak Dobmayert engedték lövésig, Tóthnak hamar be kellett mutatnia az első komolyabb védését, a túloldalon Sillanpää tüzelését hárította Hetényi. Bucskin látványos palánkra lökése után a vendégeké volt az első fór, egyből a buli után kihasználták: Svars kipattanójára Somogyi reagált a leggyorsabban, a gólszerzés pillanatában Jakabfy vágta orrba, így az érvényes találat mellé újabb hazai két perc következett, joggal (0-1). Ez a fór viszont nem sokáig tartott: emberhátrányban elszaladt Mihalik és Koblar, Sillanpää csak szabálytalankodni tudott, 4 a 4 ellen nem született újabb találat. A harmad felén túl Novotny is elterült a semlegesben, itt nem szólt a síp, a játék sokkal inkább volt fizikális, mint szép, és akkor még diplomatikusan fogalmaztunk. Immár öt az ötben kimaradt egy debreceni tűzijáték, a küzdős nyitány hazai fölényt, de újvárosi előnyt hozott.

A középső harmadban Mingazov vezetésével vette tűz alá a DEAC Tóth kapuját, de egy-egy veszélyes szituációnál Hetényi elől is takarítani kellett. A mérkőzés derekán góllá értek a hazai próbálkozások: Mihalik saját kapuja előterében engedett el egy kockázatos keresztpasszt a letámadó újvárosiak orra előtt, végül jól jöttek ki belőle a hajdúságiak, a gyors ellentámadás végén a túloldalon üresen maradó területről Bucskin lőtte ki a kulacsot (1-1). Öt percre rá már a Debrecen vezetett, Kozma alakítása után a másik fehérorosz, Jeliszejenko verte be a kipattanót (2-1). Hátránya tudatában megnyomta a harmad végét a Dunaújváros, az első egyenlítési kísérleteket Hetényi még megakadályozta, öttel a vége előtt azonban Nemes helyzeténél már ő is tehetetlen volt (2-2). Fél perc volt hátra, amikor Mihalik Gergő fonákjánál Tóthnak kellett megőriznie a döntetlent, a záró etapra maradt a döntés.

Kimaradt előnyök jellemezték ezt a periódust, majd 6:45-tel a vége előtt sok az egyben szaladt el a DAB, ki tudták hagyni, Somogyi duplázásánál védett kétszer is Hetényi. A másik oldalon Jeliszejenko dönthette volna el a meccset, ezúttal Tóth látványos bravúrjára volt szükség, és a rendes játékidő hátralévő részében is leginkább ő tartotta a döntetlent.

A 3 a 3 elleni hosszabbítás oda-vissza számos nagy helyzetet hozott ismét a kapusok főszereplésével, jöhetett a szétlövés, a kezdés jogát Somogyi nagy bánatára nem játszhatták le kő-papír-ollóval a kapitányok. Eronen némi meglepetésre a második felnőttmeccsére beöltöző 17 éves, rácsos sisakos ukrán Zaharevicset küldte be először lőni, nem tudta meglepni Hetényit, ahogyan Koskinen és Somogyi sem, a túloldalon ellenben mindenki, Kloz, Bucskin és Vasziljev is betalált. A DEAC így végül küzdelmes meccsen tartott otthon két fontos pontot üldözőjével szemben, a DAB így már tisztes, 9 pontos hátrányban követi a 8. cívisvárosiakat. Az Acélbikák ráadásul két nap múlva a listavezető FTC-t látják vendégül, míg a DEAC a második BJAHC-t fogadja kedden.

20240121_DEAC-DAB_1749_DI hetényi nemes

fotó: DEAC

Fájdalmas vereség, ennyi jutott

   

A DEAC–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Jó mérkőzés volt, kicsit playoff-hangulata volt. Nagyon kellett az ellenfélnek a három pont. Nekünk is ugyanannyira kellett, mert szerettük volna leszakítani az üldözőket. Megint a hibák száma döntött. Volt, hogy mi nyomtunk jobban a meccs során, volt, amikor az ellenfél beszorított minket. Szerintem az eredmény jól tükrözi a meccset. Kicsit megint hadilábon álltunk a góllövéssel  jobb helyzetkihasználással meglehetett volna. Szerintem mindenki odatette magát. Ez egy nehéz időszak volt a csapat számára, utaztunk, jöttünk, tudtunk pár napot pihenni. Végig fontos meccsek vannak, topcsapatokkal játszunk végig. Mindenki összeszedte, odatette magát, kiváló kapusteljesítmény. A végén a büntetőknél koncentráltan álltunk oda, háromból három az szép teljesítmény.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Csalódott vagyok. Három pontért jöttünk, de csak eggyel megyünk haza. Nem ezt terveztük. Folyamatos játék volt, bármi megtörténhetett volna. Mindkét csapatnak hatalmas lehetőségei voltak. Ez volt a negyedik meccsünk a héten. Ez egy kicsit kiütközött a végén, amikor nyomnunk kellett volna, hogy megszerezzük a harmadik gólt. Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtak. Semmi nem maradt bennük. Fájdalmas vereség, ennyi jutott.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. jan. 21., vasárnap.
Hetényi: 94,9% (Szeles)
K
Tóth: 94,0% (Kovács)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Blomberg, Maarnela, Lorraine, Szalma, Dostalek
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Svars, Sziszak, Sillanpää, Ödman Hadzinikolic, Koskinen
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Ahonen, Léránt, Savolainen, Somogyi, Nemes
Jakabfy Cs., Molnár, Hári, Mazzag
4
Belicenka, Zaharevics, Károly, Szabó
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:50 DAB PP Somogyi Svars Savolainen
1-1 27:50 DEB Bucskin Rétfalvi Mihalik A.
2-1 33:22 DEB Jeliszejenko Kozma Mingazov
2-2 35:07 DAB Nemes Sziszak
3-2 65:00 DEB GWS Kloz
50 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 8

Így gyűrte le a DEAC büntetőkkel a DAB-ot

 

A rendes játékidő két-két gólja, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum