Corona Brasov–DVTK Jegesmedvék 6-4

   

Hiába egyenlített a DVTK még az első játékrészben, a Corona ismét 6 gólt vágott hazai környezetben, az újabb megszerzett három pontnak köszönhetően pedig továbbra is ott lohol az első két helyezett nyakán.

Az Erste Liga vasárnapi fordulójának második összecsapásán hazai oldalon Dubeau, a miskolciak részéről pedig Voris kezdett a vasak között. A brassói szakvezetés nem számíthatott Kóger játékára. Nem teketóriáztak a házigazdák, rögtön a 2. minutumban vezetést szerzett MacQueen legénysége: Zagidullin csapott le Bean eladott korongjára, majd a kapu mögött helyezkedő VanWormerhez továbbított, a sárga-kékek 50-esének remek egyérintős centerezését Schaber váltotta gólra a kapu torkából (1-0). A folytatásban Miskolcziék sora riogatott Dubeau ketrece előtt, a túloldalon pedig sokan már gólt kiáltottak, amikor a pakk valahogyan elakadt Szathmáry korijában. Az erdélyi túrájuk során már többször megmutatkozott a DVTK karaktere, a rosszabb kezdés után nem történt ez másképp most sem – a 8. percben ismét egált mutatott az eredményjelző: egy támadóharmadbeli bulit követően Valentyin Razumnyak bombája akadt el a blokkban, a pakk ekkor testvére elé került, Jgor pedig kihasználta, hogy a lövés következtében Dubeau elmozdult, s magabiztosan kilőtte az üresen tátongó rést (1-1). A folytatásban Valentyin Razumnyak vezetésével megszerezhették volna a másodikat is a vendégek, ám a miskolciak 9-ese elszórakozta az ordító lehetőséget, s keresztpasszát könnyed szerrel hatástalanította a barcaságiak hálóőre. A 14. percben Szirányi kapott kétperces kisbüntetést, Valcharék elképesztő tűzijátékot zúdítottak Voris kapujára, a háló azonban nem rezzent.

A középső etap Őri kihagyott helyzetével indult, a DVTK újfent nem tudott kihasználni egy 2 az 1 elleni szituációt. Nem sokkal később Rokaly-Boldizsár remekül hozta helyzetbe Kovács Mátyást, Voris eszén ekkor még nem lehetett túljárni. A brassóiaknak kedvezett a játék lüktető irama, a 24. minutumban Blackwater távoli lökete telibe talált egy társat, ami teljesen megtréfálta a komplett miskolci védelmet – hiába mutatta Valchar a csapattársainak, hogy az ő derekát csípte meg a korong, a találatot Cornet-nek adták hivatalosan (2-1). Alig több, mint egy percre rá emberfórba veszélyeztetett a Corona, Pichéék kiválóan forgatták a látogatók védelmét, Schaber középre tett passzába VanWormer remek ütemben szúrt bele (3-1).

Öt perc sem telt el a záró felvonásból, amikor pályahiba miatt kényszerpihenőre vonultak a csapatok. A pauzát követően gyors gólváltással indítottak a felek: a 46. minutumban Cornet vette észre a hosszún üresen várakozó Blackwatert, a kanadai veterán pedig a jobb vas mellől tűpontosan a felsőbe ragasztott (4-1). Kettő és féllel később Bartos iramodott meg egyedül, a DVTK új szerzeményét hiába próbálták meg leütközni, a cseh talpon maradt, majd bravúrosan kiugratta Valentyin Razumnyakot, aki Dubeau-t szépségdíjas mozdulattal kimozgatta pozíciójából, és magabiztosan értékesítette szólóját (4-2). Az 50. percben dupla emberfórban támadhattak a barcaságiak. Már rengetegszer bebizonyosodott, hogy Valchart nem érdemes lőni hagyni félfordulata után, a cseh-román zseni most is meghúzta egyik kedvenc mozdulatát, és a ketrecbe zúdított (5-2). Csak úgy potyogtak a gólok, 3:04-gyel a vége előtt Páterka még épp időben vissza tudott jönni lesről, a válogatott támadó korongátvétele után megállíthatatlanul elviharzott a jobboson, ezt követően kapura szúrt, a Dubeau-ról kipattanó korongot végül Esteves vágta gólvonalon túlra (5-3). Nem adták fel a Jegesmedvék, Steve Kasper időt kért, Voris lekorcsolyázott a cserepadra, amit Schaber használt ki egy üres kapus találattal (6-3). Nem volt még vége, 26 másodperccel a záró dudaszó előtt egy szépen felépített, lendületes támadás végén Szathmáry ért fel a ketrec elé, s mattolta a Corona portását (6-4).

A Miskolc január 30-án az Újpestet látja majd vendégül a Népkertben, február 1-jén Valcharék pedig Debrecenben folytathatják menetelésüket.

bramis_pecset

fotó: Corona Brasov

Nem szeretek kifogásokat keresni, de teljesen elfogytunk mostanra

   

A Brassó DVTK felett aratott győzelmének mestermérlegei.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „A támadógépezetünk nagyszerűen működik. Ez előtt a hat hazai mérkőzés előtt elmondtuk a srácoknak, valahogy meg kell találnunk a módját, hogy otthon is elkezdjünk meccseket nyerni, mert nem játszottunk valami jól hazai jégen. És mind a hat meccs jól is sikerült, még az elvesztett Újpest elleni is, úgy gondolom, azt is meg kellett volna nyernünk. Tudtuk, hogy sok gólt lövünk, ami remek, de azt is, hogy nem a támadók nyerik a bajnokságokat, hanem a védelmek. Ennek fényében kicsit csalódott vagyok emiatt a mostani két későn bekapott gól miatt. A srácoknak meg kell érteniük, hogy csak a játékstruktúrán belül játszva lehetünk sikeresek. A kapusok is büszkék lehetnek a saját statisztikáikra, de szerintem a csapat többi része is, ezt el is mondtam nekik a meccs után. Miként azt is, hogy remek hazai széria volt, igen jó csapatokat tudtunk legyőzni ez alatt a hat találkozó alatt. Jó érzés, hogy jelenleg éppen ott vagyunk, ahol lennünk kell, és csak megyünk tovább előre.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Veszíteni sosem jó, emiatt csalódott vagyok, de edzőként elégedett vagyok az erőfeszítésünkkel. Az ellenfél jó csapat jó edzővel, komoly támadóerővel, sebességgel és korongmenedzseléssel. Tudtuk, hogy mindent ki kell adnunk magunkból, de jól alkalmazkodtunk. Nem szeretek kifogásokat keresni, de a csapatom teljesen elfogyott mostanra: komoly sérültjeink maradtak otthon, további játékosokat vesztettünk a túra során és most ezen a meccsen is. Öt junior volt a keretben, így minden meccs egy tanulólecke, olykor fájdalmas áron. Minden elismerésem az ellenfélnek, ők voltak a jobb csapat, de a saját srácaim teljesítményének is örülök.

 

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. jan. 21., vasárnap.
Dubeau: 89,7% (Tőke)
K
Voris: 90,2% (Gratzl)
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Zagidullin
1
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Mattyasovszky
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
2
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Razumnyak J.
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Kovács M.
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Csiki, Farkas M.
Farkas T., Rokaly-Boldizsár
4
Hill, Pecsét, Őri
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:10 BRA Schaber VanWormer Zagidullin
1-1 07:16 MIS Razumnyak J. Razumnyak V.
2-1 23:03 BRA Cornet Valchar Blackwater
3-1 24:47 BRA PP VanWormer Schaber Piché
4-1 45:27 BRA Blackwater Cornet Valchar
4-2 47:52 MIS Razumnyak V. Bartos
5-2 50:35 BRA PP2 Valchar Schaber Cornet
5-3 56:56 MIS Esteves Verveda Páterka
6-3 57:49 BRA EN Schaber Zagidullin
6-4 59:34 MIS Szathmáry Bartos Razumnyak V.
52 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 14

Bartos egy kemény pofon után adott gólpasszt

 

A Corona Brasov–DVTK Jegesmedvék meccs tíz gólja öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum