Valóban szegedi lenne a szegedi hokicsapat

 

A következő idényben az SZTE-vel együttműködve szegedi maggal, szegedi edzésekkel terveznek a Tisza-parti Andersen ligás együttesnél.

A február 15-i felsőoktatási jelentkezési határidőhöz közeledve tavaly után most ismét közös toborzót hirdet a Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Szeged. Mint közleményükben írják, a Tisza-parti város remek alternatívát kínál azoknak, akik az egyetem mellett jégkorongos pályafutásukat is kiemelten kezelik, a jelenleg a jégkorongcsapat szakmai igazgatójaként dolgozó exjátékos, Hegyi Ádám pedig konkrétabb terveket is elárult. “Az SZTE tizenkét karán és Tanárképző Központjában az élethosszig tartó tanulás jegyében sok száz alap-, mester-, egységes, osztatlan és doktori képzéssel, felsőoktatási szakképzéssel, szakirányú továbbképzési és felnőttképzési programmal várja a tanulni vágyókat az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi és pedagógusképzésen át az agrár, mérnöki és művészeti programokig. Minden lehetőség adott tehát annak, aki szeretné hasznos tudással megalapozni a jövőjét, és mivel a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata decemberben együttműködési megállapodást kötött az intézménnyel, a jégkorongot is magas szinten lehet űzni az egyetemi élet részeként.

– Az Andersen Ligában szereplő csapatunknál fontos terv a következő szezonra, hogy legyen egy szegedi mag, amelyet olyan játékosok alkotnak, akik a városban élnek, így az edzéseket is itt tartanánk. Ennek a projektnek fontos része az egyetemisták megszólítása. Aki Szegedre jön egyetemre, mellette pedig jégkorongozni is szeretne, azt szeretettel várjuk, mindenkinek megadjuk a lehetőséget. Ismerem a rendszert, annak idején én is így szereztem diplomát Székesfehérváron, így tudom, mennyi előnye van egy ilyen esélynek. Elsősorban olyan játékosokat várunk, akik az Erste Ligában nem kapnak szerződést, a hokit viszont folytatnák, amelyre az Andersen Liga és a szegedi létesítményhelyzet remek alternatívát jelent. Az SZTE-vel kötött együttműködési megállapodásnak hála egyetemi ügyeikben is hatékonyan tudjuk segíteni a hallgatókat, akik így remek lehetőségekkel kezdhetik meg kalandjukat a felsőoktatásban – fogalmazott Hegyi Ádám, a Goodwill Pharma Szeged szakmai igazgatója.”

Hegyi gondolatai azért is fontosak, mert a jelenleg az Andersen Liga 6. helyén álló Szeged keretében idén elvétve találni valóban szegedi kötődésű játékost, az edzéseket is a fővárosban tartják, csak a hazai bajnoki mérkőzéseiket rendezik meg a városban – ez változhat meg tehát jövőre, ha a tervek megvalósulnak.

szeged

fotó: Facebook/Goodwill Pharma Szeged

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum