SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 0-3

   

A hibátlanul védő Janis Voris vezérletével a miskolciak megszakították a Sportklub 9 mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját, így Steve Kasper együttese megőrizte veretlenségét erdélyi túráján.

A hazai szakvezetés ezúttal Részeghnek szavazott bizalmat az első sorban, Péter Balázs a harmadik egységben kapott szerepet. Welsh továbbra sem volt bevethető, hosszú idő után viszont ismét szerelést húzott Bajkó Csongor, a 21 éves hátvéd a negyedik ötösben bizonyíthatott. Vendég oldalon Őri Arvid a negyedik egységbe került a tegnapi győzelemhez képest, helyét Jegor Razumnyak vette át a harmadik csapatrészben. Adorján és Voris kezdett a vasak között.

Nem hozott gólzáporos játékrészt az első húsz perc, ugyan mindkét oldalon akadtak lehetőségek, igazán nagy bravúrt egyik hálóőrnek sem kellett bemutatnia. A 9. percben Beant látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórt azonban nem tudták gólra váltani a székelyföldiek. A borsodiak törték meg végül a hosszan tartó gólcsendet a 16.minutumban: Szathmáry tüzelt messziről, Adorján lekövette a löketet, de pechére a pakk a hátsó palánkról visszapattant a hosszún várakozó Valentyin Razumnyak elé, aki nem hibázott üres kapura (0-1).

A középső etap derekához közeledve Rokaly egyéni akcióját Voris kiválóan hatástalanította, még ugyanebben a cserében a másik kapunál Valentyin Razumnynak kis híján megduplázta találatai számát, a befejezések azonban rendre pontatlanok voltak. A továbbiakban a sérülést szenvedő Részegh helyére Rokaly lépett fel az első ötösbe.

A 49. percben emberhátrányba került a DVTK, Levinék veszélyesen adogattak, de nem találtak rést a miskolci pajzson. A találkozó végéhez közeledve Beanék lezárhatták volna a mérkőzést, Adorjánnak nagy szerepe volt abban, hogy ekkor még nem dőltek el a lényegi kérdések. Az utolsó momentumukban Voris elképesztő bravúrokkal óvta csapatát a bekapott találattól, aminek az 58. percben meglett az eredménye: Gecse eladott korongját Esteves könyörtelenül a hálóba zúdította (0-2). A végén Adorján még lekorcsolyázott a cserepadra, az összecsapás végeredményét Berdnyikov állította be egy üres kapus találattal (0-3).

Mindkét csapat vasárnap folytatja bajnoki menetelését: a Sportklub Kangyal Balázs csapatát látja majd vendégül, a DVTK pedig a Brassó ellen zárja erdélyi túráját.

sccmis_2024

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Készen fogunk állni, hogy újabb győzelmi szériát építsünk

   

Így látták a trénerek a Sportklub–DVTK Jegesmedvék találkozót.

Mark LeRose, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: “Igazából nem sikerült betalálnunk, noha már az első játékrészben rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Nekik sikerült gólt szerezniük, nekünk rendre lecsúszott az ütőkről a korong, még szerencsénk sem volt. A csapat keményen játszott, sok energiát belefektettek a fiúk. A küzdelemmel nem lehetünk elégedetlenek, csak éppenséggel nem sikerült betalálnunk. Nem gondolom, hogy túl sok dolgon kellene változtatnunk a játékoskeretet vagy a rendszerünket illetően. Át fogjuk tekinteni a mérkőzést, és készen fogunk állni, hogy újabb győzelmi szériát építsünk.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon büszke vagyok a csapatunkra. Egy hosszú szerdai utazást követően csütörtökön sikerült győznünk, aztán pénteken már újból kemény összecsapás várt ránk. Minden tiszteletem az ellenfélé, keményen ránk jöttek, a kapusuk remek napot fogott ki. Van néhány nagyon tehetséges csatáruk és egy nagyon jó csapatuk. Büszke vagyok arra, mennyi energiát és milyen küzdelmet tettek le a fiúk a jégre. Még mindig van több komoly sérültünk, a legjobb 6 csatárunk közül 3 még most sincs hadra fogható állapotban. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Van 5-6 U21-es játékosunk, akik minden este pályára lépnek a csapatban. Nekik ez egy remek tanulási és tapasztalat szerzési lehetőség, remélhetőleg ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy még jobbakká váljanak. Bízom benne, hogy a hiányzóink hamarosan visszatérhetnek, és a fiatal srácok is előrébb tudnak lépni, akkor pedig még jobb csapattá fogunk válni.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. jan. 19., péntek.
Adorján: 93,1% (Ambrus)
K
Voris: 100% (Gratzl)
Salló, Ferencz Csibi, Levin, Részegh, Brown
1
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Mattyasovszky
Rutkowski, Gecse, Szkacskov, Reisz, Becze
2
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
Láday, Kubát, Rokaly Sz., Péter, Sofron
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Razumnyak J., Farkas
Bajkó, Rokaly N., Casaneanu, Fodor
4
Hill, Csiki, Pecsét, Őri
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:26 MIS Razumnyak V. Berdnyikov Bean
0-2 57:07 MIS Esteves
0-3 58:39 MIS EN Berdnyikov Bartos Vojtkó
26 Kapura lövések száma 30
0 Kiállításpercek 6

Esteves góllal büntette a csíki hibát

 

A DVTK Jegesmedvék Sportklub elleni, kapott gól nélküli sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum