Revansra éhes felek fenik a fogukat a pénteki teljes játéknapon

   

A tovább zakatoló erdélyi túra mellett két anyaországi összecsapást is hoz a péntek az Erste Ligában: a DVTK a Sportklubnak, a BJAHC a Gyergyónak, az UTE a DAB-nak, az FTC a DEAC-nak vágna vissza.

Brassóban a sereghajtó FEHA19 vendégeskedik, amely elmúlt 11 bajnokijából csak az utolsó előtti szomszédvár DAB-ot tudta legyőzni ráadásban. A Corona most épp megint jobb passzban van, december eleje óta csak a Gyergyó, a Csíkszereda és az Újpest tudta legyőzni, a csütörtöki, BJAHC elleni gólzáporos sikerével 3 pontra közelítette meg az első két helyen pontegyenlőséggel álló FTC-BJAHC duót. A fehérváriak ezzel szemben Csíkszeredában is lőtt gól nélkül maradtak, ez továbbra is a farmcsapat Achilles-sarka: 30 forduló alatt szerzett 57 találatuk bántóan kevés, a meccsenkénti kétgólos átlagot sem éri el (csak összevetésként: pénteki ellenfelük 103-nál jár, és ezzel is csak az ötödik mezőnyben). A Bogdanov-legénységnek tehát nagyon komoly formajavulásra és bravúrra lenne szüksége a Cenk alján, a küldetés azonban nem lehetetlen: október elején már megtréfálták egyszer a barcaságiakat (4-2), legutóbb pedig a két ünnep között is nagy harcra kényszerítették őket, akkor csak a túlórában maradtak alul hazai jégen.

A rémálomba illő szezonkezdés után a csúcsformáját lassan újra megtaláló, minden sorozatot egybevéve 11 meccses győzelmi szériában lévő, legutóbbi 17 mérkőzéséből egyetlenegyet elveszítő Csíkszereda azt a DVTK-t fogadja, amely szenvedős meccsek után kisebb meglepetésre Gyergyóból tudott két ponttal távozni a minap. A miskolciak az ezt megelőző négy meccsükből háromszor is gólképtelenek maradtak, a címvédő idén bűnrossz védelmét azonban ismét kihasználták, az emlékezetes december végi 7-6- után ezúttal 5-4-gyel húzták be a pluszpontot a GYHK ellen. A Jegesmedvéknél álomszerű bemutatkozást produkált az új igazolás, David Bartos, a rutinos cseh csatár kimondottan jól mozgott a két orosz, Razumnyak és Berdnyikov között, egy duplával, +2-es mutatóval és 4 lövéssel debütált a bajnok otthonában. A szeredaiak eközben éppen annyit adtak ki magukból a FEHA ellen, amennyi szükséges volt, gyenge meccsen 3-0-al gyűjtötték be a kötelező 3 pontot. A két fél szezonbeli első két csörtéjét a DVTK nyerte, legutóbb viszont a fél csapatnyi alapembert nélkülöző Jegesmedvék rendesen beleszaladtak a késbe a lendületbe jövő Sportklub ellen (7-1) – annál az eredménynél azért valószínűleg mérvadóbb lesz majd a ma esti.

Még mindig 17:30-tól egymás ellen javítana a GYHK és a BJAHC Gyergyószentmiklóson. A bajnok a már említett DVTK elleni vereséggel hangolt a tabellamásodik fővárosiakra, s hogy hátul továbbra is komoly a káosz, azt több tényező is jelzi. A 108 kapott találat rengeteg, ennél egyedül a DAB nem létező védelme nyelt be többet egyetleneggyel, de emellett az sem először fordult elő a szezon során, hogy a tavalyi formáját meg sem közelítő Rinne kapust egyszer csak váratlanul elnyeli az öltöző – csütörtök este a levédett 65 perc után éppenséggel a szétlövésre nem korcsolyázott ki, a helyére hidegen beugró Mag Örs szegény egyetlenegy rávezetést sem tudott megfogni. Brassói vereségével a BJAHC sem tudta kihasználni a ferencvárosi hullámvölgyet, Kangyal Balázs együttesénél azonban az összkép változatlanul rendben van, kompaktnak tűnik a csapat, a Corona otthonában is jól nyomott, inkább csak rövidzárlatok okozták a vesztüket. A 8 kapott bekapott gombóc ezzel együtt nyilván sok, de ha a védekezést összekapják péntekre, és túl tudják ütni a Gyergyót, egyáltalán nem elképzelhetetlen az idegenbeli bravúr. A két együttes eddig két kiélezett összecsapást vívott egymással idén: októberben a budapestiek, novemberben a székelyek mentették hosszabbításra a mérkőzést, a ráadás végül mindkétszer erdélyi sikert hozott.

A korábbi anyaországi találkozón 18 órától az UTE vendégszerepel Dunaújvárosban. Az Acélbikák mostanság ritka sorozatban vannak, mondjuk, nem is a legacélosabb ellenfelekkel kellett megküzdeniük. A szenvedő DVTK rendes játkékidős legyőzése után Székesfehérváron egy pontot szereztek (vagy sokkal inkább kettőt buktak, hiszen kétgólos előnyről sikerült kikapniuk úgy, hogy a 46. percben még 2-0-ra vezettek), aztán a kupában a BJA-t az osztálykülönbségnek megfelelően oda-vissza lesimázva masíroztak be az MK final fourba, amely tény összességében méretes meglepetésnek mondható, ha azt vesszük alapul, hogy a bajnoki tabellán meg csak a FEHA-t tudják maguk mögött tartani egyetlen győzelemnyi különbséggel. Tavaly éppen ma esti ellenfelük, az Újpest produkált hasonlót, amely most kétsornyi alapemberét nélkülözve elvérzett ugyan a kupavisszavágón az ősi rivális Ferencvárossal szemben, de a bajnokságban összehasonlíthatatlanul jobban megy nekik, mint a mögöttünk hagyott idényben. A sűrű középmezőnyben a dobogótól 6 pontra lévő lilák esetében az lesz a legnagyobb kérdés, hogy péntekre hányan épültek-gyógyultak fel a szerdai roncsderbihez képest, a DAB-ot ugyanis még hiánytalan állapotukban sem vehetnék félvállról: az újvárosiak decemberben előbb 6-3-ra, majd 6-0-ra ütötték ki a IV. kerületieket, akiknek volna tehát miért visszavágni, és nyilván az élmezőnytől sem szeretnének tovább távolodni.

A teljes játéknap zárómeccsén 18:30-kor dobják be a pakkot a Tüskecsarnokban, ahova a DEAC látogat. A zsinórban három vereség ellenére még mindig listavezető FTC-Telekom egyrészt nagyon szeretné megszakítani idei leghosszabb vereségszériáját, másrészt fűtheti a revansvágy is, hiszen karácsony előtt a DEAC 4-2-re legyőzte Debrecenben – hol van már az az októberi 10-2…? Az erdélyi túrát pont nélkül abszolváló ferencvárosiaknál hasonló a kérdés, mint a nagy rivális Újpest esetében, vagyis hogy a sérültek közül lesznek-e visszatérők. Kettővel mindenesetre biztosan többen állnak majd Fodor Szabolcs rendelkezésére, hiszen legutóbb Brassóban Hrabal és Turcotte is letöltötte eltiltását, a két alapember visszatérésével máris nőnek a variációs lehetőségek. A DEAC 3 megszerzett erdélyi ponttal a zsákjában érkezik meg a Tüskébe: a Gyergyónak 8-at ütve nyert egy 13 gólos vízilabdameccsen, Brassóban későn ébredt, Csíkszeredában viszont vezetett, a Sportklub végül csak két üres kapus találattal tudta otthon tartani a pontokat. Mindkét együttesnek nagy szüksége lenne a pontgyűjtésre: a Fradi magabiztos előnye a tabella élén mostanra elolvadt az elmúlt 4 meccsen szerzett mindössze 2 pont következtében, a debrecenieket pedig a DVTK gyergyói sikere hozta eredménykényszerbe, feltéve, hogy tartani akarják a lépést a keleti riválissal.

Mind az öt pénteki mérkőzést az Erste Liga Tv-n lehet majd követni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum