FTC-Telekom–DEAC 4-1

   

A debreceniek a végjátékig szorossá tették a mérkőzést, ám a ferencvárosiak megszerezték az első hely megőrzéséhez szükséges három pontot.

Az FTC-Telekomnál Nagy Kristóf állt a vasak között, visszatért a négymeccses eltiltását letöltő Hrabal és Turcotte, valamint Nagy Gergő és Tóth Adrián is, ellenben Boros és Tóth Gergő hiányzott. A DEAC nevezte Jakabfy Csongort, viszont Kozma nem lépett jégre. A ferencvárosiak már fél perc után megszerezték a vezetést, miután LaPorte éles szögből rálőtte a korongot Hetényi mamutjára, aki tehetetlen volt (1-0). Két minutum telt el, amikor az eltiltását letöltő Turcotte kiült a büntetőpadra. A debreceniek nem éltek a fórral, aztán fordult a kocka, a zöld-fehérek játszhattak öt a négy ellen, szintén sikertelenül. A 9. perc elején sikerrel zárult egy vendég kontra, Koblar keresztpasszát Mihalik András lőtte be (1-1). Nem örülhettek sokáig a cívisvárosiak, 51 másodperccel később LaPorte passzát Kestilä váltotta gólra (2-1). A nyitó játékrész második felében a Fradi kihagyott egy újabb fórt.

A középső felvonás elején majdnem összehozta a harmadik hazai gót LaPorte és Kestilä. Nem sokkal később vállsérülést szenvedett Nemec, aki az öltözőbe vonult. A 23. percben a DEAC közel járt az újabb egyenlítéshez, ám a csapatkapitány Molnár lövését Nagy Kristóf mamuttal védte. A meccs közepén eljött a harmadik ferencvárosi fór, ami alatt Nagy Gergő és Vasziljev begyűjtött egy páros büntetést, szerencsére nem eszkalálódott a paprikás hangulat. A játékrész második felében is a kapusok voltak a főszereplők, Nagy Kristóf és Hetényi is bemutatott több bravúrt.

A harmadik harmad eleje hozott egy újabb eredménytelen zöld-fehér előnyt, a felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott az első kettőhöz képest. Hat perccel a vége előtt Bucskin lapos lövése majdnem meglepte Nagy Kristófot, de a hazai kapus odaért mamuttal és rávetődött a korongra. Az 56. percben kétgólosra nőtt a Ferencváros előnye: Bán megindult a saját harmadából, átjutott két debreceni játékoson, majd egy finom fonákmozdulattal 3-1-re módosította az állást. Fél minutummal később Vaszjunyin Artyom időt kért, majd lehozta Hetényit, hiába, Brady egy üres kapus góllal beállította a végeredményt.

Az FTC-Telekom 4-1-re nyert, vasárnap az UTE ellen vív rangadót. A DEAC a hét utolsó napján a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja.

ftcdeb_turbucz

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Remélem, mi magunk mögött tudhatjuk a hullámvölgyet

   

Így látta Fodor és Vaszjunyin az FTC–DEAC találkozót.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Kikaptunk egymás után három Erste Liga-meccsen a múlt héten, és hiába a komoly ellenfelek és a fárasztó túra, egy ilyen széria azért el tudja venni picit az önbizalmunkat. Ezt valahogy vissza kell építeni, és a legutóbbi két meccs nagyon jó volt arra, hogy ez visszajöjjön kicsit. Nem gondolom, hogy ott tartunk teljesen, ahol szeretnénk, de szépen lassan kapaszkodunk vissza arra a szintre, ahol már jártunk idén, és ha azt elértük, akkor sem szeretnénk megállni, tovább akarunk fejlődni. Ez egy hosszú és sűrű szezon, mindegyik csapatnak, így nekünk is voltak, lesznek benne hullámhegyek és -völgyek. Azt kell megoldani, hogy a hullámvölgyek minél kisebbek legyenek, ezen kell dolgozni. Remélem, mi magunk mögött tudhatjuk a hullámvölgyet és ha majd utólag visszanézünk, elmondhatjuk, hogy az erdélyi túra volt a mélypont, amit letudtunk azzal a három meccsel.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Nehéz kérdés ez a kapuslehozatal… Azt mindenkinek értenie kell, hogy ha lehozzuk a kapust, az nem jelenti automatikusan azt, hogy gólt is fogunk lőni, az egy ritkán előforduló dolog, de azért az esély megvan rá. Kétgólos hátrányban, négy perccel a vége előtt bődületes gólhelyzeteket hagytunk ki. Nem azt mondom, hogy győzelmet érdemeltünk volna, hiszen nem játszottunk úgy, ahogy szerettünk volna, de illett volna kicsit több gólt lőni. Megint semmi nem jött össze, vannak ilyen meccsek. Az első harmadban buktuk el ezt a meccset, nem úgy jöttünk ki, ahogy kellett volna. Szóval olyan semmilyen meccs volt, hullámzó játékkal. Volt, hogy jól játszottunk, volt, hogy kevésbé, és ugyanez talán elmondható az ellenfélre is. De több gólt lőttek, szóval gratulálunk nekik!”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. jan. 19., péntek.
Nagy K.: 96,8% (Arany)
K
Hetényi: 93,5% (Szeles)
Roth, Hrabal, Turbucz, Brady, Németh
1
Kloz, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
Marva, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Mihalik G., Vasziljev
Seregély, Karmeniemi, Tóth G., Nagy G., Tóth A.
3
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Koblar
Bán, Haranghy, Turcotte, Farkas
4
Jakabfy Cs., Molnár, Hári, Mazzag
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:30 FTC LaPorte Kestilä Roth
1-1 08:08 DEB Mihalik A. Koblar
2-1 08:59 FTC Kestilä LaPorte Nemec
3-1 55:35 FTC Bán Crespi
4-1 56:36 FTC EN Brady
47 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 10

Bán fonákgóllal zárta az egész pályás akcióját

 

Az FTC-Telekom–DEAC mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum