Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 2-3

   

Bár a DAB Savolainen duplájával visszajött kétgólos hátrányból, a szétlövéseknél nem tudott túljárni Rajna Miklós eszén, a pluszpont sorsáról Kiss Patrik döntött.

A Dunaújvárosi Acélbikák védelméből Varga Arnold mellett Blomberg is hiányzott, a 20 éves litván Belicenka második Erste Liga mérkőzésére készülhetett, míg a negyedik sorban három 2006-os születésű játékos – Léhi Kristóf, Nagy Benjámin valamint az ukrán Zaharevics – debütált. A hazaiak így összesen 12 légióssal, ez első három sorban mindössze 4 magyar játékossal korcsolyáztak ki a jégre. A vendég újpestieknél többen vissza tudtak térni a szerda esti MK-derbihez képest, ugyanakkor Pokornyi Dávid csatlakozott a továbbra is harcképtelen Szabó Dániel, Ewanyk, Kovács Sebestyén trióhoz. A kapuk elé Kovács Dávid és Rajna Miklós álltak, utóbbi cseréjének a 18 éves Váradi András öltözött be.

Csendesen indult a mérkőzés, jobbára az UTE akarata érvényesült. A 10. percben Tornyai kiállítása alatt volt dolga bőven a vendég védelemnek, Sillanpää vezetésével vasig jutottak az Acélbikák. A harmad hajrájában az Újpest élni tudott első emberelőnyével: Silfver lőtte rá messziről, a korong elsuhant a játékosok között, Kovács nem láthatta, 0-1. Ödman rögtön válaszolhatott volna, Rajna fogta a ziccert.

A második játékrész elején a DAB kivédekezett egy áthúzódó kiállítást, majd féltávnál több nagy helyzetet is kidolgoztak, egy rossz UTE cserét követően Sillanpää fonákziccerét hárította Rajna. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat: Kiss Patrik kanyarodott fel, középre tette, a korong valakin irányt változtatva a hálóban között ki, 0-2. Éledezni kezdtek a dunaújvárosiak, Lorraine lövésénél ismét a válogatott kapusnak volt dolga, majd Ahonen ziccerét is hárította. A második újvárosi emberelőnynél már Rajna is tehetleten volt: Lorraine kapu mögül visszatett korongját Savolainen ütötte be, 1-2. Rögvest visszaállította az UTE a közte kettőt, ám Saarlainen gólját videózást követően feltehetően les miatt érvénytelenítették a játékvezetők.

A záró felvonásban az UTE visszább vonta állásait, leginkább kontrákkal próbálkoztak Markus Juurikkala játékosai. Somogyiék jöttek előre rendesen, ám Rajna kapuja egészen az 57. percig nem forgott óriási veszélyben. Akkor viszont szinte a semmiből egyenlíteni tudott a DAB: Nemes visszatett korongjából Savolainen duplázott közelről. A hátralévő szűk négy percben mindkét együttes eldönthette volna a három pont sorsát, ám újabb gól nem esett. Majd a túlórában sem született meg egyik csapat harmadik gólja, így büntetők következtek.

A szétlövések során csupán Kiss Patrik talált be hanyag eleganciával, az UTE így bár a vártnál nehezebben, de 3-2-re legyőzte a Dunaújvárost. Az ötödik helyen maradó Újpest vasárnap a Ferencváros otthonában játszik újabb derbit a héten, míg a kilencedik DAB Debrecenbe utazik.

DAB UTE

Fotó: Anda Fábián / DAB

Úgy éreztem, egy pontnál többet érdemeltünk

   

A DAB–UTE vezetőedzői nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első hat-hét percben kerestük a játékunkat, de a negyedik sorunk bejött, volt egy nagyon jó cseréjük a támadó harmadban, amiből a többiek is merítettek egy kis önbizalmat, s nyugodtabban játszottak. Úgy éreztem, egy pontnál többet érdemeltünk, ilyen a jégkorong, de biztosnak kell lennünk abban, hogy ez az egy pont is számít számunkra az előttünk álló vasárnapi meccsen, ahol közelebb kerülhetünk legnagyobb vetélytársunkhoz.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen minden mérkőzésen nyerni akarunk, s megtalálni az utat a győzelemhez, ugyanakkor nem örülök a teljesítményünknek, szoros meccs volt, ellenfelünk nagyon szorossá tette számunkra, keményen harcoltak, keményen dolgoztak, míg mi sokkal több dolgot jobban kellett volna csináljunk. Lehetett volna nulla pont, de három is, végül kettő lett belőle, a győzelem az győzelem, megyünk tovább.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. jan. 19., péntek.
Kovács D. M.: 95,1% (Tóth)
K
Rajna: 94,9% (Váradi)
Belicenka, Maarnela, Lorraine, Szalma, Dostalek
1
Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Svars, Sziszak, Sillanpää, Ödman Hadzinikolic, Koskinen
2
Tornyai, Kiss D., Tiala, Just, Kiss P.
Ahonen, Léránt, Savolainen, Somogyi, Nemes
3
Erdőhelyi, Franyó, Kovács A., Benk, Lőczi
Léhi, Zaharevics, Károly, Nagy B.
4
Szabó Rácz, Nagy A., Nádasy, Laskawy
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:11 UTE PP Silfver Saarelainen
0-2 31:09 UTE Kiss P. Tiala
1-2 38:02 DAB PP Savolainen Lorraine
2-2 56:03 DAB Savolainen Nemes Léránt
2-3 65:00 UTE GWS Kiss P.
39 Kapura lövések száma 41
0 Kiállításpercek 0

Kiss Patrik cselét nem tudta olvasni Kovács Dávid

 

A büntetőpárbajjal záruló DAB–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum