SC Csíkszereda–FEHA19 3-0

   

A Sportklub a hibátlanul védő Matt O’Connor kapus vezérletével kapott gól nélküli sikernek örülhetett.

Nem teketóriáztak a hazaiak, az első percben Levin remek passza után Péter Balázs maradt Melnyicsukkal szemben, a kapus bravúrral hárított, ahogy Rokaly Szilárd következő helyzeténél is. Nádor maradt lent a vállát fájlalva, nem hiányzott az újabb sérülés a fehérváriaknak. Ládayé volt az első kiállítás, Ulamec ütője a lövés pillanatában kettétört, így lett jó a korong Zezeljnek, aki közelről mellé csúsztatott. Öt az ötben beszorultak a látogatók, Szkacskov többször is próbálkozhatott, nem ért célt. Bár sokat lőttek a csapatok, a kaput csak ritkán találták el, volt némi gond az irányzékkal. A második FEHA-fór is kihasználatlanul maradt, majd Rokaly Szilárd párbajozhatott ismét Melnyicsukkal, ezúttal is a kapus győzött. Magukhoz ragadták a kezdeményezést a székelyek, jó cserék követték egymást, végül Gecse szép csel utáni távolija kevéssel ment mellé. Nőtt a nyomás a vendégkapun, Melnyicsuk állta a sarat. A hajrában Sofron kiharcolt egy emberfórt, jól védekeztek a fehérváriak, többször is kikerült a korong a harmadból. Az első felvonás gól nélküli döntetlennel zárult.

A csíkszeredai emberelőnyből pár másodperc áthúzódott a középső játékrészre is. Betalálni nem tudtak ugyan, de újabb fórt harcoltak ki. A 23. percben már siker koronázta erőfeszítéseiket: Brown lövése kipattant, Sofron ismétlése viszont kipúpozta a hálót (1-0). Lendületben maradtak a szünet után jóval aktívabb hazaiak: Casaneanu lövését védte Melnyicsuk, majd a forduló egyik legnagyobb védését bemutatva Rokaly Norbert ismétlésére is átért. A 27. percben megduplázta előnyét az erdélyi gárda: az óriási kavarodásban sokáig senki nem tudta, hol a korong, végül Rokaly Norbert megtalálta és a kapuba kotorta (2-0). A játékvezetők sokáig videóztak, majd szabályosnak minősítették a találatot. Ritka alkalom, villantak a fehérváriak is: az alapvonal mögül visszatett korongot Ambrus Csongor kapásból rátűzte, O’Connort találta telibe. Jóval több volt az esemény, mint a nyitó játékrészben, főleg a házigazdáknak köszönhetően. A hajrára egy FEHA-emberelőny maradt, az egyenlítéshez elég ziccert dolgoztak ki Ulamecék, betalálniuk mégsem sikerült. A dudaszó után több páros is összekapaszkodott, két-két kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

A záró harmadot is emberelőnyben kezdhette a Csíkszereda egy áthúzódó kiállítás miatt. Próbálták is lezárni a meccset a Sofronék, de nem jártak sikerrel. Ennek oka a vendégek hálóőre, Melnyicsuk volt, aki bravúrt bravúrra halmozva meccsben tartotta csapatát. Közben váratlan közjáték miatt állt a játék, megsérült az egyik játékvezető, aki nem is tudta folytatni. Újabb felesleges szabálytalansággal hozta nehéz helyzetbe magát a Bogdanov-csapat, ezt is kivédekezték, de közben vészesen fogytak a percek és esélyük sem volt támadni. A csíkiak öt az ötben is uralták az összecsapást, újabb emberelőnyt harcoltak ki, ebből már eldöntötték a meccset: Szkacskov hozta kihagyhatatlan helyzetbe Részegh Tamást, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolni (3-0). Továbbra is az emberhátrányos védekezést gyakorolhatták a látogatók. Az 55. percben Brown szólóját is fogta Melnyicsuk, majd egy kettős fór is kimaradt. Így is a speciális játékhelyzetek döntötték el a mérkőzést, a Csíkszereda két gólt is lőtt fórból, míg a FEHA képtelen volt előnyből betalálni és rengeteg felesleges kiállítást szedett össze. A hazaiak a három pont mellett O’Connor shutoutjának is örülhetnek a nem túl magas színvonalú összecsapáson.

sccfha_laday

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Az öltözőnk tele van csalódott és frusztrált sráccal

   

Így látták a trénerek a Sportklub–FEHA19 meccset.

Mark LeRose, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: “Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt. Szerencsére mi tudtuk megszerezni a vezetést, sikerült két emberfórt is kihasználnunk. Az egy jó recept a sikerhez, ha emberelőnyös találatokat tudsz szerezni, és a kapusteljesítmény is kiváló. Matt O’Connornak sikerült shutout-ot elérnie. Az elmúlt kilenc mérkőzés alkalmával rendre jó teljesítményt nyújtottak hálóőreink. Ez az egyik kulcs a sikerhez. Pénteken is nagy energiával kell kezdenie a csapatnak, gyors visszafordulásokra lesz szükség. Ismét el kell végeznünk a házi feladatot, ki kell elemeznünk az ellenfelet és a saját összecsapásunkat. Menni kell előre!”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA 19: “Mindig nehéz itt játszani. Összességében nézve tetszett, ahogyan kezdtünk, az első harmadban sok jó lehetőségünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, de sajnos nem tudtunk élni azokkal. A következő játékrészben sem játszottunk rosszul, de a mérkőzés hajrájához közeledve több szükségtelen kiállítást is begyűjtöttünk, ami a Csíkszeredának kedvezett. A csíki egy tapasztalt és minőségi játékosok alkototta csapat, amelyiknek ha lehetőséget biztosítasz, hogy előnyben játszhasson, be is fog találni. Mindent egybevetve elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, nagyon sok létszámhátrányos helyzetet tudtunk kivédekezni. Jelenleg az öltözőnk tele van csalódott és frusztrált sráccal, ami azt igazolja, hogy ez a csapat mind olyan játékossal van tele, aki a szívén viseli ezt a projektet. Mindig többet és többet akarnak, ezt a mentalitást pedig előnyünkre kell formálnunk a pénteki, Brassó elleni meccsen. Pontokra van szükségünk. A végsőkig fogunk péntek este is harcolni. A csapatom egy nagyon lelkes közönség előtt is karaktert mutatott. Ugyanígy kell küzdenünk a további találkozókon is.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. jan. 18., csütörtök.
O'Connor: 86,4% (Ambrus L.)
K
Melnyicsuk: 100% (Márkus)
Salló, Ferencz Csibi, Levin, Péter, Brown
1
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Németh, Ulamec
Rutkowski, Gecse, Szkacskov, Részegh, Becze
2
Falus, Vokla, Dobos, Strazdins, Zezelj
Láday, Kubát, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
3
Csollák, Bogesic, Dézsi, Farkas L., Ambrus Cs.
Rokaly N., Casaneanu, Fodor
4
Koszinszkij, Bajkó B., Balasits, Nádor, Alapi
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:22 SCC PP Sofron Brown Levin
2-0 26:56 SCC Rokaly N. Reisz
3-0 48:42 SCC PP Részegh Szkacskov
34 Kapura lövések száma 19
12 Kiállításpercek 22

Szkacskov okos passzal hozta ziccerbe Részeghet

 

A Sportklub–FEHA19 mérkőzés három gólja két percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum