Gyergyói HK–DVTK Jegesmedvék 4-5

   

Hiába vezetett végig a Gyergyószentmiklós a találkozó folyamán, három és féllel a vége előtt Szathmáry mentette hosszabbításra a mérkőzést csapatának, a büntetőlövések pedig a miskolciaknak kedveztek, így Steve Kasper alakulata örülhet a pluszpontnak.

Kozma Zsolt nem húzott szerelést a mérkőzésen, a szakvezetés viszont ismét számíthatott Jalonenre, a finn hátvéd az első bekkpárba tért vissza Haaranen társaként. Vendég oldalon bemutatkozó mérkőzésén rögtön két góllal debütált David Bartos, az újonnan igazolt cseh támadó Berdnyikov és Razumnyak között centerezett a második ötösben. Rinne és Voris álltak a vasak között. Pocsékul kezdett a DVTK, az erdélyiek rögtön két góllal megbüntették a miskolciak bizonytalanságát: a 3. minutumban saját védőharmadában Imréhez került a pakk, ezt követően a GYHK székely védője Szigetit szöktette remek ütemben, a fiatal támadó végigrobogott a jobboson, majd keresztpassz helyett gyönyörűen a hálóba zúdított (1-0). Öt perccel később Berdnyikov szórta el a korongot saját ketrece közelében, a rossz átadást Orban fülelte le, s szólóját magabiztosan értékesítette Voris lábai között (2-0). Az újabb bekapott találat után Steve Kasper időt kért, a játék képe viszont nem változott, Sylvestre-ék sora egy ízben hosszas percekre beszorította a látogatókat. A harmadzáró dudaszó előtt 23 másodperccel némileg váratlanul szépítettek a borsodiak. Berdnyikov kiválóan vette észre a középen őrizetlenül álldogaló Szathmáryt, a ponterős bekk pedig remekül kilőtte a botos és a vas közötti rést (2-1).

A középső játékrészre jelentősen feljavultak a Jegesmedvék, a 22. percben teljesen elolvadt a hazaiak előnye: Valentyin Razumnyak elképesztő szólóakciója után középről tüzelt, Rinnéről kicsorgott a pakk, a ketrec előtt ácsorgó Bartos pedig nem hibázott ziccerben (2-2). A 34. minutumban emberelőnybe kerültek a házigazdák, a gyergyói fóros iskolajátékot még Voris sem tudta lekövetni, így amikor a figura Orbanra jött ki, akkor a szentmiklósi pontgyárosnak szinte már csak az üres kaput kellett eltalálnia (3-2). Nem örülhetett sokáig a hazai publikum, alig 56 másodpercre rá egy kavarodást követően Valentyin Razumnyak a ketrec előtt ólálkodó Bartos elé húzta a pakkot, a friss szerzemény ezúttal sem hibázott közelről (3-3).

A 42. percben másodjára köszönt be emberelőnyben a GYHK az este folyamán, Sylvestre remek átadását a gólvonal közelében helyezkedő Bodó értékesítette kulcsfontosságú pillanatban (4-3). Három és féllel a vége előtt Szathmáry duplázott: egy lendületes akció végén Berdnyikov kiválóan visszakészített a magyar felmenőkkel rendelkező légiós bekkhez, aki megnézte a hosszút, majd tűpontosan kilőtte azt (4-4). A hátralévő időben újabb találat már nem született, így következhetett a hosszabbítás. A túlórában védekezésre kényszerült Szilassy Zoltán legénysége, a nehéz pillanatokat azonban átvészelték a székelyföldiek, Rinne két ízben is földöntúli bravúrral mérkőzésben tartotta egyesületét; majd rögtön a másik oldalon Sárpátki próbálkozása nem jött ki Vorisról. Következhettek a büntetőlövések, titokzatos okból kifolyólag a rávezetésekre kapust cserélt a Gyergyó, Rinnét Mag Örs váltotta a gólvonalon. A vendégcsapatnak kedveztek a büntetők, a Miskolc az összes szólóját értékesítette, így elvitte a pluszpontot Gyergyószentmiklósról.

24 óra múlva ismét bizonyíthatnak a felek: Szilassy Zoltánék a BJAHC-t látják majd vendégül, a miskolciak pedig a Vákárban szerepelnek.

gyemis_voris

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Ahányszor csak ellenük játszottunk, mindig borsot törtek az orrunk alá

   

A büntetőkkel eldőlt GYHK–DVTK Jegesmedvék meccs vezetőedzői reflexiói.

Szilassy Zoltán vezetőedző, GYHK: “Az, ahogy visszajött többször is a Miskolc a mérkőzésbe, a semleges szurkolóknak biztos, hogy szórakoztató volt, azért dühítő ez, mert alapjában véve jól játszottunk, végre jól ment az előny, jól öltünk, és öt az ötben is kifejezetten jó dolgokat műveltünk. Az eligazításon beszéltünk azokról a helyzetekről, amikből kaptunk két gólt is. Két gólt is kaptunk a harmadok végén, végig kell játszani a harmadokat ugyanazon a fegyelmezettségi fokon. A negyedik góljuknál mélyebben voltunk a kelleténél, jött is kontra, ezért buktuk el a rendes játékidőben azt a két pontot, ami addig nekünk nézett ki. A büntető az lottóhúzásszerű, sajnos azt most nem nekünk húzták.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Boldog vagyok a csapatom teljesítménye miatt. Nem vezettünk a mérkőzésen, az elején pedig nagyon csalódást keltő volt, ahogy 2-0-s hátrányba kerültünk. Igyekeztünk összeszedni magunkat, és mi szereztük a következő gólt, ami az ilyenkor szükséges reményt is meghozta. Minden tiszteletem az ellenfélnek, kiváló játékosaik vannak, ahányszor csak ellenük játszottunk, mindig borsot törtek az orrunk alá. Számunkra mindez egy igazi tanulási folyamat, nagyon sok fiatal játékosunk van az U20-as csapatból, így meg kell tanulnunk a leckét, ami sokszor fájdalmas, most viszont jól jöttünk ki belőle.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 18., csütörtök.
Rinne: 88,2% (Mag)
K
Voris: 88,9% (Gratzl)
Jalonen, Haaranen, Orban, Tranca, Bodó
1
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Mattyasovszky
Fejes, Dalhuisen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Bean, Verveda, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
Mesikammen, Imre, Szigeti, Tamminen, Sándor-Székely
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Őri, Farkas
Silló, Csiszer, Császár
4
Hill, Csiki, Pecsét, Razumnyak J.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:15 GYE Szigeti Imre Tamminen
2-0 07:27 GYE Orban
2-1 19:37 MIS Szathmáry Razumnyak V. Berdnyikov
2-2 21:16 MIS Bartos Razumnyak V. Szirányi
3-2 33:44 GYE PP Orban Sylvestre Bodó
3-3 34:40 MIS Bartos Razumnyak V. Berdnyikov
4-3 43:34 GYE PP Bodó Sylvestre Orban
4-4 56:14 MIS Szathmáry Berdnyikov Szirányi
4-5 65:00 MIS GWS Szathmáry
36 Kapura lövések száma 35
2 Kiállításpercek 6

Orban góllal büntette a miskolciak rossz passzát

 

A GYHK–DVTK Jegesmedvék meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum