SC Csíkszereda–DEAC 5-3

   

A Sportklub izgalmas mérkőzésen otthon tartotta a három pontot a debreceniekkel szemben.

A DEAC ugyanazokkal a sorokkal vágott neki a meccsnek, mint amivel két nappal korábban is szerepelt, míg a Sportklubnál a mezőnyjátékosokat illetően Szkacskov helyett Casaneanu szerepelt a negyedik sorban. A hazaiak vasak között O’Connor, a vendégeknél Hetényi kezdett. Az első percek sok kiállítást hoztak: előbb a debreceni Koblar gáncsolásért, aztán fél percen belül hazai részről Rutkowski fogásért ült ki, majd amikor Bucskin magas bottal való játékért dupla kisbüntetést kapott, közel négy percen át támadhattak öt a négyre a csíkiak, ám nem tudták megszerezni a vezetést. A nyitó harmad második felében Bucskin megint kiült a büntetőpadra, ekkor sem tudtak eredményesek lenni a hazaiak. A játékrész hajrájában Levin blokkolt egy debreceni lövést, a lábát húzva korcsolyázott le cserére. A hazaiak fölényét jól jelzi a 14-5-ös kapura lövési mutató.

A második felvonás első percei a debrecenieké voltak, ez eredményességgel is párosult: a vendégek megléptek három a kettőre, Vasziljev keresztpasszát Jeliszejenko váltotta gólra (0-1). Egy perc sem telt el, eljött az ötödik csíki emberelőny, ezt már sikerrel zárta Sportklub, Részegh tette be közelről a pakkot (1-1). Nem sokra rá majdnem visszaszerezte a vezetést a DEAC, de Koblar lövésénél résen volt O’Connor; a következő shift pedig már sikeres akciót hozott, ám a másik oldalról, az üresen érkező Péter lőtte be Becze centerezését (2-1). A játékrész második felében három debreceni fór is jött – 25 másodpercen át öt a négyre is támadhattak –, nem tudtak egyenlíteni a fehér mezesek.

A harmadik húsz perc áthúzódó csíki emberelőnnyel indult, Hetényi bravúrral tartotta az egygólos hátrányt, majd az egyik védést követően odaütöttek a mammutjára, Részegh és Dobmayer összeakaszkodtak, pihenhettek két percet. A korongbedobást követően 11 másodperc telt el, amikor egyenlítettek a cívisvárosiak, a Mihalik testvérek és Hári Norbert triójának támadását Mihalik Gergő zárta sikerrel (2-2). Az egalizálás után kimaradt egy DEAC-fór, majd a 49. percben Rokaly és Reisz korongot szerzett a debreceni kapu mögött, a pakk Ládayhoz került, aki Sofronnak tette, ő pedig újra vezetéshez juttatta a Csíkszeredát (3-2). Nyolc perccel a vége előtt a legutóbbi gólszerző, a hazaiak 17-ese kőkemény ütközést osztott ki a korongot már továbbpasszoló Kozmának, amiért öt perc plusz végleges fegyelmi kapott, ám nem nagyon játszhattak öt a négyre a debreceniek, ugyanis Kloz kiült két percre Sofron számonkérése miatt, aztán még két kisbüntetést kiszórtak a játékvezetők, így négy a háromra is támadhatott a Sportklub. A végjátékban Vaszjunyin Artyom időt kért, lehozta Hetényit, hiába, Gecse üres kapus góljával eldőlt érdemben a mérkőzés (4-2). A legvégén még volt egy gólváltás: hét másodperccel a vége előtt Kloz szépített (4-3), ám a kezdő korongbedobásból Péter bevette az újra üres debreceni kaput (5-3).

A Sportklub csütörtökön a FEHA19-et fogadja, a DEAC pénteken a Fradi vendége lesz.

sccdeb_2024

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Egy rossz döntésen ment el a harmadik harmad

 

A Sportklub–DEAC meccs edzői nyilatkozatai.

Mark LeRose, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: “A srácok egy nagyon nehéz mérkőzésen szerezték meg a győzelmet. A Debrecen magyar válogatott hálóőre kiválóan teljesített. A kiállítások is megnehezítették a meccset. Több speciális sort is össze kellett állítanunk 4 a 4, 4 a 3 ellen. A srácok megtalálták az utat a győzelemhez, és ez nagyszerű! A csapatnak mindenképpen szüksége lesz pihenésre. Nagyon sok mérkőzésünk volt, ezért szabadnapot kapnak a fiúk. Remélhetőleg ki tudják pihenni magukat, és így elkerülhetők lesznek a sérülések. Nehéz dolgunk van, de a lényeg számunkra, hogy a játékosok egészségesek maradjanak, és a jövő heti nagy meccsekre is hadra foghatók legyenek.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Hasonló meccs volt, mint legutóbb a Brassó ellen, szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, de, akárcsak a Brassó ellen, nem voltunk eléggé okosak és fegyelmezettek végig. Egy rossz döntésen ment el a harmadik harmad, illetve a két kiállítást is rosszkor szedtük össze. Tudtunk volna előnyben játszani 5 percet, erre elvettük a saját esélyünket, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Az erdélyi túra alatt 3 nagyon erős mérkőzést játszottunk. Igazából mindenki látja, hogy pici, apró dolgok hiányoznak, hogy nagyot lépjünk előre. Azon fogunk dolgozni továbbra is keményen, hogy még jobban fejlődjünk, hiszen látszik, hogy már mindenkivel partiban tudunk lenni. Még néhány apró részlet, jó döntés hiányzik a végén, hogy több pontot tudjunk gyűjteni. Szomorúak vagyunk természetesen, hogy 3 ponttal megyünk haza, de ugyanakkor óriási lépést tettünk előre ezzel a három nagyon jó meccsel, habár a pontokban ez nem feltétlenül látszik, de biztos vagyok benne, hogy lesz ez még sokkal jobb is.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. jan. 14., vasárnap.
O'Connor: 85,7% (Ambrus)
K
Hetényi: 91,9% (Gönczi)
Salló, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Brown
1
Kloz, Dobmayer, Molnár, Szmirnov, Novotny
Rutkowski, Gecse, Péter, Részegh, Becze
2
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
Láday, Kubát, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
3
Jakabfy S., Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Koblar
Rokaly N., Casaneanu, Fodor
4
Mihalik A., Mihalik G., Hári, Mazzag
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:45 DEB Jeliszejenko Vasziljev Dobmayer
1-1 26:23 SCC Részegh Kubát
2-1 28:49 SCC Péter Becze Láday
2-2 41:46 DEB Mihalik G. Mihalik A.
3-2 48:57 SCC Sofron Láday Rokaly Sz.
4-2 58:52 SCC EN Gecse
4-3 59:53 DEB Kloz Molnár Bucskin
5-3 59:55 SCC EN Péter
39 Kapura lövések száma 21
37 Kiállításpercek 20

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum