DVTK Jegesmedvék–BJAHC 0-4

   

A fővárosiak az először kezdő 18 éves Kiss Dániel shutoutjával megérdemelten nyertek az enervált miskolciak otthonában, ezzel pontszámban beérték, vesztett pontok tekintetében pedig meg is előzték a listavezető FTC-t.

A hazai kulcsemberek közül továbbra is hiányzott a kéztörése után lábadozó házi gólkirály, Lövei Dávid, valamint Páterka és Kulesov, de a fiatalokkal kiegészítve ki tudtak állítani négy teljes sort, míg a vendégek három bekkpárt forgattak. Az egyik oldalon szokás szerint Voris, a másikon viszont Kiss Dániel állt a vasak között, a 18 éves saját nevelésű kapus második felnőttmeccsén lépett jégre, de először kezdőként. A nyitó harmadban ők játszották a főszerepet: a lett portás 14, az ifjú magyar hálóőr 13 lövést hárított – hazai oldalon Esteves és az oroszok éltek, vendégrészről Karppinen nevéhez fűződött az egyik legnagyobb helyzet -, a Jegesmedvék egy hátrányt is kivédekeztek, gól nélküli döntetlennel fordultak a felek a középső etapra.

Ez miskolci ziccerrel indult, Berdnyikov teketóriázta el, ami a 24. percben visszaütött: Dóczihoz került hátra a korong, a fővárosi bekk lekezelte, majd egy állítás után csuklóból elengedte a kékről, Voris valószínűleg nem látta, nagy góllal vezetett a BJAHC (0-1). Ez nem tett jót a hazaiaknak, megnyugtatta viszont a vendégeket, hamarjában növelhették volna előnyüket. Voris tartotta a 0-1-et, de a mérkőzés derekán egy nagy hazai egyenlítési lehetőség is adódott: Kiss kapus éppen Berdnyikov elé ütött ki egy pakkot, az orosz nem számított rá, Miskolczi ismétlése sem ment be. Öttel a vége előtt egy Schlekmann-ziccer is kimaradt, néhány másodperccel később viszont egy újabb hátvédbombával már 2-0 volt a BJAHC-nak. Ki más, mint Vorobjov duplázta meg csapata előnyét: az orosz sokadszorra csillogtatta meg kiváló lövőtechnikáját, védhetetlenül zúdította be a vas mellé az éppen elé hátracsorgó pakkot.

A záró harmadban csigalassúsággal vánszorogtak a másodpercek, a tömény unalmat egy kihagyott vendégfór törte meg némileg, a kiegészülés után viszont újabb fővárosi akciógóllal végleg eldőlt minden. Sokat elárul a Miskolc jelenlegi formájáról, hogy még a jobbik Razumnyak fivér is úgy el tudta magát passzolni saját harmadában, hogy az ajándékpakkal Galoha elmehetett egészen Vorisig, elmozdult ugyan a kapu, de a játékszer a videózás tanúsága alapján hamarabb jutott át a gólvonalon, 0-3. A Jegesmedvék ezt már nehezen viselték, negyedik pénteki emberelőnyét pedig már kihasználta a BJAHC, nem is akárhogyan: a Viikilä, Schlekmann, Culigin trió parádés létszámfölényes figurát rajzolt fel a jégre, Schlekmann pazar csele és fonákkeresztje után a fehérorosznak már nem volt nehéz dolga a vert helyzetben lévő Vorisszal szemben (0-4). A budapestiek az első teljes felnőttmeccsén egyből shutoutot elérő Kiss Dániellel megtámogatva megérdemelten gyűjtötték be mindhárom fontos pontot egy nem túl színvonalas összecsapáson, kihasználva az FTC újabb botlását: nemcsak, hogy pontszámban beérték a listavezető zöldeket, de vesztett pontok tekintetében már meg is előzték őket. Hiányzók ide vagy oda, a végül 22 büntetésperccel záró DVTK ezzel szemben ismét gyengén játszott, a 6. hely már 8 pontnyi távolságra került, és lassan a 7. pozíciójuk is veszélyben – ha ez így folytatódik, a miskolci hagyományokat ismerve legalábbis meglepő lenne, ha a Tokaji Viktort váltó Steve Kasper kihúzná a szezon végéig.

dvtk bjahc razumnyak pozsi esteves

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

A gratuláció mellett ez egy tripla sütemény lesz neki

   

A DVTK Jegesmedvék–BJAHC tréneri reflexiói.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Talán már úgy hangzom, mint egy beragadt lemez, de most is egy hiányos kerettel kellett kiállnunk a sérülések miatt. Nagyjából egy, másfél harmadig tartottuk magunkat, majd amikor gólt szereztek, akkor bajba kerültünk és nem volt válaszunk erre. Amikor jól kezded a meccset, mindenki lelkes, majd hátrányba kerülsz, akkor nehézzé válik a helyzet. Minden meccsen – de kifejezetten, amikor a kereted hiányos – az egy az egy elleni párharcok döntőek. A korongbedobásokkal kezdve, most ezekből pedig nem nyertünk meg eleget, ami azt eredményezte, hogy üldöző szerepbe kerülünk, ami sok energiát vesz el. Amikor pedig nincs nálad a korong, nyilván nem tudsz gólt szerezni. Az ellenfélnek elismerés jár, egy jó csapat, sok egy az egy elleni párharcot nyertek meg, jól védték a kapu előtti területet. Mi nem használtuk ki a helyzeteinket, a kapusuk pedig felnőtt a feladathoz.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: ”Szerintem jobbak voltunk a játék minden elemében. Tudom, hogy az ellenfelünknél sok a sérült, nálunk is voltak hiányzók. Ami viszont a legnagyobb hozadéka a mérkőzésnek, hogy egy 18 éves fiú debütált a felnőtt csapatban, ráadásul egy kapott gól nélküli meccsen. A gratuláció mellett ez egy tripla sütemény lesz neki, erre a srácok már fel is hívták a figyelmét az öltözőben. Komolyra fordítva a szót: az elmúlt egy hónapban voltak győzelmeink, de ilyen jól nem játszottunk egyszer sem. Nem csak a győzelemnek örülök, hanem annak, amit láttam a pályán. 55 percig ez vonal fölött volt és ez a lényeg.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. jan. 14., vasárnap.
Voris: 92,6% (Gratzl)
K
Kiss: 100% (Farkas R.)
Szathmáry, Verveda, Esteves, Berdnyikov, Razumnyak V.
1
Szabó, Pozsgai, Mozer, Galoha, Ritter
Bean, Szirányi, Farkas M., Miskolczi, Mattyasovszky
2
Tóth G., Dóczi, Schlekmann, Viikilä, Culigin
Skrabov, Vojtkó, Razumnyak J., Őri, Csiki
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Karppinen, Nagy, Sági
Szalay, Hill, Makai, Pecsét, Trozsák
4
Molnár B., Varga, Tóth R.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:16 BJA Tóth R. Dóczi Molnár B.
0-2 35:50 BJA Vorobjov Tóth G. Molnár B.
0-3 45:32 BJA Galoha Mozer
0-4 51:35 BJA PP Culigin Schlekmann Viikilä
32 Kapura lövések száma 54
22 Kiállításpercek 2

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum