Gyergyói HK–UTE 4-2

   

A címvédő a pénteki feltámadását követően lendületből legyőzte az Újpestet is, Vincze Péter duplázott.

Szilassy Zoltán nem változtatott összeállításán, míg a vendégektől Coatta, Ewanyk és Kovács Sebestyén sérülését követően megbetegedett Kiss Dániel és Laakkonen is, így mindössze 16 mezőnyjátékossal kezdte a mérkőzést az UTE. A ketrecek elé Rinne és Rajna álltak.

Lendületes oda-vissza hokival startolt az összecsapás, a kapusok állták a sarat. A 8. percben Kiss Patrik véletlenül ütőjével eltalálta Brance Orban arcát, vérzés miatt 2+2 percet kapott az újpesti támadó. A négy percnyi előnyt kihasználatlanul hagyta a GYHK, majd Tiala korongvesztését követően Bodó ugrott ki ziccerben, Rajna fogott. A harmad második felében kissé leült a mérkőzés, a kapuk nem forogtak nagy veszélyben.

A 24. percben a semleges harmadban adta el csúnyán a korongot az UTE, Sárpátki kiugratta Sylvestre-t, az előző szezon MPV-je fonákkal Rajna mamutjai között értékesítette ziccerét, 1-0. Saarelainen rögtön felelhetett volna, majd Vincze Péter szerzett korongot Pokornyitól, az újpesti hátvéd csak szabálytalanul tudott odapiszkálni a ziccerbe kerülő válogatott támadónak. A megítélt kisbüntetést magabiztosan kivédekezték a vendégek. Vincze tanári passzával Sylvestre léphetett ki, ezt a szolót Rajna nyerte. Mesikammen után Dalhuisen is szabálytalankodott, másfél percig kettős előnyben játszhatott az Újpest: Silfverék körbejáratták a korongot, hiába, zárt a gyergyói retesz. Nemsokkal később rosszul váltott a kapu előtt az újpesti együttes, Sárpátki közelről kétszer is tesztelhette Rajnát, nem született újabb gól. A 37. percben viszont megérkezett a második hazai találat, Sárpátki hozta fel a korongot, Sylvestre megtalálta a kapu előtt üresen érkező Vincze Pétert, aki közelről mattolta Rajnát, 2-0. Nemsokára Pokornyi került ordító helyzetbe Benk átadását követően, Rinne óriási bravúrral kitolta a lövést. A gyergyói második sor újfent az őrületbe kergette az újpesti védelmet, Rajna védett.

Ott folytatta a harmadik játékrészben a GYHK, ahol az előzőt abbahagyta: Fejes passzát követően Szigeti Ákos kanyarodott fel a palánk mellől, a rövidre leadott lövése utat talált Rajna mellett, 3-0. Lendületben maradt a Gyergyó, Orban lövése érintette mindkét kapuvasat. A 43. percben Tornyai ült ki akasztásért, az emberelőny során Bodó centerezésből Vincze duplázott, 4-0. Tornyai újabb kiállítását már kivédekezték az újpestiek, majd a 48. percben Kiss Patrik indult meg, lerázta őrzőit – Imre Patrik leütközni sem tudta –, majd közelről bevette Rinne kapuját. Később ismét Kiss Patrik volt a főszereplő, Rinne szabálytalanul akadályozta. Az emberelőnyből nem tudtak közelebb zárkózni a vendégek. A hajrában háromgólos hátrány mellett is lehívta kapusát Markus Juurikkala mester, Kyle Just verte meg egyedül a komplett hazai védelmet, Dalhuisenék csak bámulták a kanadai légióst, 4-2.

A Gyergyó magabiztos játékkal 4-2-re legyőzte az erdélyi túrát kettő ponttal záró UTE-t, és bár maradt a hatodik helyen, hátránya immáron csupán egy pont ellenfele mögött. A GYHK csütörtökön a DVTK-t fogadja, míg az UTE szerdán hazai pályán Magyar Kupa visszavágót vív a Ferencvárossal.

GYHK UTE

Fotó: Szász Adorján / Gyergyói HK

A rengeteg lehetőség, amit engedtünk, most a mérkőzésbe került

 

Így látták a vezetőedzők a GYHK–UTE találkozót.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Ötven perc kifejezetten jó volt, az utolsó tíz percet túl lazán vettük, ami nem tetszett. A terv az volt, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, örülünk, hogy ötből két sérültünk vissza tudott jönni, az pedig egyértelműen látszik, hogy a támadójátékunk, a korongbirtoklásunk sokkal jobban néz ki. Amikor dominálsz egy meccset, akkor végig kell csinálni rendesen, nem szabad félbehagyni a dolgokat. Fontos volt az első harmadban, hogy ne siettessük a támadásokat, a helyeket pedig a második harmadban találtuk meg, ami a második gólunknál látszódott igazán. Jól nézett ki ez a meccs, örülünk neki, fontos három pontot szereztünk.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelték ma a győzelmet. Nem volt rossz a teljesítményünk, de túl sok mozgásteret hagytunk a Gyergyónak, és amikor egy ennyire technikás csapat ellen teszed ezt, akkor nehéz helyzetbe hozod magad. Nagyjából ez volt a sorsdöntő, igyekeztünk megtartani a korongokat, de mondom, a rengeteg lehetőség, amit engedtünk, most a mérkőzésbe került.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 14., vasárnap.
Rinne: 93,5% (Mag)
K
Rajna: 91,1% (Sági)
Kozma, Haaranen, Orban, Tranca, Bodó
1
Silfver, Szabó, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
Fejes, Dalhuisen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Pokornyi, Nyquist, Benk, Just, Kiss P.
Mesikammen, Imre, Szigeti, Császár, Sándor-Székely
3
Tornyai, Franyó, Kovács A., Szabó Rácz, Laskawy
Silló, Csiszer, DiDiomete
4
Nagy
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:22 GYE Sylvestre Sárpátki
2-0 36:39 GYE Vincze P. Sylvestre
3-0 40:52 GYE Szigeti Fejes
4-0 43:40 GYE PP Vincze P. Sylvestre Bodó
4-1 47:50 UTE Kiss P. Benk
4-2 58:17 UTE Just
45 Kapura lövések száma 31
0 Kiállításpercek 0

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum