FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 3-2

   

A DAB hiába vezetett két góllal, a székesfehérváriak kiharcolták a túlórát, majd büntetőkkel behúzták a pluszpontot.

Energikusan kezdtek a fehérváriak, folyamatos volt a játék és a nyomás a dunaújvárosi kapun. Jó két perc után kijött a szorításból a vendégcsapat, ezúttal az ő pillanataik következtek. AZ 5. percben hatalmas védelmi hibát követően Dostálek szólózhatott, Melnyicsuk mamuttal hárított. A századik Erste ligás mérkőzésén szereplő Ambrus Csongoré volt az első kiállítás, jól zárt a hazai védelem, eseménytelenül lepergett a két perc. Egyenlő létszámban váltakozó sikerrel nyüstölték egymást a csapatok, majd Németh Zalán csattant a palánknak Ahonen jóvoltából. A kis Volán jól játszotta meg a fórt, számos helyzetet kialakított, Tóth Balázs ketrece előtt többször is veszélyesen pattogott a korong. A kiegészülés után is lendületben maradtak Blaskóék: a 15. percben Strazdins kapott remek átadást, Nemes elgázolta, közben elvitték a kaput is. Az újabb fehérvári emberelőny is veszélyes volt, Dézsi kapuvasig jutott. A végén 21 másodperc alatt két gólt ütve büntetett a DAB; előbb Svars kékvonalas löketébe tette bele az ütőjét Sziszak (0-1), majd Szalma piruettje után Blomberg szintén messziről bombázott a felsőbe (0-2).

A szünet után is jobban sikerült a hazaiaknak az első pár perc, Ulamec szólóját fogta Tóth. Az újvárosiak gyorsan reagáltak, Melnyicsuknak akadt dolga bőven. Többször is rosszul cserélt a FEHA, 3 az 1 elleni kontrában jöhettek Lorraine-ék, ezt is kifogta az orosz kapus. Ritmust fogott a vendégcsapat, megzavarodott a házigazda, futószalagon jöttek a dunaújvárosi helyzetek: egy hátsó palánkról visszapattanó korong a gólvonal előtt és Melnyicsuk háta mögött csúszott el keresztbe. A fölény emberelőnyt kamatozott, Dobos révén most a fehérváriak kontráztak, a rövidbe tartó lövést Tóth hárította – mindkét kapus remekelt. Darált a Fehérvár, próbált szépíteni. Blasko és Somogyi került heves nézeteltérésbe egy túlzottan kemény kapustámadás miatt, bunyó nem lett az esetből. Egyre több ütközés színezte a játékot, Alapi gáncsolását már befújták a játékvezetők. Nagy esélyt kapott a DAB, hogy eldöntse az összecsapást. Melnyicsuk repkedett a ketrec előtt, majd egy hazai korcsolya állta útját a gólba tartó korongnak. A végére FEHA-lövések maradtak, az eredmény nem változott.

A záró harmad elején igyekeztek a hazaiak, de elcserélték magukat és a kiállítás – bár az emberhátrányt kivédekezték – értékes perceket vett el a felzárkózásból. A 46. percben megtört a jég: Farkas László passza után Falus csatárokat megidéző módon fonákkal emelt a hálóba (2-1). Újra nyílt lett a meccs, gyorsan rendezte sorait a Dunaújváros, elmaradtak a várt fehérvári rohamok. Okosan passzolgattak a látogatók, fegyelmezetten tették-vették a pakkot, nem engedtek lehetőséget ellenfelüknek. Mígnem jött egy emberelőny, de Strazdins és Zezelj a jobbnál is jobb helyzetig passzolgattak, így odalett a lehetőség. Az 57. percben egyenlő létszámban a „százados”, Ambrus Csongor lövése már kapuban kötött ki (2-2). A végére további FEHA-helyzetek maradtak, újabb gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban csak helyzetekig jutotta a felek, büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról. Az első két kör után Blasko köténygóljával a fehérváriak álltak jobban, Dostálek a harmadikban egyenlített. Kimaradt rávezetések után az ötödik körben Ulamec döntött (3-2). A FEHA kétgólos hátrányból felállva, büntetőkkel legyűrte megyei riválisát.

fhadab_nemethzalan

fotó: Soós Attila/FEHA19

Nagyszerű első gólt szereztünk, aztán lemosolygott ránk Fortuna

 

A FEHA19–DAB mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Szerintem az első harmad volt a legjobbunk, tetszett, ahogyan beleálltunk a meccsbe, sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnos nem a mi javunkra pattantak a korongok. Az ellenfél pedig rendkívül hatékony volt, néhány gólhelyzetük volt csak, ezekből azonban kettőt kihasználtak. Ez a jégkorong, így van ez. Talán ez kizökkentett minket a ritmusból, a második harmadban többször felálltak a harmadunkban, akadtak nehézségeink. Melnyicsuk most is kulcsjátékos volt, nagyon jól védett, megadta nekünk az esélyt a pontszerzésre, a felzárkózásra. Nagyszerű első gólt szereztünk, aztán lemosolygott ránk Fortuna, kiegyenlítettünk, utána akár a győzelmet is megszerezhettük volna. A büntetők mindig szerencsejátékot jelentenek, most a mi javunkra dőlt el. Az első büntető bement, utána pedig új játékosunk is betalált. Örülök a játékosok sikerének, remélem, ez önbizalmat ad nekünk az erdélyi túrára, szükségünk lesz rá. Megyünk tovább, együtt dolgozunk, összetartunk, hiszek a csapatban, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek. Felkészülünk a következő mérkőzésekre, és igyekszünk maximális energiaszinttel játszani a folytatásban is, ennek révén lehet majd esélyünk a pontszerzésre.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Most nem használtuk ki a gólhelyzeteinket: az első harmadban két gólt is szereztünk, a második harmadban több ízben is emberelőnyben voltunk, ám háromszor is üres kapura hibáztunk. Ennek tulajdonítom a vereséget. A harmadik harmadban meg kellett volna őrizni a kétgólos előnyt a végéig, sőt, nemcsak őrizni szerettük volna, hanem játszani is. Gyerekes hibát követtünk el az első gól előtt, ezzel reményt adtunk az ellenfélnek. Utána úgy éreztem, uraljuk az eseményeket, de balszerencsés második gólt kaptunk. A végén pedig ők voltak határozottabbak a büntetőknél.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. jan. 14., vasárnap.
Melnyicsuk: 95,7% (Márkus)
K
Tóth: 94,1% (Kovács)
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Németh, Ulamec
1
Blomberg, Maarnela, Lorraine, Szalma, Dostalek
Falus, Vokla, Dobos, Strazdins, Zezelj
2
Svars, Sziszak, Sillanpää, Ödman Hadzinikolic, Koskinen
Bajkó, Bogesic, Dézsi Barnabás, Farkas L., Ambrus
3
Ahonen, Léránt, Savolainen, Somogyi, Nemes
Koszinszkij, Balasits, Nádor, Alapi
4
Bánki, Strenk, Károly, Atamancsuk, Michalevic
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:07 DAB Sziszak Svars Sillanpää
0-2 18:28 DAB Blomberg Szalma Savolainen
1-2 45:19 FHA Falus Farkas L. Dézsi Barnabás
2-2 56:23 FHA Ambrus Bogesic
3-2 65:00 FHA GWS Ulamec
51 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum