SC Csíkszereda–UTE 4-1

   

Bár az Újpest szerezte meg a vezetést a 26. percben, a záró játékrészben három gólt ütve fordított a Sportklub, David Levin 2+1-gyel zárt.

A Sportklubnál ezúttal hiányzott O’Connor, így Adorján Attila állt a ketrec elé, a negyedik sorba visszatérő Szkacskov jelenlétével Casaneanu nem öltözött be, Válcav Novák vezetőedző egyébiránt változatlan sorösszetételben küldte jégre csapatát . A vendégeknél Ewanyk hiába tért vissza Brassóba és szerzett két gólt, ismét harcképtelenné vált, valamint Kovács Sebestyén is a maródiak listájára került, így Markus Juurikkala a hazaiakhoz hasonlóan 18 mezőnyjátékossal volt kénytelen felállni, a vasak között Rajna Miklós kezdett.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendég Újpest, többet volt a korong a csíki harmadban. A 9. percben Laakkonen járt közel a gólhoz – a túloldalon Fodor Csanád is veszélyeztetett –, majd Saarelainen ütőjében maradt benne a vezető gól. Nagyobb helyzet nélkül lepörgött egy csíki kiállítás, a hazaiaktól a kiváló formában játszó Levin volt az egyik legaktívabb. Nyqvist kisbüntetése alatt érkeztek a lövések Rajna kapujára, a válogatott hálóőr magabiztosan állt a lábán.

A második harmad is oda-vissza hokit hozott, majd a 26. percben egy támadóbulit követően Benk András két hazai védővel harcolt meg a korongért, kapura fordult, életerős lövése talán Szabó Ráczon  megpattanva bement Adorján mellett, 0-1. A folytatásban Brown szállt ki két percre a játékból, Metsavainio könnyedén megduplázhatta volna az előnyt, de nem fért a koronghoz. A 32. percben Levin lépett ki, Silfver az utolsó pillanatban akasztotta, a játékvezetők emelték a kezüket, majd Sofronnál is láttak valami nem odaillőt, öt az ötben folytatták a felek. A 36. percben Becze tört be a vendég kapu elé, a bekkek eltüntették, de bírók sípja néma maradt. A következő támadásban már ráfújták Pokornyira a szabálytalanságot, az emberelőny alatt végig nyomás alatt tartották Rutkowskiék a vendég védelmet: Sofron keresztpasszát követően Levin a szokásos emberelőnyös helyéről fellőtte a korongot a felsőbe, 1-1. A játékrész hajrájában Laskawy csapott oda Brownnak, újabb csíki előny következett.

Az UTE kivédekezte az áthúzódó emberhátrányt, ám a 43. percben Franyó adta el a korongot a védőharmadban, Sofron lecsapott rá, óriási kapuvasat lőtt, többen – maga Sofron is – azt hitték hogy a korong bentről jött ki, a játékvezetők egyértelműen jelezték hogy nincs érvényes találat. A kipattanóra azonban Reisz Áron eszmélt a leghamarabb, közelről a félig üresen tátongó kapuba lőtt, 2-1.  A vezetés tudatában hátrébbvonult a Csíkszereda, leginkább a kontrákkal operáltak. A 49. percben Sofron forgatta meg Silfvert, lövése ismét a kapuvasról vágódott ki. Tornyai kiállítása során Részegh lövése csorgott le Rajnáról, Silfver és Welsh ment a kipattanóra, a korong végül épphogy nem jutott át a gólvonalon. Kiss Dániel szabálytalanul ütközte le az egyik csíki támadót, a bírók mégis Szabó Ráczot küldték ki, fél percig öt a háromban próbálkozhatott a Sportklub. A kettős előnyt rögtön kihasználta a Szereda: Levin visszakészítését Rutkowski bombázta be a kapuvas segítségével. Az 55. percben már három volt a két együttes között: a kiegészülés pillanatában Brown tálalt a kapu előtt álló Levin elé, az izraeli támadó a kapuvas segítségével duplázott. A hajrában elcserélte magát a Csíkszereda, Rajna lekorcsolyázott, Ferencz-Csibi üreskapura vasig jutott. Újabb gól már nem született, a Sportklub 4-1-re legyőzte az UTE-t.

A sorozatban hetedik sikerét arató Csíkszereda pontszámban utolérte és jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte az UTE-t. A Sportklub vasárnap a DEAC-ot fogadja, míg az UTE ugyanaznap Gyergyószentmiklóson fejezi be erdélyi túráját.

Csíkszereda UTE

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

A fordulópontot az 5 a 3 ellen eszközölt időkérés jelentette

   

A Sportklub–UTE másodedzői nyilatkozatai.

Mark LeRose, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: Az első harmad végén 0-0 volt az állás. Ekkor nem sok esélyünk adódott, ők pedig játékra készen álltak pályára. Aztán 1-1 lett a második játékrész során. Ekkor az emberelőnyös játékunk remekül működött. Úgy gondolom, a fordulópontot az 5 a 3 ellen eszközölt időkérés jelentette, amelynek oka az volt, hogy kicsit pihentessük a jégen lévő srácokat. Volt még egy kis szünetünk, a videóbírózás ideje alatt. Ez után frissebben térhettünk vissza a jégre, és kihasználtuk az 5 a 3 elleni lehetőséget. Szerintem ez jelentette a fordulópontot a mérkőzés során. Ugyanakkor a legjobb játékosaink most valóban a legjobbak voltak. Nagyon sok mérkőzésünk volt, a romániai bajnokság és az Erste Liga keretén belül is, ezért úgy gondolom, hogy a legfontosabb a fiúk számára, hogy pihenjenek, és feltölthessék az elemeket. Szombaton csak nagyon kevés játékossal fogjuk lebonyolítani az edzést. A srácok számára fontos lesz a folyadék- és táplálékbevitel, valamint a pihenés, és akkor készen fogunk állni az újabb összecsapásra.

Kovács Viktor László, másodedző, Újpesti TE: ”A csütörtöki meccsünkhöz képest nagyon sokat léptünk előre játékban. Ez eredményben nem mutatkozott most meg, tehát ezzel nem lehetünk elégedettek, de sokkal jobban játszottunk, mint a Brassó elleni mérkőzésen. Ott ugyebár győztesen hagytuk el a jeget, így kissé felemás érzéseink vannak. Most próbálunk túllépni rajta, regenerálódni. Szombaton lesz egy szabadnapunk, utána vasárnap újabb komoly kihívás előtt állunk a Gyergyó ellen, úgyhogy nincs idő sopánkodni, megyünk tovább!”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. jan. 12., péntek.
Adorján: 95,7% (Ambrus)
K
Rajna: 87,1% (Sági)
Salló, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Brown
1
Silfver, Szabó, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Rutkowski, Gecse, Péter, Részegh, Becze
2
Pokornyi, Nyquist, Benk, Szabó Rácz, Nagy
Láday, Kubát, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
3
Tornyai, Kiss D., Tiala, Just, Kiss P.
Rokaly N., Szkacskov, Fodor
4
Franyó, Kovács A., Laskawy
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:12 UTE Szabó Rácz Benk
1-1 36:41 SCC PP Levin Sofron Rutkowski
2-1 42:35 SCC Reisz Sofron
3-1 52:51 SCC PP2 Rutkowski Levin
4-1 54:31 SCC Levin Brown
31 Kapura lövések száma 23
0 Kiállításpercek 0

Csilingelő Levin-bombák szomorították az újpestieket

   

A Sportklub UTE elleni sikerének összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum