Gyergyói HK–FTC-Telekom 3-2

   

Hiába vezetett kettő góllal is a Ferencváros a harmadik játékrészig, az utolsó húsz percben a Gyergyó Imre, Haaranen és Fejes góljainak köszönhetően megfordította a találkozót, s egy remek mérkőzésen otthon tartotta mind a három pontot.

A csütörtöki találkozóhoz képest Szilassy Zoltán nem számíthatott Jalonen játékára, a finn hátvéd helyét a visszatérő Kozma vette át az első bekkpárban. Sérülésüket követően Trancára és Sylvestre-re viszont ismét számíthatott a szakvezetés. A túloldalon a szeredai pofon után Kulmala a pénteki mérkőzésre nem húzott szerelést. Rinne és Arany kezdtek a vasak között.

Az első másodpercekben Turbuczék alakítottak ki egy nagy helyzetet, Rinne a helyén volt. Tovább szorongattak a látogatók, aminek a 6. percben meglett az eredménye: Dalhuisen szórta el könnyelműen a pakkot saját alapvonalánál, a játékszerre Farkas Simon csapott le, aki tiszta helyzetből kegyetlenül kilőtte a hosszú felsőt (0-1). A folytatásban Kärmeniemi kis híján megduplázta a ferencvárosi előnyt, Rinne nagyokat védett. Néhány momentummal később éledezett a GYHK, a ketreccel szemben Sylvestre kapott korongot, a kanadai cselgép egy az egy egyben megverte a védőjét, végül a kapuvas mellé húzott, Arany viszont olvasta, mi fog történni, így még időben ki tudott szúrni a bárddal. A 16. percben kettős fórban támadhatott a Gyergyószentmiklós, hiába álltak fel rögtön a hazaiak, nem sikerült feltörniük a Fradi-reteszt. Ahogy általában az lenni szokott, a kihagyott dupla emberelőnyt megbosszulja az ellenfél. A 18. minutumban már a Ferencváros próbálkozhatott öt a négy ellen, a játékszer Bradyhez került, zöld-fehérek pontgyárosa pedig óriási gólt zúdított a bal oldali bedobókörből (0-2).

Második játékrész elején a büntetőpadról épp visszatérő Nemec léphetett ki szólóban, az erdélyiek finn hálóőre kulcsfontosságú pillanatban óvta csapatát az újabb bekapott góltól. Néhány minutummal később a másik kapunál Sylvestre tehette meg ugyanezt, a jól ismert fonák-mozdulatot Arany magabiztosan nyelte el lepkéssel. A harmad derekához közeledve magára talált a GYHK, a piros-fehérek egységei óriási energiákat mozgósítottak a szépítés érdekében. Fordult a kocka, ezután a Fradi pillanatai következtek, egy bulielhozatal után Marva szúrta rá messziről, a kipattanó LaPorte elé került, a vendégek 37-esének közelijét Rinne földön túli bravúrral hatástalanította – a házigazdák hálóőre sokat tett ezekben a percekben azért, hogy a piros-fehérek továbbra is meccsben maradjanak. A 31. percben fórban támadhattak Orbanék, a kreativitással ezúttal sem volt gond, hatalmas tűzijáték alakult ki az FTC ketrece előtt, a befejezések viszont rendre pontatlanok voltak. Úgy tűnt, az erdélyi túra és az eltiltottak hiánya sokat kivett a Ferencvárosból, Borosék szemmel láthatóan ólomlábakon közlekedtek, a hátralévő időben rendkívül beszorultak fővárosiak, ám a kritikus pillanatokat Arany vezérletével átvészelte a listavezető.

Lendületben maradt Szilassy legénysége, a székelyek szempontjából viszont sehogy sem akart kedvezően pattanni a korong. A sok kihagyott helyzetet követően a 45. és a 46. percben végül két ízben is megtört a jég: először Imre távoli kísérlete talált utat a hálóba (1-2), majd emberelőnyben Sylvestre szúrta rá, a kipattanó Bodó elé került, akinek szinte már csak az üres kapuba kellett helyeznie. (2-2). Lélektani előnybe került a Gyergyó, 5 minutummal később újfent emberhátrányba került az FTC, az adódó lehetőséget ismét kihasználták a hazaiak. Fejes vette át a korongot a kék vonal közelében, a válogatott bekk bombáját pedig mintha csak zsinóron húzták volna a kapuba (3-2). A végén a Ferencváros mindent megtett az egyenlítésért, Arany lekorcsolyázott a cserepadra, újabb találat azonban nem született.

Mindkét csapat vasárnap lép színre legközelebb, a Gyergyószentmiklós az UTE csapatát fogadja majd, a budapestiek pedig Brassóban zárják erdélyi kiruccanásukat.

gyeftc_kestila_csaszar

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Nagyon sokat jelent nekünk, hogy két fontos centerünk visszatért

   

Így látták a GYHK–Fradi rangadót a tavalyi döntő vezetőedzői.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “A Fradi a liga jelenlegi listavezetője, kiváló csapat, még így rövidebben is kiválóak, és a kapusuk is nagyon jól védett. Az apró részletek a fontosak, amelyek meghozzák a győzelmet, és most sokkal több részlet a helyén volt, mint amennyi nem. Nagyon sokat jelent nekünk, hogy két fontos centerünk visszatért, egyből feljavult a korongbirtoklási időtartam, ezáltal nemcsak egy, hanem rögtön három sorral váltunk veszélyesebbé. Örülünk a három pontnak, hiszen mindenki nagyon közel van egymáshoz ebben a bajnokságban.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nem titok, hogy kevesen vagyunk, de volt három sorunk, és le a kalappal, ahogy küzdöttek és hajtottak. A végére egy picit elfogytunk, ez látszódott, az egyedüli esélyünk az lehetett, hogy megpróbáljuk a helyzeteinket a legnagyobb mértékben értékesíteni. Az volt a cél, hogy erőt spóroljunk és kibekkeljük a végéig, de ez nem sikerült, nem volt elég a kétgólos előny. Ennek ellenére gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásukhoz!”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 12., péntek.
Rinne: 93,9% (Mag)
K
Arany: 92,7% (Nagy K.)
Kozma, Haaranen, Orban, Tranca, Bodó
1
Roth, Boros, Turbucz, Brady, Németh
Fejes, Dalhuisen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Marva, Haranghy, Kestilä, LaPorte, Nemec
Mesikammen, Imre, Szigeti, Császár, Sándor-Székely
3
Seregély, Karmeniemi, Tóth G., Farkas, Bán
Silló, Csiszer, DiDiomete
4
Banga
Szilassy Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:10 FTC Farkas
0-2 17:58 FTC PP Brady Kestilä
1-2 44:36 GYE Imre Császár Bodó
2-2 45:56 GYE PP Bodó Vincze P. Sylvestre
3-2 51:08 GYE Fejes Tranca
41 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 14

Óriási Fejes-góllal lett teljes a gyergyói fordítás

 

A két tavalyi döntős izgalmas összecsapása videón, ezúttal komoly GYHK-karakterrel.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum