Gyergyói HK–DEAC 5-8

   

A debreceniek vízilabda-eredményt hozó találkozón győztek a címvédő gyergyószentmiklósiak ellen.

Gyors debreceni góllal indult a találkozó; a 3. perc elején Koblar gyönyörűen ugratta ki két védő között Bucskint, aki pontos lövéssel mattolta Rinnét (0-1). Újabb veszélyes vendégkontra, majd egy emberelőny következett, amiből tovább növelte előnyét a hajdúsági együttes; a 4. percben Bucskin a bal oldali bedobókörből zúdította a pakkot a rövid felsőbe (0-2). A gyorsan bekapott két gólra jól reagált a GYHK: még mindig az első öt percen belül jártunk, amikor Orban és Sárpátki kettő-egyben megléptek, szép összjáték után utóbbi köténygóllal szépített (1-2). Örült rohanás kezdődött, öt az ötben is felálltak az erdélyiek. Össztűz zúdult Hetényi Zoltán kapujára, akár a fordításhoz elég helyzetet dolgozott és hagyott ki a házigazda. A harmad derekán büntettek a látogatók: Vasziljev az alapvonalról a kapu elé játszott, Jeliszejenko pedig senkitől nem zavartatva a hálóba lőtt (1-3). Nem lassítottak a csapatok: egy elhozott buli után Fejes oldalról rátett megpattanó korongja becsapta Hetényit (2-3). A hajrában sem maradtunk gól nélkül: Bucskin az elmélázó védők mellett kapura húzott, majd fonákkal a hálóba emelt (2-4). A remekelő fehérorosz támadónak egyetlen harmad elég volt a mesterhármashoz!

A rengeteg helyzetet és gólt hozó nyitó harmad után sem lett feszesebb a védekezés, továbbra is nyílt sisakos támadóhokit élvezhettek a szurkolók. Szilassy Zoltán mindent megpróbált, folyamatosan variálta a sorokat, kereste a legjobb felállást. A kapusoknak köszönhetően a korábbi góleső elmaradt. A DEAC-csatárok továbbra is kihasználták a szellős hazai védelem hibáit, rendre előbb értek oda a korongokra, amiből kiharcoltak egy újabb emberfórt, majd fordult a kocka, a meccsen először emberelőnybe került a házigazda is. Bodó megmutatta klasszisát, remek csellel becsapta Dobmayert és a 29. percben egyre zárkóztatta övéit (3-4). Nem volt megállás, Hetényi Zoltán bravúrjaival tartotta az eredményt. Egyre feszültebbé vált az összecsapás, több összekapaszkodás és szabálytalanság borzolta a kedélyeket. Váltakozó sikerrel folyt a küzdelem, egy kettős emberfórnak hála újra a DEAC került felülre a libikókán. Jól zárt a gyergyói retesz, Fejesék kihúzták a nehéz perceket. Egyenlő létszámban aztán a székelyek vették át az irányítást, teljesen beszorították ellenfelüket. Hetényi állta a sarat, sípszó után odacsaptak neki, ebből kisebb balhé kerekedett, de a játékvezetők gyorsan közbeléptek. A harmad végén Jeliszejenko beleért Mingazov távolijába, ismét kettő volt közte (3-5).

A záró felvonás is eseménydúsra sikeredett. Egy perc sem telt el, Jalonen és Novotny esett egymásnak, rövid ökölcsatában vezették le a felgyülemlett feszültséget. A játékvezetők hosszasan értekeztek a vezetőedzőkkel, majd a csapatkapitányokkal, miközben lassan megtelt a büntetőpad, egyszerre három-három játékos nyomorgott már ott. A sporik végül Vaszjunyin Artyomot is elküldték a vendég kispadról. Helyzetekben továbbra is bővelkedett az összecsapás, mindkét kapus bravúrjaira szükség volt. Izgalmakban sem volt hiány, a 47. minutumban egy óriási kapu előtti kavarodásban Orban kapirgált a legagilisabban, gól lett a jutalma (4-5). Talált még egy fokozatot a GYHK, alaposan megdolgoztatták Hetényit. Az 55. percben Bucskin kontrából elszaladt, a kapuvasat találta telibe. Nyomtak a hazaiak, de Mesikämmen felesleges szabálytalansága eldöntötte a mérkőzést. Az 55. percben Vasziljev lendületes előretörésénél Jalonen elcsúszott, az orosz csatár pedig kihasználta a fórt (4-6). A meccs vége is gólparádét hozott: Novotny üres kapus találata nyitotta a sort (4-7), Szigeti még kozmetikázott az eredményen (5-7), de Novotny másodszor is gólt lőtt az üres kapuba (5-8). A DEAC remek támadójátékának köszönhetően legyőzte a rajtnál megint beragadó, utána már hiába kapaszkodó GYHK-t.

gyedeb_jeliszejenko

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Egy teljesen hektikus, mondhatni, idióta meccs volt

   

A GYHK–DEAC meccs edzői meglátásai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Egy teljesen hektikus, mondhatni, idióta meccs volt, és ezt magunknak lehet köszönni, mert alapjában véve nem játszottunk rosszul, de az egyéni hibákkal és a rengeteg kiállítással nem lehet mérkőzést nyerni. Próbáltunk visszajönni, de ennyi kiállítással ezen a szinten nagyon nehéz, és nagy egyéni hibákat vétettünk, meg kell érteni, hogy nem kell siettetni, türelmesebbnek kell lennünk. Meg kell szüntetnünk a kilengéseket, ezeknek a hullámvölgyeknek meg kell történnie ahhoz, hogy jobbá válj. Kulcsembereink hiányoznak és a biztonságos korongtartásunk nincs meg emiatt, dolgozunk tovább, és meg fog jönni ennek az eredménye.”

Berta Ákos, másodedző, DEAC: “Ez a három pont a következő mérkőzésünkre mindenképp plusz energiát ad, magáról a mérkőzésről elmondható, hogy eléggé szaggatott volt a játék, de le a kalappal a srácok előtt, jól kezelték a mérkőzést. A Gyergyó egy nagyon jó csapat, próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy kilábaljanak abból a kis gödörből, amibe kerültek, így egyáltalán nem szabad őket leírni. Kemény meccs volt, és jól játszottak a srácok, úgyhogy dicséret illeti őket.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 11., csütörtök.
Rinne: 81,8% (Mag)
K
Hetényi: 87,8% (Gönczi)
Jalonen, Haaranen, Orban, Sárpátki, Bodó
1
Kloz, Dobmayer, Molnár, Szmirnov, Novotny
Fejes, Dalhuisen, Sándor-Székely, Császár, Szigeti
2
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma F., Vasziljev
Mesikammen, Imre, Ádám, Silló, Vincze P.
3
Jakabfy S., Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Koblar
Bíró, Csiszer, DiDiomete
4
Krollis, Mihalik A., Mihalik G., Hári, Mazzag
Szilassy Zoltán
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:10 DEB Bucskin Koblar
0-2 03:11 DEB PP Mihalik A. Bucskin Kloz
1-2 04:43 GYE Sárpátki Orban
1-3 09:56 DEB Jeliszejenko Vasziljev Kozma F.
2-3 14:33 GYE Fejes Bodó
2-4 18:24 DEB Bucskin
3-4 28:29 GYE PP Csiszer Orban Jalonen
3-5 39:51 DEB SH Kozma F. Mingazov Jeliszejenko
4-5 46:25 GYE Orban Fejes Sárpátki
4-6 56:28 DEB PP Vasziljev Usnyev
4-7 57:25 DEB EN Novotny
5-7 57:37 GYE Szigeti Silló
5-8 58:31 DEB EN Novotny Szmirnov
41 Kapura lövések száma 35
41 Kiállításpercek 11

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum