FTC-Telekom–FEHA19 3-2

   

Hiába küzdött remekül, s szerzett kétszer is vezetést a FEHA19, kevesebb mint három perccel a vége előtt Németh Attila egalizált, a túlórában pedig a Ferencváros Kulmala gyönyörű egyéni akciójának köszönhetően otthon tartotta a pluszpontot.

Fodor Szabolcs újra számíthatott Crespire, az amerikai hátvédet ezúttal a harmadik bekkpárba nevezte a szakvezetés, Kärmeniemi pedig a második sorban védekezhetett Hraballal az oldalán. A házigazdáknál Nagy Gergő, Galajda Zsombor, Tóth Adrián, Farkas Simon és Kocsis Botond sem húzott szerelést az este folyamán. A vendégeknél Dobos most a második ötösben centerezhetett Farkas és Németh között, magyar juniorválogatottunk helyét a szlovén utánpótlás egyik reménysége, a 19 esztendős Zezelj vette át az első szekcióban. Nagy Kristóf és Melnyicsuk tevékenykedtek a vasak között.

Nem sikerült közönségszórakoztató játékkal előrukkolniuk a feleknek, sokáig egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, mindkét oldalon sok volt a technikai hiba és az eladott korong. Az első izgalmasabb jelenetsorra több, mint 6 percet kellett várni, ekkor Tóth Gergő és Bogesic ökölcsatája kavarta fel némileg az állóvizet. A harmad derekánál Zezelj és Ulamec alakítottak ki egy veszélyesebb helyzetet, a befejezésbe viszont hiba csúszott. Néhány momentummal később Crespi szerzett tempóelőnyt, s lőhetett tisztán, Melnyicsuk a helyén volt. A folytatásban feljebb kapcsolt a Ferencváros, Némethék sora hosszas másodpercekre beszorította a látogatókat, Nemec kísérleténél a FEHA19 portásának észnél kellett lennie. A harmadzáró dudaszó előtti cserékben a ferencvárosi lábak elérték az üzemi hőfokot, Fodor Szabolcs együttese ekkor szemmel láthatóan megérkezett a mérkőzésbe, Melnyicsuknak rögtön kétszer is hatalmasat kellett hárítania.

Ami a FEHA19 szlovén duójának nem sikerült a nyitó játékrészben egyenlő létszám mellett, azt a vendégek légiósai megvalósították a 29. minutumban emberelőnyben: Ulamec lőtt passzába Zezelj remek érzékkel tette bele az ütőjét, a pakk végül Nagy lábai között utat talált a ketrecbe (0-1). A bekapott találatra tüstént fizikalitással válaszolt a Ferencváros, Turcotte-nál végül elszakadt a cérna, a szezon közben igazolt kanadai nehézfiú a bedobókör közelében, csúnyán leütközte Bogesicet – fejre irányuló támadásért a játékvezetők 5 plusz véglegessel az öltözőbe zavarták a zöld-fehérek jégkorongozóját. Az újabb emberfórban egy fehérvári hibát kihasználva Kestilä léphetett ki szólóban, a vendégek szülinapos hálóőre azonban remek estét fogott ki. Szívósan, kellemetlenül játszottak a koronázóvárosiak, az újabb nagy sansszal viszont már nem tudtak élni Feketéék a pihenő előtt.

A 48. percben egyenlített a listavezető: Crespi vezérletével a Fradi iramodhatott meg 4 a 2 ellen, a visszatérő ponterős bekk középre tett korongját Banga labdarúgókat megszégyenítően vette át korcsolyával, majd fonákkal a hosszúba helyezett (1-1). A találatot követően újra tetőfokára hágott a feszültség, Hrabal kritikus pillanatban elkövetett szabálytalansága után ismét egymásra találtak a jégen lévők, a fórt ezúttal kihasználatlanul hagyták a fehérváriak. Hét perccel a vége előtt óriási tűzijáték alakult ki a látogatók kapuja előtt, Melnyicsuk és a bekkek végül elhárították a veszélyt. Nem sokkal később Blasko vezethetett ellentámadást, a cseh játékos passz helyett viszont tüzelt, csilingelő kapuvas lett a végeredmény. Lüktető lett a játék, a rohanás végül a FEHA19-nek kedvezett: az 54. percben Zezelj kiválóan vette észre a kiugrásra készen álló Ambrus Csongort, decemberben a juniorvébét is megjárt fiatal támadó nem hibázta el rávezetését (1-2). Kevesebb mint 2 perccel később emberfórba került Fodor Szabolcs gárdája, a tetszetős előnyös figura végén Németh egalizált kulcsfontosságú pillanatban (2-2) A hátralévő időben újabb gól már nem született, következhetett a hosszabbítás. A túlóra a házigazdáknak kedvezett, Kulmala húzott el a jobboson, majd remekül a kapu előterébe cselezte magát, a Fradi alkalmi kapitánya végül egy gyönyörű mozdulattal a felsőbe bombázott, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket (3-2).

Nem pihenhet sokat a Ferencváros, Borosék csütörtökön megkezdik erdélyi túrájukat, a zöld-fehéreknek azon a napon a Vákárban lesz jelenésük; Anatoli Bogdanov együttese pedig pénteken Káposztásmegyeren vendégeskedik majd.

ftcfha_melnyicsuk

fotó: FTC-Telekom

Aggasztó, amerre a játék tart idén a ligában

   

Anatoli Bogdanov kritikusan nyilatkozott az FTC-Telekom–FEHA19 mérkőzést követően.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “A rájátszásban szokott előfordulni, hogy ilyen hamar találkozik egymással újra két csapat. Azt gondolom, hogy néha nehéz motivációt találni egy ilyen mérkőzésen, ennek ellenére volt kellő motivációnk. A FEHA viszont nagyon agresszívan, akaratosan és gyorsan játszott, fiatal csapathoz híven játszotta a játékát, nagyon jól. Nagyon akartak, és bár mi is nagyon akartuk a meccset, lehet, hogy ők egy picit több motivációt tudtak találni, illetve talán kevesebb teher van rajtuk az ilyen meccseken. De ez a tényen nem változtat, jól játszottak, kapartak, akarták ezt a győzelmet. Viszont, ha nehézkesen is, de a végén mi találtuk meg az utat a győzelemhez, és azt gondolom, a sportban a legfontosabb, hogy a végén ki jön le győztesen a pályáról. Ez pedig most megint mi voltunk. Szóval nagyon örülünk, hogy vesztett helyzetből is meg tudtuk fordítani a meccset és a végén valahogy visszajöttünk.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nagyon jól találtuk meg a játékunkat az ajkai mérkőzés után, két napja ugyanis a játék minden elemében az ellenfél mögött kullogtunk. Most viszont többé-kevésbé sikerült tartanunk magunkat a terveinkhez, gólokat is lőttünk, ha sikerült volna még betalálni, három pontunk is lehetne, de így is lett egy, ami fontos, mert nekünk minden egyes pontért nagyon meg kell harcolnunk. Szóval még úgy is elégedettek lehetünk, hogy persze, evés közben jön meg az étvágy, és nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megegyük a főfogást is. Ami a sérüléseket illeti, ha egy kicsit távolabbról nézzük a dolgot, aggasztó, amerre a játék tart idén a ligában. Négy játékosunk is sérülést szenvedett nagyon-nagyon kérdéses játékhelyzetekből kifolyólag, elgondolkodtató, hogy mi motiválja az ilyen megmozdulásokat, mert szerintem ez nem szabad, hogy a játék része legyen. Nem hiszem, hogy mi lennénk a legkeményebb, legsportszerűtlenebb csapat a ligában, és mégis az lett a meccs vége, hogy lényegében egy sornyi játékosunk nem tudta befejezni a meccset. Nem tudom, talán a jégkorong keményebb lett, mint abban az időben, amikor én játszottam… De azt hiszem, ez az egész elgondolkodtató mindenki számára, aki ebben a ligában, ebben a sportágban dolgozik, felül kellene vizsgálni, hogy merre is tartanak a dolgok ezen a téren.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. jan. 9., kedd.
Nagy K.: 92,6% (Arany)
K
Melnyicsuk: 93,0% (Márkus)
Roth, Marva, Turbucz, Brady, Kulmala
1
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Zezelj, Ulamec
Hrabal, Karmeniemi, Kestilä, Németh A., Nemec
2
Falus, Bajkó, Dobos, Farkas L., Németh Z.
Boros, Crespi, LaPorte, Turcotte, Bán
3
Koszinszkij, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus
Haranghy, Tóth G., Seregély, Banga
4
Szécsi, Nádor, Balasits, Dézsi, Alapi
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:45 FHA PP Zezelj Ulamec Dobos
1-1 47:27 FTC Banga Crespi
1-2 53:51 FHA Ambrus Zezelj
2-2 57:04 FTC PP Németh A. Turbucz Kulmala
3-2 61:07 FTC Kulmala Brady
43 Kapura lövések száma 27
38 Kiállításpercek 9

Kulmala egyéni akciója döntött a Tüskecsarnokban

   

A szebbnél szebb gólokat hozó Fradi–FEHA19 meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum