BJAHC–Dunaújvárosi Acélbikák 4-3

   

A dunaújvárosiak kétszer is előnyben voltak, ám végül pont nélkül távoztak a Vasas Jégcentrumból.

A kapukban Farkas Roland és Kovács Dávid kezdtek. Lassabb tempóban indítottak a csapatok, az első komolyabb lehetőségre az 5. percig kellett várni. Ekkor Schlekmann tette középre Vorobjovnak a korongot, akinek közeli lövését védte Kovács. A 12. percben Mozer passzából Varga korcsolyázott ziccerig, Kovács tolta oldalra próbálkozását. Később Pinczés kente fel Galohát veszélyesen a palánkra, Mozer azonnal oda ugrott és egy kisebb bunyó alakult ki. A két főszereplő megkapta a büntetést, egyenlő létszámban folyt tovább a játék. A 15. percben első igazi helyzetükből megszerezték a vezetést az Acélbikák: kényes helyzetben veszített korongot a hazai védelem, kettő az egyben fordulva Savolainen passzolt a másik oldalon érkező Nemes Benjáminnak, ő pedig egyből kapuba vágott (0-1). Dostálek révén akár meg is duplázhatta volna előnyét a DAB, Farkas hárított lepkéssel. Vendég vezetéssel fordultak a csapatok.

A második harmad BJAHC-előnnyel indult, Lorraine szabálytalanságának következtében – komoly veszély nem alakult ki. A 26. percben Blomberg kapott büntetést. Mindössze négy másodperc volt már csak hátra az öt a négyes szituációból, amikor Ritter tanárian tette át a korongot Galohához, aki kapásból húzott hálóba (1-1). A 30. percben Keresztes szórakozott saját kapuja mögött, az elcsent korongot pedig Dostálek lőtte kapuba (1-2). Másodpercekkel később egy Farkasról levágódó korongra Hadzinikolic csapott le, de a fiatal magyar kapus útját állta. A budapesti székhelyű csapat Schlekmann két megpattanó lövésével veszélyeztetett, a gól viszont nem jött össze. Nem úgy Ritter Zalánnak a 34. percben: a 23 esztendős csatár csodálatos szóló végén lapos lövéssel verte Kovácsot – újra felállt a BJAHC (2-2). Sőt, a 38. percben, először a mérkőzésen megszerezte a vezetést a hazai gárda: Mozer találta meg teljesen üresen a jobb oldalon Szabó Bencét, aki habozás nélkül bombázott Kovács ketrecébe (3-2). A játékrész végén Nagy a vasat találta el, így 4 góllal és BJAHC-vezetéssel zárult a második harmad.

A 43. percben Karppinen tüzelt Keresztes passzából, Kovács szépen fogta a kísérletet. Akadtak vendég próbálkozások, Somogyihoz is felírhattunk egy lövést, de nem dolgoztatták meg igazán Farkast. A 49. percben azonban Tóth Gergelyt látták szabálytalannak a játékvezetők. Lehetőség nyílt az Acélbikák előtt, amit nem tudtak kihasználni. Később Sillanpää keveredett nagyobb helyzetbe, azonban fennakadt Farkason. Az 56. percben nagy lépést tett a mérkőzés lezárása felé a BJAHC: Vorobjov életerős lövése levágódott Kovácsról, majd a kipattanóra Tóth Gergely érkezett a leggyorsabban (4-2). Niko Eronen mester kikérte idejét, Kovács is lejött. Vorobjov egy korongszerzés után nagy lövéssel Mozert találta el, de gyorsan felpattant az orosz légiós. Harminckét másodperccel a vége előtt Szalma Zsolt közei lövése talált utat Farkas kapujába – még volt miért játszani (4-3). Gól viszont mér nem esett, hiába Dostálek lehetősége, maradt a 4-3. A BJAHC újra üldözőbe vette az éllovas Ferencvárost, és majd január 12-én a FEHA19 csapatával játszik, hazai jégen. A DAB sorozatban hatodik vereségét szenvedte el, és szintén január 12-én a DTVK-t fogadja.

bjadab_svars_molnarzeteny_kovacsdavid

fotó: BJAHC/Várhegyi Erna

A győzelemért játszottunk, és úgy érzem, többet érdemeltünk

   

A BJAHC–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A legfontosabb az, hogy nyertünk és szereztünk három pontot. Azon kívül sok hibánk van, mentális gyengeségeink, amiken dolgozni kell. Nem úgy mentünk, ahogyan elvárják tőlünk, amiért a hibás én vagyok, mert a hétfői szünnapot eltöröltem, és a srácok ahelyett, hogy pihentek volna, vagy a családjukkal lettek volna, dolgoztak. Megvolt az oka, hogy miért tettem. Egy üzenet volt, hogy jobbak legyenek, fejlődjenek. A frissesség emiatt hiányzott, de egyszerűen gyengék vagyunk, főleg mentálisan és nincs kifogás, hanem fejlődni kell mindennap. Oda-vissza játék volt, lezárhattuk volna megint a meccset, de ezt nem tettük. A DAB végigdolgozta a 60 percet, de örülök a három pontnak, ebből tanulhattunk, remélem pénteken sokkal jobbak leszünk. Nem lehet egy szezont úgy venni, hogy elindul és egy pár meccs után végig fenn vagy. Nem játszunk jól, sok hibánk van, de mégis gyűjtögetjük a pontokat és a második helyen vagyunk, valamit nyilván jól csinálunk. Valamit viszont rosszul csinálunk. Hogy ezek kiütköznek az egy jó dolog, mert van lehetőséged, hogy folyamatosan javíts. Annyira sűrű a program, hogy egyszerűen kétnaponta valami mindig rávilágít a hiányosságaidra. Az a nagy kérdés, mint az óvodában, mikor elmondod a gyereknek, hogy nem lehet, hogy hányszor kell ezeket elmondani és hogyan fogunk tudni reagálni. Ez a következő hetek kihívása.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Érdekes helyzetben vagyunk. Mostanában hiányoztak az érzelmek a játékunkból, nem mutattuk, hogy nyerni szeretnénk. Most ezt tűztük ki célul, hogy lássunk érzelmeket a csapat részéről. Most a győzelemért játszottunk és úgy érzem, hogy többet érdemeltünk. Az emberelőnyök nem voltak igazságosak. Kereshetnénk még kifogásokat, de kétszer is vezettünk és kezelhetnénk jobban ezeket az előnyöket. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken fenn tudjuk tartani a most mutatott játékot és jó eredményeket érünk el.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. jan. 9., kedd.
Farkas: 90,6% (Kiss)
K
Kovács: 89,5% (Tóth K. B.)
Szabó B., Pozsgai, Keresztes, Weidemann, Schlekmann
1
Blomberg, Maarnela, Lorraine, Sillanpää, Dostalek
Tóth G., Dóczi, Galoha, Molnár Z., Tóth R.
2
Svars, Sziszak, Szalma, Somogyi, Koskinen
Tyeszlenko, Vorobjov, Karppinen, Nagy K., Ritter
3
Ahonen, Léránt, Savolainen, Ödman Hadzinikolic, Nemes
Varga K. J., Viikilä, Molnár B., Sági, Mozer
4
Bánki, Pinczés, Strenk, Szabó Cs.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:44 DAB Nemes Savolainen
1-1 27:51 BJA Galoha Ritter Nagy K.
1-2 29:11 DAB Dostalek Svars
2-2 33:51 BJA Ritter Tóth G.
3-2 37:59 BJA Szabó B. Mozer Galoha
4-2 55:59 BJA Tóth G. Vorobjov Nagy K.
4-3 59:27 DAB Szalma Ödman Hadzinikolic Lorraine
38 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 8

Ritter átrobogott a dunaújvárosi védelmen

 

A BJAHC–DAB meccs hét gólja négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum