DVTK Jegesmedvék–DAB 3-0

   

A miskolciak mindegyik harmadban egy-egy gólt szereztek, miközben Janis Voris hibátlanul teljesített a vasak között.

A DVTK Jegesmedvéknél a pénteki meccshez képest nem lépett jégre Makai, valamint a szombaton a Lehel HC mezében Andersen Liga-meccset játszó Fazakas sem, ellenben Csiki lehetőséget kapott. A DAB-nál Atamancsuk helyett Lorraine szerepelt. A mérkőzés első komolyabb lehetőségére az 5. percig kellett várni, gólt is hozott: Trozsák lövését még védte Tóth, ám a kipattanóra Mattyasovszky ért oda elsőként, közelről betette a korongot a kapuba (1-0). A folytatásban is a miskolciaknak volt több helyzetük, az első jelentősebb dunaújvárosi helyzet a nyitó harmad közepén jött el, Voris résen volt. A sportszerű, kiállítást nem hozó első húsz perc pörgősségét jól jelzi, hogy kevesebb mint fél óra alatt zajlott le.

A középső harmad első ziccere Jegor Razumnyak előtt adódott, Tóth védett. A mérkőzés első kiállítása a 27. percben jött el, Csikit küldték ki két percre egy támadó harmadban elkövetett szabálytalanságért, a dunaújvárosiak nem éltek az emberelőnnyel, ahogyan Mattyasovszky mérkőzés közepén kapott kisbüntetését sem váltották gólra, bár utóbbi fórnál már több dolga akadt Vorisnak. A játékrész végén egy kijátszott akció során Berdnyikov nem lőtt, az üresen álló Páterkának passzolt, aki értékesítette a ziccert (2-0).

A záró felvonás elején Szalay szabálytalansága után eljött a harmadik DAB-emberelőny, ahol Verveda bemutatott egy fájdalmas blokkot, valamint Voris bemutatott egy óriási bravúrt. A játékrész közepén a miskolciak többször is közel jártak a harmadik góljukhoz, ám Tóth meccsben tartotta az Acélbikákat. Három és fél perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, amikor Jegor Razumnyak megindult, majd egy remek csuklómozdulattal 3-0-ra módosította az állást. A végjátékban Léránt és Strenk is kiült dunaújvárosi részről a büntetőpadra, a hazaiak nem éltek a fórokkal.

A DVTK Jegesmedvék 3-0-ra nyertek, jövő pénteken Dunaújvárosban újra összemérik erejüket a csapatok, viszont az Acélbikák közben kedden még jégre lépnek a BJAHC otthonában.

misdab_ahonen_berdnyikov

fotó: DVTK Jegesmedvék/Nagy Gábor Sándor

Megtanultam, hogy sose legyél túl fent és sose legyél túl lent

   

A DVTK Jegesmedvék–DAB találkozó tréneri meglátásai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “A három pont nagyon fontos számunkra, mert tudjuk, hogy szoros a tabella, de ami ennél is örömtelibb az, ahogyan megszereztük ezeket a pontokat. Hátul stabilak voltunk 60 percen keresztül, nem adtunk nekik túl sok lehetőséget a minőségi helyzetek kialakítására. A kapusunk is nagyól jól védett. Még mindig van pár hiányzónk, de akik szerepet kaptak, azok kivették a részüket a győzelemből és mindenki tapasztalatot szerzett, egységesebb csapat lettünk. Én mindig a következő meccsre koncentrálok, persze mindenki ember és tisztában van a tabellával, ki van előtted és ki van mögötted, tudod, hogy melyek azok a pontok, amik nagyon fontosak. Viszont ez egy hosszú szezon, én már régóta benne vagyok ebben a játékban, megtanultam, hogy sose legyél túl fent és sose legyél túl lent. Az a fontos, hogy hinned kell abban, amit csinálsz, abban a folyamatban, aminek részese vagy és remélhetőleg ez működni fog számodra.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “A második harmadban meg voltak a momentumaink, emberelőnyöket is sikerült kiharcolni, de ezeket nem tudtuk magas szinten kijátszani. Elhibáztuk a lövéseket, ezzel megkönnyítettük a hazai csapat speciális egységeinek a dolgát. A harmadik harmadban is voltak lehetőségeink, főleg a harmad felénél. De ez a játék az erőfeszítésről szól, ha minden pillanatba beleteszed az erőfeszítést, akkor jó dolgok történnek, sajnos most ez volt a kulcsszó nálunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. jan. 7., vasárnap.
Voris: 100% (Gratzl)
K
Tóth: 92,1% (Kovács)
Verveda, Bean, Esteves, Berdnyikov, Páterka
1
Svars, Maarnela, Szalma, Somogyi, Dostalek
Szalay, Szathmáry, Farkas, Miskolczi, Mattyasovszky
2
Blomberg, Sziszak, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
Skrabov, Vojtkó, Razumnyak J., Razumnyak V., Pecsét
3
Ahonen, Varga, Savolainen, Lorraine, Léránt
Hill, Rőczei, Csiki, Trozsák
4
Nemes, Marosi, Strenk, Szabó
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:09 MIS Mattyasovszky Trozsák Miskolczi
2-0 37:04 MIS Páterka Berdnyikov Esteves
3-0 56:32 MIS Razumnyak J. Razumnyak V. Pecsét
38 Kapura lövések száma 25
6 Kiállításpercek 4

Jegor Razumnyak első Erste Liga-gólja

   

És mellette még két miskolci találat, Voris-shutouttal kiegészítve: a sima DVTK–DAB összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum